Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Τουριστικό «όπλο» ο ναός του Επικούριου Απόλλωνα

Εάν είχαν φτιάξει καλό δρόμο οι επισκέπτες θα ήσαν πολλαπλάσιοι

Ανοδική είναι η πορεία της επισκεψιμότητας του ναού του Επικούριου Απόλλωνα, καθώς φαίνεται ότι το 2016 θα κλείσει με άνοδο. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ), τον ναό επισκέφθηκαν 23.330 άτομα από τον Ιανουάριο έως και τον Σεπτέμβριο του 2016, τη στιγμή που σε όλο το 2015 «κόπηκαν» 24.293 εισιτήρια και 27.410 το 2014.
Ο καλύτερος μήνας ήταν ο Αύγουστος πέρυσι με 7.596 επισκέπτες, αριθμός ρεκόρ για την τελευταία τετραετία.
Αξιοσημείωτη είναι και η αύξηση στις εισπράξεις που απέδωσε στα κρατικά ταμεία ο ναός, λόγω και της αύξησης στην τιμή του εισιτηρίου, αφού ως τον Σεπτέμβριο του 2016 αποδόθηκαν 75.308 ευρώ, αρκετά περισσότερ από τα 43.434 ευρώ του 2015 και τα 50.206 ευρώ το 2014.
Ο κύριος παράγοντας της ανοδικής πορείας του ναού είναι η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας, καθώς από τον Μάρτιο έως και τον Οκτώβριο ήταν ανοιχτός επτά ημέρες την εβδομάδα, από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.
Ο βοηθός Περιφερειάρχη Ολυμπισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού, Δημήτρης Κωσταριάς, εξέφρασε την  ικανοποιήσή του για την αύξηση  των επισκεπτών και τόνισε ότι η Περιφέρεια από την πλευρά της στοχεύει στη βελτίωση της πρόσβασης στον ναό του Επικούριου Απόλλωνα, καθώς και στην καλύτερη προβολή του ώστε να προσελκύσει πλήθος επισκεπτών.
«Πρόκειται για κορυφαίο μνημείο και στόχος μας είναι, μέσα από τις κατάλληλες παρεμβάσεις, να το αναδείξουμε ώστε να αποκτήσει την αίγλη του αξίζει» δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Κωσταριάς.
Ο αντιδήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Μίλτος Γεωργακόπουλος, δήλωσε ότι κατά την πρόσφατη κακοκαιρία καταβλήθηκαν μεγάλες προσπάθειες για να είναι ανοιχτός ο ναός αλλά και ο δρόμος που οδηγεί σε αυτόν και εξέφρασες την αισιοδοξία του για την τουριστική κίνηση στην περιοχή της Ανδρίτσαινας.
«Ωφέλησε πολύ ο ανοιχτός ναός τα Σαββατοκύριακα στην τουριστική προσέλευση. Με την ανάδειξη και της βιβλιοθήκης της Ανδρίτσαινας και τη σωστή προβολή τω αξιοθεάτων της ευρύτερης περιοχής, έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης.
Ο ναός του Επικούριου Απόλλωνα είναι –αν όχι το σπουδαιότερο- μέσα στα δυο-τρία σπουδαιότερα μνημεία της Πελοποννήσου», ανέφερε ο κ.Γεωργακόπουλος, ζητώντας από την πολιτεία να πάρει αποφάσεις σχετικέ με την τέντα στον ναό και να ξεμπλοκάρουν τα έργα που σταμάτησαν λόγω της λήξης του παλιού ΕΣΠΑ 2007-2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου