Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου, 2017

  • Κανονικά θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές την Καθαρά Δευτέρα. Παραδοσιακά και η Βαρβάκειος Αγορά, στο κέντρο της Αθήνας, ανοίγει από τις 10 το βράδυ της Κυριακής και θα παραμένει σε λειτουργία μέχρι τη 1 μετά το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας, ενώ και τα αρτοποιεία θα είναι ανοιχτά από το πρωί για την πώληση λαγάνας.
  • Ο Μελβούτ Τσαβούσογλου «ίσως να μην αντιλαμβάνεται τις τεχνικές, νομικές και πολιτικές πλευρές των ζητημάτων και γι’ αυτό επιλέγει τις προσωπικές επιθέσεις», απαντά το ΥΠΕΞ στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, λίγο έπειτα από νέες προκλητικές δηλώσεις του για τα Ίμια.
  • Μέχρι και 14η σύνταξη είναι διατεθειμένη να προσφέρει η κυβέρνηση σε όσους πληγούν από τα δημοσιονομικά μέτρα που θα φέρει η συμφωνία με τους δανειστές, εφόσον επιτευχθούν τα απαιτούμενα πλεονάσματα, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης. Έντονη αντίδραση του τομεάρχη Εργασίας της ΝΔ Γιάννη Βρούτση, ο οποίος έκανε λόγο για «απύθμενο θράσος».
  • Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει η ΝΔ με αφορμή το δημοσίεμα του Βήματος της Κυριακής για τα δάνεια του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα από την Τράπεζα Αττικής.
  • Στο λιμάνι της Σούδας κατέπλευσε το Σάββατο, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, το αεροπλανοφόρο των «George H.W. Bush».

Κόσμος

  • Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ένας άνδρας έριξε το αυτοκίνητο που οδηγούσε πάνω στο πλήθος, στην Χαϊλδεβέργη της Γερμανίας. Ο δράστης βγήκε στη συνέχεια από το όχημα κρατώντας μαχαίρι και επιχείρησε να διαφύγει, πριν τραυματιστεί σοβαρά από αστυνομικά πυρά.
  • Μία 25χρονη Ινδονήσια, η οποία έχει συλληφθεί ως ύποπτη για τη δολοφονία του ετεροθαλή αδελφού του Βορειοκορεάτη ηγέτη, δήλωσε στις Αρχές ότι πληρώθηκε από αγνώστους ένα ποσό της τάξεως των 70 ευρώ προκειμένου να κάνει «μία φάρσα».
  • Σε μια δύσκολη συγκυρία για τον πρόεδρο Ερντογάν ξεκίνησε και επίσημα η προεκλογική εκστρατεία για το δημοψήφισμα της συνταγματικής μεταρρύθμισης στην Τουρκία. Ο δρόμος μέχρι τον Απρίλιο προβλέπεται μακρύς.
  • Τη δική του απάντηση στις δηλώσεις Τραμπ ότι «το Παρίσι δεν είναι πλέον το Παρίσι» μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις των τζιχαντιστών έδωσε ο γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ. «Εδώ, οι πολίτες δεν έχουν πρόσβαση στα όπλα. Εδώ δεν υπάρχουν ένοπλοι που πυροβολούν κατά του πλήθους, απλά για την ικανοποίηση που προκαλεί το δράμα και η τραγωδία» τόνισε.
  • Σφοδρές αντιδράσεις στον δημοσιογραφικό κόσμο προκάλεσε η απόφαση του Λευκού Οίκου να απαγορεύσει σε συγκεκριμένα ΜΜΕ την πρόσβαση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ακόμα και αυτοί που δεν αποκλείστηκαν -οι «φιλικοί» στον Τραμπ- δηλώνουν αντίθετοι με τέτοιες κινήσεις.

Οικονομία

  • Κόλαφος για την Attica Bank και τις πρακτικές της διοίκησης των Γιάννη Γαμβρίλη και Αλέξανδρου Αντωνόπουλου είναι η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και την οποία αποκαλύπτει Το Βήμα της Κυριακής.
  • Διευκρινίσεις αναφορικά με τη διαχείριση του χρυσού δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος, απαντώντας σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Κυριακάτικη Δημοκρατία», η οποία στο πρωτοσέλιδο αναφέρει μεταξύ άλλων πως κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκεται σήμερα το απόθεμα χρυσού της χώρας, το 50% του οποίου δόθηκε ως «προίκα» στην ΕΚΤ.
  • Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο αντί Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, διερωτάται το Spiegel. Το περιοδικό δημοσιεύει επίσης ρεπορτάζ για τη χρήση ναρκωτικών και την πορνεία που υπάρχει στον καταυλισμό προσφύγων στη Μόρια.
  • Αμετάβλητο διατήρησε ο οίκος αξιολόγησης Fitch το κρατικό αξιόχρεο της Ελλάδας, στη βαθμίδα CCC. Ο οίκος επισημαίνει θετικά βήματα και κινδύνους -κυρίως λόγω διαφωνιών μεταξύ των πιστωτών- και εκτιμά ότι η αξιολόγηση θα κλείσει πριν τον Ιούλιο.
  • Την υποστήριξη του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων στην Ελλάδα και το διαρκές ενδιαφέρον της Επιτροπής για τις κοινωνικές επιπτώσεις των Μνημονίων στην ελληνική κοινωνία, επισημαίνει ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης.

Αθλητισμός

  • Πριν από δύο χρόνια και συγκεκριμένα στις 15 Φεβρουαρίου 2015 η Μπάγερν του Πεπ Γκουαρντιόλα διέλυε με 8-0 το Αμβούργο στην «Αλιάνζ Αρένα». Αυτή την φορά με τον Κάρλο Αντσελότι στον πάγκο τους οι «Βαυαροί» μετέτρεψαν ξανά σε... σάκο του μποξ την ιστορική ομάδα της χώρας και με το ίδιο σκορ την υποχρέωσαν σε μία ακόμη ντροπιαστική ήττα, που σαφώς και θα επιφέρει εξελίξεις στους πάλαι ποτέ πρωταθλητές Γερμανίας και Ευρώπης. Εκτός της Μπάγερν που έκανε «σκόνη και θρύψαλα» το Αμβούργο, άνετη νίκη πέτυχε και η Λειψία επί της Κολονίας (3-1) και παρέμεινε στο -5 από τους «Βαυαρούς», ενώ στην έδρα της Φράιμπουργκ ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος άνοιξε το δρόμο για το «διπλό» της Ντόρτμουντ, το οποίο «υπέγραψε» ο Ομπαμεγιάνγκ (3-0).
  • Η Τσέλσι δυσκολεύτηκε απέναντι στη Σουόνσι, όμως επέβαλε το νόμο του «Στάμφορντ Μπριτζ» και στους «κύκνους», συνεχίζοντας νικηφόρα κατά την 26η αγωνιστική και διευρύοντας τη διαφορά από τη Μάντσεστερ Σίτι στους 11 βαθμούς, με παιχνίδι περισσότερο. Νίκη - ανάσα για την Κρίσταλ Πάλας, που με βασικό τον Λούκα Μιλιβόγεβιτς επιβλήθηκε 1-0 της Μίντλεσπρο και βγήκε από τη ζώνη του υποβιβασμού. Αντίθετα, η Χαλ του Μάρκο Σίλβα παραχώρησε οδυνηρή ισοπαλία στην έδρα της στην Μπέρνλι χάνοντας την ευκαιρία να εξέλθει της... διακεκαυμένης ζώνης, στην οποία εισήλθε πια η Λέστερ μετά τη νίκη της Κρίσταλ Πάλας.
  • Η Ξάνθη επιβεβαίωσε το χαρακτηρισμό της ως ο «κακός δαίμονας» του Παναθηναϊκού, τον οποίο νίκησε φέτος για δεύτερη φορά στο πρωτάθλημα! Οι Ακρίτες επικράτησαν 1-0 με υπέροχο γκολ του Βασιλακάκη στο 67΄ και διέκοψαν το σερί που είχαν αρχίσει να χτίζουν οι «πράσινοι». Να σημειωθεί ότι ο Βασιλακάκης ήταν ο παίκτης που επίσης είχε σημειώσει το νικητήριο τέρμα της ομάδας του στο 2-1 του «Απόστολος Νικολαΐδης».
  • Ένα υπέροχο γκολ του Βασιλακάκη έκρινε υπέρ της Ξάνθης τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στα Πηγάδια (Ξάνθη - Παναθηναϊκός 1-0) στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία, ο Πλατανιάς συνέτριψε τον Αστέρα Τρίπολης (Πλατανιάς - Αστέρας Τρίπολης 3-0) και να βλέπει... Ευρώπη. Η Κέρκυρα ήρθε ισόπαλη χωρίς τέρματα με τον Παναιτωλικό (Κέρκυρα - Παναιτωλικός 0-0).
  • Η Αταλάντα σόκαρε τη Νάπολι, την οποία υποχρέωσε σε οδυνηρή εντός έδρας ήττα με 2-0 στην εναρκτήρια αναμέτρηση της 26ης αγωνιστικής στη Serie A. Η εξαιρετική ομάδα του Μπέργκαμο πέρασε εμφατικά από το «Σαν Πάολο» με δύο γκολ του Ματία Καλντάρα και πλησίασε τους «παρτενοπέι» στους τρεις βαθμούς, διεκδικώντας πλέον την τρίτη θέση και την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Να σημειωθεί ότι οι «μπεργκαμάσκι» έπαιξαν από το 67ο λεπτό ως το τέλος του αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Φρανκ Γιανίκ Κεσί με δύο κίτρινες κάρτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου