Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Τσαβούσογλου σε Κοτζιά: Μην δοκιμάζεις την υπομονή μας

«Πόλεμος» δηλώσεων Αθήνας-Αγκυρας με άγνωστο αποτέλεσμα… Μετά την επιθετική ρητορική της Τουρκίας για τα Ιμια και τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι «αν θέλαμε να ανεβούμε στα Ιμια θα μπορούσαμε να το κάνουμε» και την απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, ο κ Τσαβούσογλου επανέρχεται χαρακτηρίζοντας τον έλληνα όμολογό του κακομαθημένο παιδί και εκτοξεύοντας εκ νέου απειλές. Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις, σήμερα Κυριακή, του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου που ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τους τόνους και ενώ το σκηνικό έντασης που έχει δημιουργηθεί είναι άκρως επικίνδυνο.
Ο κ. Τσαβούσογλου όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, χαρακτηρίζει τον Έλληνα ΥΠΕΞ «κακομαθημένο παιδί» το οποίο εμποδίζει τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Καλεί, μάλιστα, την κυβέρνηση να τον θέσει υπό έλεγχο απειλώντας ότι «αυτοί (σ.σ. οι Έλληνες) ξέρουν καλά τι μπορεί να κάνει ο Τουρκικός στρατός». «Ας μην δοκιμάζουν την υπομονή μας» καταλήγει ο Τσαβούσογλου.

Κοτζιάς: Ο Τσαβούσογλου επιλέγει τις προσωπικές επιθέσεις

«Όταν κάποιος αδυνατεί να απαντήσει πολιτικά στα γεγονότα, πιθανόν, να μην τα κατανοεί. Επιθέσεις που δεν προάγουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και είναι ξένες στον πολιτικό πολιτισμό μας. Ο καθείς και το μέτρο του» ήταν η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών στις χθεσινές  δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών.

Η απάντηση Καμμένου στον Τσαβούσογλου

«Αν θέλουν να πατήσουν τα Ιμια, να δούμε, θα φύγουν από εκεί; Να δούμε πώς θα φύγουν μετά»,  είπε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής ο Πάνος Καμμένος και συνέχισε: «Να θυμίσουμε στον κ. Τσαβούσογλου ότι πρωθυπουργός δεν είναι ο Σημίτης αλλά ο Τσίπρας, υπουργός Εξωτερικών δεν είναι ο Πάγκαλος που είχε τη θεωρία για τις σημαίες που τις έπαιρνε ο αέρας, αλλά ο Κοτζιάς και υπουργός Αμυνας είμαι εγώ. Δεν υπάρχει λοιπόν θέμα να πατήσει ελληνικό νησί ο κ. Τσαβούσογλου ή οποιοσδήποτε λάβει τέτοια εντολή. Θα αντιμετωπιστεί άμεσα και αυτό είναι ξεκάθαρο τόσο προς την τουρκική πλευρά όσο και προς τους συμμάχους μας».
«Οι προσπάθειες της τουρκικής πλευράς- ενόψει του δημοψηφίσματος- να καλέσουν κοντά τους τους εθνικιστές, με κορυφαίο τον πρωθυπουργό που έκανε το σήμα των Γκρίζων Λύκων, μιας οργάνωσης δολοφόνων, μέσα στην τουρκική εθνοσυνέλευση είναι κινήσεις πανικού, φέρνουν μία κατάσταση επικίνδυνη για την Τουρκία και την περιοχή», συμπλήρωσε ο  Πάνος Καμμένος και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα δεν απαντά σε λεκτικές προκλήσεις, αλλά ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω σε κυριαρχικά δικαιώματα». Ο υπουργός Αμυνας  αναφέρθηκε και στα συχνά τουρκικά δημοσιεύματα το τελευταίο διάστημα, κάνοντας λόγο για «μαϊμού» ειδήσεις. «Στην Τουρκία δεν υπάρχουν πια ελεύθεροι δημοσιογράφοι. Οποιος δεν ακολουθεί τις εντολές τους καθεστώτος συλλαμβάνεται. Εχουμε δει απίστευτα πράγματα. Βίντεο με πλοίο που δένει στα Ιμια, το οποίο ήταν δικό τους νησί πολλά μίλια μακριά. Μετά μας είπαν για ελικόπτερο που υπερίπταται στον ελληνικό χώρο, κάτι που δεν υπήρξε ποτέ. Αυτά δείχνουν προσπάθειες για εσωτερική κατανάλωση που προκαλούν μόνο θυμηδία».  «Η Ελλάδα δεν απαντά σε προκλήσεις λεκτικές αλλά δεν θα κάνει πίσω σε κυριαρχικά δικαιώματα. Τα στημένα επεισόδια των Τούρκων προκαλούν θημυδία» κατέληξε για το θέμα ο υπουργός Άμυνας.
Στην Αθήνα εκτιμούν ότι μία σημαντική παράμετρος της κλιμάκωσης των τόνων από πλευράς τουρκικής ηγεσίας είναι και το επικείμενο δημοψήφισμα που έχει προκαλέσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι μέχρι την διεξαγωγή του δεν αναμένουν αλλαγή στάσης στα διμερή θέματα ή πρόοδο στο Κυπριακό.
Πηγή: THETOC 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου