Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Ο Τσίπρας βάζει στόχο την μείωση της ανεργίας κατά 10% έως το τέλος του 2020.

Πολύ πιθανό, αλλά... με άλλο πρωθυπουργό
Ο Τσίπρας βάζει στόχο την μείωση της ανεργίας κατά 10% έως το τέλος του 2020
Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου, 2017
Η αλλαγή παραγωγικού μοντέλου και η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της ελληνικής οικονομίας, με κεντρικό στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης και την αύξηση της απασχόλησης, είναι οι βασικοί πυλώνες του προγράμματος Growth Strategy, που παρουσίασε νωρίτερα ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, στη σύσκεψη που συγκλήθηκε νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Με απώτερο στόχο, μέσα από το εθνικό αυτό σχέδιο να μειωθεί περαιτέρω η ανεργία κατά 10 μονάδες μέχρι το τέλος του 2020.
Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, στην ευρεία κυβερνητική σύσκεψη τέθηκε επί τάπητος η εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας και την επίτευξη του στόχου για δίκαιη ανάπτυξη.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης παρουσιάστηκε από τον υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου το πρόγραμμα Growth Strategy: πρόκειται για μελέτη 30 σελίδων, η οποία θα αποτελέσει τη βασική πρόταση της κυβέρνησης προς τους Θεσμούς ενόψει της 2ης αξιολόγησης, αλλά και προς τους παραγωγικούς φορείς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με τους οποίους θα ξεκινήσει ευρεία διαβούλευση.
Βασικοί πυλώνες του προγράμματος, σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, είναι η αλλαγή παραγωγικού μοντέλου και η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της ελληνικής οικονομίας με κεντρικό στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης και την αύξηση της απασχόλησης.
Επιπλέον, συζητήθηκαν οι τρόποι ώστε να δοθεί ώθηση στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων στον αγροτικό τομέα, η αξιοποίηση στο μέγιστο βαθμό της γεωστρατηγικής θέσης της Ελλάδας, η οποία αποτελεί κόμβο στους τομείς της ενέργειας και των μεταφορών, η αξιοποίηση του τουρισμού, του πλεονεκτήματος της γεωθερμίας και τέλος του ανθρώπινου κεφαλαίου, ιδιαίτερα στην κατεύθυνση των νεοφυών επιχειρήσεων και της καινοτομίας.
Στόχος είναι μέσα από το εθνικό αυτό σχέδιο να μειωθεί περαιτέρω η ανεργία κατά 10 μονάδες μέχρι το τέλος του 2020. Το σχέδιο αυτό πρόκειται να εξειδικευθεί ανά κλάδο και ανά περιφέρεια, προκειμένου το συνολικό πρόγραμμα να δώσει περιεχόμενο στο στόχο της κυβέρνησης για δίκαιη ανάπτυξη. Η κυβέρνηση θα καταλήξει σε ένα βασικό πλαίσιο προτάσεων, το οποίο θα εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο και στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα αναλάβει πρωτοβουλίες επαφών με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, οι υπουργοί Ευκλείδης Τσακαλώτος, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Αλέξης Χαρίτσης, Γιώργος Σταθάκης, Δημήτρης Λιάκος, Βαγγέλης Αποστόλου, Χρήστος Σπίρτζης, Στέργιος Πιτσιόρλας, Αλέκος Φλαμπουράρης και ο γ.γ. Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Οικονομίας, Λόης Λαμπριανίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου