Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 31 Αυγούστου, 2017

  • Στις 5 και 12 Νοεμβρίου (αν υπάρξει δεύτερος γύρος) πρόκειται να διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας στον υπό συγκρότηση νέο φορέα της Κεντροαριστεράς. Στην απόφαση αυτή κατέληξε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η επιτροπή υπό τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο που συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης.
  • Με την πεποίθηση ότι «υπάρχει άλλος δρόμος για το Δημόσιο», η υπουργός Διοικητικής Ανάπτυξης Όλγα Γεροβασίλη παρουσίασε τους στόχους της κυβέρνησης για την ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης, στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση 2017- 2019, παρουσία όλου του υπουργικού συμβουλίου. «Δικός μας στόχος είναι το Δημόσιο να αποκτήσει σαφές πρόσημο, κοινωνικό και θετικό, και να εξυπηρετεί στο εξής τους πολλούς, με όρους διαφάνειας, αντικειμενικότητας και λογοδοσίας» είπε η υπουργός.
  • Τρία ρυμουλκά βρίσκονται στα ανοιχτά του λιμανιού της Ίου, όπου προσάραξε τα μεσάνυχτα της Τρίτης σε ξέρα, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «blue star patmos», προκειμένου όταν ολοκληρωθεί η επιθεώρησή του στα ύφαλα από ιδιώτες δύτες, να ξεκινήσει άμεσα η επιχείρηση αποκόλλησης του.
  • Για ανεξάρτητο, αξιοκρατικό και αποτελεσματικό Δημόσιο, μίλησε ο πρωθυπουργός Αλ.Τσίπρας στην παρουσίαση της Εθνικής Στρατηγικής για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση. Κυρίαρχος στόχος η αποκομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης είπε, και αναλύοντας τη σημασία της πέταξε «καρφί» σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αναφέροντας ότι τα χρόνια της κρίσης έγινε το "αποπαίδι" τους, πάνω στο οποίο προσπάθησαν να φορτώσουν δικές τους αμαρτίες. Αξιοκρατικές προσλήψεις από το 2018, και «ας σπεύσουν να με κατηγορήσουν ότι τάζω προσλήψεις».
  • Με κεντρικό ομιλητή τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης παρουσιάζει την «Εθνική Στρατηγική για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση 2017- 2019» σε εκδήλωση που πραγματοποιείται τούτη την ώρα στο στο Μουσείο Μπενάκη.

Κόσμος

  • Έξι μέλη μιας οικογένειας που αγνοούνταν από την Κυριακή βρέθηκαν την Τετάρτη νεκρά στο φορτηγάκι στο οποίο επέβαιναν, εξαιτίας των πλημμυρών που προκλήθηκαν από την τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ, δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Χάρις. «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έξι άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί από αυτό το βαν», τόνισε ο σερίφης Εντ Γκονζάλες σε μια συνέντευξη Τύπου. Ένα αντρόγυνο και τα τέσσερα δισεγγόνα τους, ηλικιών από 6 έως 16 ετών, είχαν εξαφανιστεί από την Κυριακή.
  • Eως και 70.000 άτομα στη Φραγκφούρτη θα χρειαστεί να απομακρυνθούν από τις κατοικίες τους την Κυριακή, εξαιτίας μιας επιχείρησης για την εξουδετέρωση μιας βόμβας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ανακοίνωσαν την Τετάρτη η αστυνομία και η πυροσβεστική.
  • Αφού προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές σε μεγάλα τμήματα της Πολιτείας του Τέξας, η τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ άρχισε να πλήττει από την Τετάρτη τη Λουιζιάνα, όπου οι σφοδρές βροχοπτώσεις απειλούν επίσης να προκαλέσουν χάος.
  • Ζευγάρι στη Ντακότα αντιμετωπίζει κατηγορίες για φόνο, έπειτα από ισχυρισμούς ότι σκότωσε μια έγκυο γυναίκα, με σκοπό να της πάρει το παιδί. Οι μαρτυρίες των δυο κατηγορουμένων αντικρούονται, ενώ τα αποτελέσματα της αυτοψίας έδειξαν ότι αιτία θανάτου της 22χρονης ήταν η «ανθρώπινη βία».
  • Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ζήτησε σήμερα την άρση του ισραηλινού και αιγυπτιακού αποκλεισμού που έχει επιβληθεί στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία πλήττεται «από μια από τις πιο δραματικές ανθρωπιστικές κρίσεις» που έχει δει. Νωρίτερα ο Γκουτέρες ήρθε αντιμέτωπος με δεκάδες Παλαιστίνιους που διαμαρτύρονταν για τη διεθνή αδράνεια σχετικά με το θέμα των κρατούμενων στο Ισραήλ.

Οικονομία

  • «Παρά τις πιέσεις της ΝΔ το α' πεντάμηνο σημειώθηκε η μεγαλύτερη εισροή ξένων άμεσων επενδύσεων της τελευταίας δεκαετίας, δηλαδή 1,6 δισ. ευρώ» τονίζει το υπουργείο Οικονομίας περνώντας στην αντεπίθεση μετά το σχόλιο του Κ.Μητσοτάκη ότι για επενδύσεις «η σωστή διεύθυνση είναι Πειραιώς 62». Κατηγορεί δε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι ουσιαστικά προέτρεψε τους επενδυτές να σταματήσουν να επενδύουν. Πάντως, τονίζει, παρά τις προσπάθειες αυτές η εμπιστοσύνη έχει επιστρέψει και η Ελλάδα αφήνει οριστικά πίσω της την κρίση.
  • Για την πρόταση εξαγοράς που έχει υποβληθεί από ξένον επενδυτή για τα ναυπηγεία της Σύρου, ενημέρωσαν στο υπουργείο Ναυτιλίας, τον υπουργό Π.Κουρουμπλή, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων. Οι εκπρόσωποι συζήτησαν ενδεχόμενα ελάφρυνσης των χρεών του ναυπηγείου, ωστόσο, ο κ. Κουρουμπλής ξεκαθάρισε, ότι δεν πρόκειται να κουρευτούν οι πραγματικές οφειλές στα Ταμεία. Δεσμεύτηκε πάντως ότι θα μελετήσει την πρόταση εξαγοράς και ότι θα τη συζητήσει με τους συναρμόδιους υπουργούς.
  • Οικονομολόγοι συστήνουν στους επενδυτές να μην «εξαιρούν την ελλάδα» από τις αποφάσεις τους, αν αναζητούν υψηλές αποδόσεις, σύμφωνα με το CNBC. «Αν κάποιος αναζητά επένδυση με μεγαλύτερο ρίσκο η Ελλάδα είναι η απάντηση. Σε σύγκριση με άλλες χώρες της περιφέρειας, όπου οι περισσότερες από τις καλές ειδήσεις έχουν ήδη 'τιμολογηθεί', οι ελληνικές αποτιμήσεις θα μπορούσαν να προσφέρουν τις καλύτερες αποδόσεις» συμβουλεύουν οι ειδικοί. Τι ισχύει για τις άλλες μνημονιακές χώρες.
  • Εικόνα σταθεροποίησης παρουσίασε η χρηματιστηριακή αγορά στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Τετάρτης, καθώς παρουσιάστηκε αδύναμη να διατηρήσει τα αρχικά της κέρδη. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 823,65 μονάδες, σημειώνοντας μικρή άνοδο 0,12%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 829,88 μονάδες (+0,88%).
  • Κέρδη 7 εκατ. ευρώ κατέγραψε η Τράπεζα Πειραιώς στο β' τρίμηνο του 2017, έναντι οριακής ζημίας το α' τρίμηνο. Μείωση των δανείων σε καθυστέρηση (NPLs) κατά 1,1 δισ. ευρώ σε τριμηνιαία βάση. Ενισχυμένες οι καταθέσεις από τα μέσα Ιουνίου. «Η ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης συνέβαλε στην άρση της οικονομικής αβεβαιότητας που παρατηρήθηκε από την αρχή του 2017 και αποτελεί σημαντικό βήμα για την επαναφορά της οικονομίας σε τροχιά ανόδου» τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος Χρήστος Μεγάλου.

Αθλητισμός

  • Την τρίτη του μεταγραφή μέσα στο διάστημα ενός 24ωρου έκανε ο Παναθηναϊκός. Μετά τον Σιλά (υπέγραψε το πρωί της Τετάρτης) και τον Μουνιέ, που αναμένεται στην Αθήνα λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, οι «πράσινοι» ήρθαν σε οριστική συμφωνία με την Τζένοα και θα ενισχυθούν με τον Όσκαρ Χίλιεμαρκ.
  • Στον Πανιώνιο επιστρέφει ο Μανώλης Σιώπης. Ο 23χρονος αμυντικός μέσος μετά από μία εξαιρετική σεζόν με την φανέλα του Πανιωνίου, αποκτήθηκε στις αρχές του καλοκαιριού από τον Ολυμπιακό (πρόλαβε να κάνει μία συμμετοχή σε επίσημο ματς), ωστόσο, επιστρέφει και πάλι στους «κυανέρυθρους» με τη μορφή του δανεισμού.
  • Η απουσία του Στέφανου Καπίνο από τον αγώνα εναντίον της Εσθονίας (31/8, 21:45) επικυρώθηκε και τυπικά στην τελευταία προπόνηση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος πριν από τον αγώνα με το συγκρότημα από τη Βαλτική. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού δεν συμμετείχε στο πρόγραμμα του Μίχαελ Σκίμπε, ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και δεν θα είναι στην αποστολή για την αναμέτρηση με τους Εσθονούς.
  • Η διαφαινόμενη επιστροφή του Σέρχιο Αραούχο στην ΑΕΚ, σήμανε την ώρα της αποχώρησης για τον Ούγκο Αλμέιδα. Ο Πορτογάλος επιθετικός που έκανε μόνο φίλους στους 13 μήνες θητείας του στα Σπάτα, αποχαιρέτησε την Τετάρτη την Ενωση με προορισμό την Κροατία και τη Χάιντουκ Σπλιτ. Φόρεσε τα κιτρινόμαυρα σε 30 επίσημους αγώνες, σκοράροντας 5 φορές.
  • Σε συμφωνία με την Άρσεναλ για την απόκτηση του Αλεξ Οξλέιντ-Τσαμπερλέιν έφτασε η Λίβερπουλ όπως μετέδωσε το BBC. Το κόστος της μεταγραφής θα πλησιάσει τα 35 εκ. λίρες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Άγγλος διεθνής επιθετικός πριν από μερικές ημέρες έφτασε... μία ανάσα από την Τσέλσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου