Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Πατρινό καρναβάλι: Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις με τη συμμετοχή 30.000 καρναβαλιστών

ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Περισσότεροι από 30.000 καρναβαλιστές, μέλη των 126 πληρωμάτων του «Κρυμμένου Θησαυρού», 46 καρναβαλικά άρματα, με επικεφαλής τον βασιλιά καρνάβαλο, τρία άρματα του σοκολατοπόλεμου και φυσικά, σάτιρα, φαντασία, ανατροπή και ευρηματικότητα, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης, με την οποία θα κορυφωθούν την Κυριακή οι εκδηλώσεις του πατρινού καρναβαλιού.


Πατρινό καρναβάλι: Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις με τη συμμετοχή 30.000 καρναβαλιστών
Η παρέλαση της Κυριακής θα πάρει τη σκυτάλη από τη νυχτερινή παρέλαση του Σαββάτου, η οποία ονομάζεται και ποδαράτη, επειδή δεν παρουσιάζονται οι κατασκευές και τα άρματα των πληρωμάτων, αλλά παρελαύνουν μόνο τα μέλη τους με τις στολές τους.
Η παρέλαση του Σαββάτου, η οποία θα ξεκινήσει στις 18:00, προσφέρει ένα φαντασμαγορικό θέαμα με τους ξεχωριστούς φωτισμούς και το ατελείωτο κέφι των καρναβαλιστών, που δίνουν λάμψη και μεγαλοπρέπεια στη νύχτα του τελευταίου Σαββάτου του πατρινού καρναβαλιού.
Στις 14:00 το μεσημέρι της Κυριακής θα ξεκινήσει η μεγάλη παρέλαση, με την δημοτική μουσική να δίνει τον καρναβαλικό τόνο.
Αμέσως μετά, θα κάνει την εμφάνισή του ο βασιλιάς καρνάβαλος, που φέτος συμβολίζει την κρίση και τον καπιταλισμό.
Στην συνέχεια θα παρελάσει το άρμα με την βασίλισσα του πατρινού καρναβαλιού, την Άντρια Παναγιωτοπούλου και θα ακολουθήσουν τα άρματα «Ο Πόλεμος των Ναρκωτικών», «'Άρμα του Ποσειδώνα», «Πειρατικό Καράβι», «Ξαφνικά ένας Παπαγάλος» και το Μουσικό Άρμα. Επίσης, θα παρελάσουν τα άρματα του καρναβαλιού των μικρών, «Προπομπός Κιθαρίστας», «Το Τραινάκι», «Ο Γάτος με ξίφος», «Γίγαντας και Κοκκινοσκουφίτσα», το άρμα του κέντρου ενημέρωσης δοτών μυελού των οστών και της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με τον τίτλο, «Χάρισε ζωή».
Τα άρματα που κατασκευάζονται στο καρναβαλικό εργαστήρι του δήμου Πατρέων, συνδυάζουν την μεγαλοπρέπεια, την καλλιτεχνική ποιότητα και τη σατιρική και συχνά καυστική διάσταση, ανταποκρινόμενα τόσο στα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας, μέσα από μια ανατρεπτική και χιουμοριστική οπτική γωνία, όσο και στη διαχρονικότητα των μορφών του πατρινού καρναβαλιού, που έχουν συνδεθεί με την μακρόχρονη ιστορία του.
Κατόπιν θα παρελάσουν οι περίπου 30.000 καρναβαλιστές, που αποτελούν την «ψυχή» του πατρινού καρναβαλιού, ενώ αρκετά πληρώματα θα συνοδεύονται από τα δικά τους άρματα, που φέτος θα φθάνουν τα 29. Με τις ξεχωριστές, πολύχρωμες και πρωτότυπες στολές τους, που είναι εμπνευσμένες κυρίως από θέματα της πολιτικής και της καθημερινότητας, αναμένεται να δώσουν ένα ξεχωριστό χρώμα στην παρέλαση, παρασύροντας τους θεατές στους ρυθμούς της χαράς και του κεφιού.
Η παρέλαση θα ολοκληρωθεί με τα άρματα του σοκολατοπόλεμου, που θα συνεχίσουν το αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου παραδοσιακό έθιμο, ρίχνοντας προς τους θεατές ποσότητες σοκολάτας.
Στο μεταξύ, όσον αφορά στην έλευση επισκεπτών, θετικά είναι τα στοιχεία που υπάρχουν για τις κρατήσεις δωματίων στα ξενοδοχεία, τόσο της Πάτρας όσο και της ευρύτερης περιοχής.
Όπως είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Πάτρας, Ηλίας Μεντζελόπουλος, η πληρότητα των ξενοδοχείων στην Πάτρα για το τελευταίο διήμερο, φθάνει στο 100%, ενώ στα ξενοδοχεία της περιφέρειας, οι κρατήσεις αγγίζουν το 90%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου