Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Πολιτικός πόλεμος για τα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Στο πεδίο των φορολογικών επιβαρύνσεων στρέφεται η αντιπαράθεση μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τα ραβασάκια για τον ΕΝΦΙΑ που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων.
Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Βασ. Κικίλιας έσπευσε, νωρίς τη Δευτέρα, να υπενθυμίσει τις... κενές υποσχέσεις του κ. Αλ. Τσίπρα για κατάργηση ή, έστω, μείωση του ΕΝΦΙΑ αλλά και να επαναλάβει τη δέσμευση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για αποκλιμάκωση του φόρου κατά 30% σε μία διετία από την ανάληψη της εξουσίας από τη Ν.Δ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ν.Δ:
«Από σήμερα, οι εξαντλημένοι από τους φόρους συμπολίτες μας, καλούνται να πληρώσουν άλλα 3,1 δις ευρώ για τον ΕΝΦΙΑ.
Αυτόν που θα καταργούσε ο κ. Τσίπρας πρόπερσι και θα μείωνε πέρυσι.
Απέναντι στα συνεχή ψέματα Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά τη γλώσσα της Αλήθειας και έχει δεσμευτεί να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% στα δύο πρώτα χρόνια της Κυβέρνησής του».
Στη Ν.Δ. απάντησε, λίγο αργότερα, το Γραφείο Τύπου του Μαξίμου, υπογραμμίζοντας ότι ο φόρος επιβλήθηκε επί κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αλλά και ότι η αξιωματική αντιπολίτευση καταψήφισε στη Βουλή τη μείωσή του για τα ασθενέστερα στρώματα, ασχέτως αν – όπως αποδεικνύεται – αυτή αφορά λίγες δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες.
Η ανακοίνωση του Μαξίμου:
«Η ΝΔ και ο κ. Κικίλιας συνεχίζουν τη φθηνή αντιπολίτευση, θεωρώντας πως οι πολίτες πάσχουν από μαζική αμνησία. Τους υπενθυμίζουμε:
1) Τον ΕΝΦΙΑ, που όψιμα θυμήθηκε να δεσμευθεί πως θα μειώσει η ΝΔ, τον επέβαλε η ίδια μαζί με το ΠΑΣΟΚ και διαρκώς δεσμεύονταν για επαναδιαπραγμάτευση χωρίς να πράξουν τίποτα.
2) Η σημερινή κυβέρνηση, στο μετρό του δυνατού, έπραξε το αυτονόητο. Προχώρησε σε μειώσεις του φόρου για τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα.
3) Η ΝΔ πρέπει να αποκτήσει το πολιτικό θάρρος και να ομολογήσει ότι έκανε λάθος όταν καταψήφιζε τη μείωση του ΕΝΦΙΑ για τα μεσαία και χαμηλά στρώματα που έφερε η κυβέρνηση με τη συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση».
Σε κάθε περίπτωση, η φορολογία και ειδικά τα παράδοξα του ΕΝΦΙΑ που ανέδειξε η Καθημερινή, θα αποτελέσει, μεταξύ άλλων, το πεδίο αντιπαράθεσης των δύο κομμάτων εξουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου