Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Στο «κόκκινο» η ένταση με την Τουρκία - Ανταλλαγή «πυρών» Καμμένου-ΤσαβούσογλουΘΝΟΣ

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΥΠΕΞ

Οξύνεται η διπλωματική αντιπαράθεση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας τις τελευταίες ώρες, με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου για τα Ίμια.


Στο «κόκκινο» η ένταση με την Τουρκία - Ανταλλαγή «πυρών» Καμμένου-Τσαβούσογλου
Το πρωί, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος έστειλε ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα, σημειώνοντας πως «δεν υπάρχει περίπτωση να πατήσουν το πόδι τους σε ελληνικό νησί. Θα αντιμετωπιστούν. Ας πατήσουν, αλλά μετά να δούμε αν θα φύγουν από εκεί», με τον Τούρκο ΥΠΕΞ να απαντάει λίγες ώρες αργότερα, εξαπολύοντας επίθεση κατά του κ. Καμμένου, τον οποίο χαρακτήρισε «κακομαθημένο».
Σε δηλώσεις του στον Σκάι, ο Έλληνας υπουργός ξεκαθάρισε προς την Άγκυρα ότι «οποιαδήποτε πρόκληση απαντάται. Να ξέρει ο κ. Τσαβούσογλου ότι τώρα πρωθυπουργός δεν είναι ο Σημίτης και ΥΠΕΞ ο Πάγκαλος που προσχώρησε και στη ΝΔ. Τώρα είναι πρωθυπουργός ο Τσίπρας, ΥΠΕΞ ο Κοτζιάς και υπουργός Άμυνας εγώ. Τώρα τις σημαίες δεν τις παίρνουν οι αέρηδες».
Η Ελλάδα συμπλήρωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας «δεν απαντά σε προκλήσεις λεκτικές, αλλά αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω ποτέ. Ο ελληνικός λαός να κοιμάται ήσυχος».
Τσαβούσογλου: Μην δοκιμάζετε την υπομονή μας
Το απόγευμα της Κυριακής, μιλώντας σε δημοσιογράφους από την Αττάλεια, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου διαμήνυσε στην Αθήνα να μην δοκιμάζει «την υπομονή μας» και επιτέθηκε στον Έλληνα υπουργό Άμυνας.
Όπως ισχυρίστηκε, ο κ. Καμμένος «κάνει συνεχώς βήματα που δοκιμάζουν την κατανόησή μας. Προκαλεί. Μας λένε “ Κατά βάθος είναι καλό παιδί, μην δίνετε σημασία (ας το παραβλέψουμε)”. Ναι αλλά μέχρι πού θα πάει; Τον πήρατε αναγκαστικά στην κυβέρνηση (συνασπισμού), κι εμείς να παραβλέπουμε; Κι η υπομoνή μου έχει όρια. Δεν είναι ανεξάντλητη. Δείχνουμε ωριμότητα αλλά... Γι αυτό επειδή κάποια πολιτικά πράγματα είναι μεταξύ μας δεν θέλω να τα πω. Βασικά γνωρίζουμε ότι και η νυν κυβέρνηση είναι ενοχλημένη από αυτό το κακομαθημένο παιδί που είναι υπουργός...».
«Τι θα γίνει λοιπόν; Θα ανεχόμαστε τους κακομαθημένους;», διερωτήθηκε ο Τούρκος ΥΠΕΞ για να συμπληρώσει: «Η Ελλάδα με την Τουρκία είναι δύο γείτονες. Αυτό δεν αλλάζει. Υπάρχουν και προβλήματα. Έχουμε και την βούληση για την επίλυσή τους. Στην ιστορία είχαμε πολέμους. Αλλά τα τελευταία χρόνια έχουμε μια προσέγγιση μεταξύ των λαών μας. Οι δικοί μας πάνε στην Ελλάδα, στα ελληνικά νησιά και οι Έλληνες έρχονται στην Τουρκία. Όταν το παρατηρούμε, έχουμε πολλά κοινά, αλλά και η Ελλάδα δεν πρέπει να επιτρέπει σε ένα κακομαθημένο παιδί να επισκιάζει όλα αυτά».
Ο Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε πως η Τουρκία δεν μπαίνει σε μια κούρσα με τέτοια λογική, «δεν χρειάζεται να κάνουμε επίδειξη ισχύος», είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει: «Το τι μπορεί να κάνει ο τουρκικός στρατός όταν πρέπει, το ξέρουν καλύτερα εκείνοι. Η κυβέρνηση. Να τα πουν (εξηγήσουν) και σε εκείνο το κακομαθημένο (παιδί) και να μην δοκιμάζουν την υπομονή μας».
Πηγή: Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου