Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου, 2017

  • Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου και την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου οι σταθμοί «Ηλιούπολη» της γραμμής 2 και «Αγ. Παρασκευή» της γραμμής 3 θα παραμείνουν κλειστοί, για την εκτέλεση τεχνικών εργασιών που αφορούν την εγκατάσταση του νέου αυτόματου συστήματος συλλογής κομίστρου.
  • Αυξημένα μέτρα κατά το διάστημα από 24 έως 27 Φεβρουαρίου σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων από και προς τα αστικά κέντρα για τον εορτασμό της αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας.
  • Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διευκρίνισε ότι οι δύο τούρκοι στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στην περιοχή του Έβρου την 15η Φεβρουαρίου 2017, κρατούνται από την Ελληνική Αστυνομία σε ασφαλή χώρο.
  • Μία τετράδα τουρκικών αεροσκαφών αποτελούμενη από δύο F-4 και δύο οπλισμένα F-16, ένα ζευγάρι οπλισμένων τουρκικών αεροσκαφών F-16 και ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN - 235, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες ήταν κατασκοπευτικό, εισήλθαν σήμερα στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως.
  • Αντιφατικά συναισθήματα δημιουργεί στην κοινή γνώμη ο συμβιβασμός που επετεύχθη στο Eurogroup ανάμεσα στην κυβέρνηση και στους δανειστές, όπως προκύπτει από την πανελλαδική έρευνα της Κάπα Research που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 22-23 Φεβρουαρίου για λογαριασμό του Βήματος της Κυριακής.

Κόσμος

  • Ο οικονομικός εισαγγελέας ανέθεσε την Παρασκευή σε ανακριτή να ξεκινήσει έρευνα με επίκεντρο τις καταγγελίες ότι η σύζυγος του υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν αποζημιώθηκε με μεγάλα ποσά για θέσεις απασχόλησης στις οποίες δεν εργάστηκε ποτέ.
  • Την διαμάχη του με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης εντείνει ο Ντόναλντ Τραμπ. Το CNN ανακοίνωσε ότι του απαγορεύτηκε η πρόσβαση στην ενημέρωση των δημοσιογράφων στον Λευκό Οίκο, ενώ απαγορεύτηκε η πρόσβαση και σε New York Times, Los Angeles Times και Politico. Ο Τραμπ δεν έχει διστάσει να χαρακτηρίσει «εχθρούς του λαού» τα ΜΜΕ.
  • Παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο εξερράγη σε σημείο ελέγχου σε χωριό κοντά στην πόλη αλ Μπαμπ της Συρίας, το οποίο ελέγχουν αντικαθεστωτικοί που υποστηρίζονται από την Τουρκία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 51 άνθρωποι. Την ευθύνη ανέλαβε η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.
  • Νέες επιθέσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στο FBI εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ την Παρασκευή. Ο αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τα ΜΜΕ ως «προμηθευτές ψευδών ειδήσεων», ενώ νωρίτερα είπε ότι το FBI είναι «ανίκανο» να ανακαλύψει τους πράκτορες που δίνουν πληροφορίες στον Τύπο.
  • Η υπηρεσία πληροφοριών της Γερμανίας (BND) κατασκόπευε τους δημοσιογράφους ΜΜΕ ξένων χωρών, όπως του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου BBC, της αμερικανικής εφημερίδας New York Times και του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, σύμφωνα με άρθρο του περιοδικού Der Spiegel.

Οικονομία

  • Κόλαφος για την Attica Bank και τις πρακτικές της διοίκησης των Γιάννη Γαμβρίλη και Αλέξανδρου Αντωνόπουλου είναι η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και την οποία αποκαλύπτει Το Βήμα της Κυριακής.
  • Την υποστήριξη του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων στην Ελλάδα και το διαρκές ενδιαφέρον της Επιτροπής για τις κοινωνικές επιπτώσεις των Μνημονίων στην ελληνική κοινωνία, επισημαίνει ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης.
  • Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τα όσα υποστήριξε στη Βουλή απαντώντας στην «ώρα του πρωθυπουργού», σχετικά με τα αποτελέσματα του Eurogroup, εξαπέλυσαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του ΚΚΕ.
  • Η Πορτογαλία αναμένεται να εξέλθει της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εάν η Κομισιόν επιβεβαιώσει τις πιο πρόσφατες προβλέψεις της για φέτος και τον επόμενο χρόνο στις νέες εαρινές εκτιμήσεις της, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις.
  • Η γερμανική κυβέρνηση δεν επιβεβαιώνει πληροφορίες για σύντομη συγκεκριμενοποίηση των ελαφρύνσεων του χρέους, διαψεύδοντας ουσιαστικά σχετικό ρεπορτάζ της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt.

Αθλητισμός

  • Το ματς των πρωτοπόρων στο «Καραϊσκάκη» μεταξύ του Ολυμπιακού και του Πανιωνίου ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής της Super League. Η ομάδα του Πειραιά είναι το λογικό φαβορί, αλλά πρέπει να προσέξει για να μην έχει απώλειες κόντρα στην ομάδα έκπληξη της φετινής σεζόν.
  • «Εξαφανίστηκαν» ένα μήνα πριν τη διεξαγωγή του αγώνα τα 2.410 εισιτήρια που είχε προμηθευτεί η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία από την αντίστοιχη του Βελγίου για την εκτός έδρας αναμέτρηση της 25ης Μαρτίου, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.
  • Για «ρήξη των σχέσεων» ανάμεσα στον Κλαούντιο Ρανιέρι και των άμεσων συνεργατών του, συμπεριλαμβανομένου και του προσωρινού τεχνικού της Λέστερ, Κρεγκ Σέικσπιρ, φέρονται να «κατηγόρησαν» τον Ιταλό οι παίκτες των απερχόμενων πρωταθλητών Αγγλίας, χθες το πρωί στη διάρκεια της συνάντησης με τους ιδιοκτήτες του συλλόγου.
  • Παράπονα εξέφρασαν οι επιτελείς του ΠΑΟΚ στη Σάλκε, μέσω επιστολής που απέστειλαν τόσο στην γερμανική ομάδα όσο και στην UEFA, για την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι φίλαθλοί του στη Γερμανία, όπου ήταν αρκετές ώρες σε αναομονή εκτός γηπέδου και μάλιστα υπό βροχή, άνευ αιτίας.
  • Ο επιθετικός του Ολυμπιακού, Καρίμ Ανσαριφάρντ, αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης αυτής της εβδομάδας στο Europa League, αφού ήταν αυτός που οδήγησε τους Πειραιώτες στη νίκη με 3-0 (σκόραρε δύο φορές) στην Άγκυρα κατά της Οσμανλίσπορ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου