Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Τρίτη, 8 Αυγούστου 2017

Ένα φεγγάρι με μερική έκλειψη και στο βάθος η Ακρόπολη

  Η Ακρόπολη πρέπει να είναι ανοικτή 24  ώρες κατά τους θερινούς μήνες 

Η εχθρική αντιμετώπιση των φυλάκων αλλά και ψευδείς ειδήσεις περί ανοικτών αρχαιολογικών χώρων συμπεριλαμβανομένης και της Ακρόπολης των Αθηνών δεν μας πτόησαν στο να περάσουμε μερικές ώρες στην Αθήνα με συγγενείς και φίλους.
Στις 7:00μμ ανεβήκαμε τα σκαλιά από την πλευρά Ηρώδου του Αττικού αλλά οι φύλακες δεν μας άφησαν και κυριολεκτικά έκλεισαν την καγκελόπορτα χωρίς να δεχθούν τις χιλιάδες των επισκεπτών γιατί “η ώρα ήταν περασμένη” είπαν οι 5-6 φύλακες μάλιστα φωνάζοντας σε έναν νεαρό που επέμενε να μπει μέσα. “Φίλε, εγώ θα πάω σπίτι μου γιατί τελειώνω στις 8:00μμ και είμαι απλήρωτη για μήνες!” Αυτά είπε μία κυρία μέσα από την καγκελόπορτα όταν πέρναγε το στρατιωτικό άγημα το οποίο μου θύμισε την εποχή της χούντας!
Ελλάς το μεγαλείο σου!!! Η Δήμητρα που ήρθε από την Σαβάννα της Γεωργίας, ΗΠΑ έμεινε άφωνη, όπως άφωνοι έμειναν και οι χιλιάδες ταν επισκεπτών που είχαν ενημερωθεί από τα μέσα ενημέρωσης ότι στη χθεσινοβραδινή πανσέληνο η Ακρόπολη θα ήταν ανοικτή μέχρι τα μεσάνυχτα. Ανάμεσα στους επισκέπτες νέοι και ηλικιωμένοι αλλά και πάρα πολλοί ξένοι.
Για άλλη μία φορά, πολλαπλή φορά η συμπεριφορά των υπευθύνων ήταν ανάρμοστη και προκλητική.

Αφού πήραμε μερικές φωτογραφίες εκ του μακρόθεν κατεβήκαμε και περπατήσαμε στους δρόμους της Πλάκας και του Μοναστηρακίου.
Η πλατεία Μοναστηρακίου ήταν κατάμεστη από κόσμο και στα “πηγαδάκια” μπορούσες να ακούσεις ύβρεις για τους υπεύθυνους του Υπουργείου Πολιτισμού και για την εικόνα που μεταφέρουν στο κόσμο.

Η παρέα θέλησε να φάμε στου Μπαϊρακτάρη όπως και έγινε όπου ο φίλος μας ο Νίκος από την Πάτρα έγινε θυσία. Μετά στη παρέα προστέθηκε και ο Νίκος Γιαννακόπουλος και μαζί πήγαμε για ένα ποτό στο 360 μοίρες όπου και η νυκτερινή φωτογραφία της Ακρόπολις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου