Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα


Αγαπητοί Αναγνώστες, Αναγνώστριες

Λόγο των πολλών ειδήσεων ΝΕΑ της ημέρας μπορεί να είναι και κάτω δεξιά που γράφουμε “παλαιότερες αναρτήσεις” κάνετε “κλικ” πάνω σε αυτές τις δύο λέξεις και θα δείτε και πολλά άλλα άρθρα.

Επίσης, λίγο αριστερά σε αυτή τη πρώτη σελίδα θα δείτε “Translate” και ακριβώς από κάτω “Επιλογή Γλώσσας”. Κάνοντας “κλικ” πάνω στο Επιλογής Γλώσσας μπορείτε να μεταφράσετε όλη την ιστοσελίδα στη γλώσσα της αρεσκείας σας. Εάν έχετε συγγενείς και φίλους που δεν μπορούν να διαβάσουν Ελληνικά πέστε τους για αυτή τη δυνατότητα.


Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017

Συνάντηση του Τούρκου πρωθυπουργού με τον διοικητή της CIA

Συνάντηση του Τούρκου πρωθυπουργού με τον διοικητή της CIA
Συνάντηση με τον διοικητή της CIA Μάικ Πομπέο, είχε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος, σύμφωνα με πηγές της πρωθυπουργίας, του διαβίβασε τις προσμονές της Άγκυρας από την Ουάσιγκτον στο θέμα της έκδοσης του Φετουλάχ Γκιουλέν, αλλά και της καταπολέμησης της οργάνωσής του και στις ΗΠΑ.

Ζήτησε μάλιστα τη συνεργασία όλων των κρατικών φορέων των Ηνωμένων Πολιτειών στο θέμα αυτό, ενώ έθεσε και ζήτημα κράτησης του Γκιουλέν στις ΗΠΑ μέχρι την πιθανή έκδοσή του.

Ο Γιλντιρίμ έθεσε και το θέμα του ΥΡG (Κούρδοι της Συρίας) σε ό,τι αφορά τα όπλα που λαμβάνει από τις ΗΠΑ, αλλά και για το μέλλον της Ράκκα, καθώς η Τουρκία δεν επιθυμεί να υπάρχει πρόβλεψη για παρουσία Κούρδων μετά την ανακατάληψη.

Λίγες ώρες πριν τη συνάντηση με τον Πομπέο, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς. Σύμφωνα με πηγές της Άγκυρας οι δυο άντρες συμφώνησαν να έχουν πιο στενή διμερή συνεργασία ως στρατηγικοί εταίροι και σύμμαχοι στα θέματα ασφάλειας και τρομοκρατίας αλλά και να λυθούν όποιες παρανοήσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Πενς είπε ότι «είναι μια νέα μέρα» για τις σχέσεις Τουρκίας– ΗΠΑ και εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για τους Τούρκους στρατιώτες που έχασαν την ζωή τους χθες στο Ελ Μπαπ, προσθέτοντας ότι θα είναι δίπλα στην Τουρκία στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου