Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Ένα φεγγάρι με μερική έκλειψη και στο βάθος η Ακρόπολη

  Η Ακρόπολη πρέπει να είναι ανοικτή 24  ώρες κατά τους θερινούς μήνες 

Η εχθρική αντιμετώπιση των φυλάκων αλλά και ψευδείς ειδήσεις περί ανοικτών αρχαιολογικών χώρων συμπεριλαμβανομένης και της Ακρόπολης των Αθηνών δεν μας πτόησαν στο να περάσουμε μερικές ώρες στην Αθήνα με συγγενείς και φίλους.
Στις 7:00μμ ανεβήκαμε τα σκαλιά από την πλευρά Ηρώδου του Αττικού αλλά οι φύλακες δεν μας άφησαν και κυριολεκτικά έκλεισαν την καγκελόπορτα χωρίς να δεχθούν τις χιλιάδες των επισκεπτών γιατί “η ώρα ήταν περασμένη” είπαν οι 5-6 φύλακες μάλιστα φωνάζοντας σε έναν νεαρό που επέμενε να μπει μέσα. “Φίλε, εγώ θα πάω σπίτι μου γιατί τελειώνω στις 8:00μμ και είμαι απλήρωτη για μήνες!” Αυτά είπε μία κυρία μέσα από την καγκελόπορτα όταν πέρναγε το στρατιωτικό άγημα το οποίο μου θύμισε την εποχή της χούντας!
Ελλάς το μεγαλείο σου!!! Η Δήμητρα που ήρθε από την Σαβάννα της Γεωργίας, ΗΠΑ έμεινε άφωνη, όπως άφωνοι έμειναν και οι χιλιάδες ταν επισκεπτών που είχαν ενημερωθεί από τα μέσα ενημέρωσης ότι στη χθεσινοβραδινή πανσέληνο η Ακρόπολη θα ήταν ανοικτή μέχρι τα μεσάνυχτα. Ανάμεσα στους επισκέπτες νέοι και ηλικιωμένοι αλλά και πάρα πολλοί ξένοι.
Για άλλη μία φορά, πολλαπλή φορά η συμπεριφορά των υπευθύνων ήταν ανάρμοστη και προκλητική.

Αφού πήραμε μερικές φωτογραφίες εκ του μακρόθεν κατεβήκαμε και περπατήσαμε στους δρόμους της Πλάκας και του Μοναστηρακίου.
Η πλατεία Μοναστηρακίου ήταν κατάμεστη από κόσμο και στα “πηγαδάκια” μπορούσες να ακούσεις ύβρεις για τους υπεύθυνους του Υπουργείου Πολιτισμού και για την εικόνα που μεταφέρουν στο κόσμο.

Η παρέα θέλησε να φάμε στου Μπαϊρακτάρη όπως και έγινε όπου ο φίλος μας ο Νίκος από την Πάτρα έγινε θυσία. Μετά στη παρέα προστέθηκε και ο Νίκος Γιαννακόπουλος και μαζί πήγαμε για ένα ποτό στο 360 μοίρες όπου και η νυκτερινή φωτογραφία της Ακρόπολις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου