Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Τουριστικό «όπλο» ο ναός του Επικούριου Απόλλωνα

Εάν είχαν φτιάξει καλό δρόμο οι επισκέπτες θα ήσαν πολλαπλάσιοι

Ανοδική είναι η πορεία της επισκεψιμότητας του ναού του Επικούριου Απόλλωνα, καθώς φαίνεται ότι το 2016 θα κλείσει με άνοδο. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ), τον ναό επισκέφθηκαν 23.330 άτομα από τον Ιανουάριο έως και τον Σεπτέμβριο του 2016, τη στιγμή που σε όλο το 2015 «κόπηκαν» 24.293 εισιτήρια και 27.410 το 2014.
Ο καλύτερος μήνας ήταν ο Αύγουστος πέρυσι με 7.596 επισκέπτες, αριθμός ρεκόρ για την τελευταία τετραετία.
Αξιοσημείωτη είναι και η αύξηση στις εισπράξεις που απέδωσε στα κρατικά ταμεία ο ναός, λόγω και της αύξησης στην τιμή του εισιτηρίου, αφού ως τον Σεπτέμβριο του 2016 αποδόθηκαν 75.308 ευρώ, αρκετά περισσότερ από τα 43.434 ευρώ του 2015 και τα 50.206 ευρώ το 2014.
Ο κύριος παράγοντας της ανοδικής πορείας του ναού είναι η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας, καθώς από τον Μάρτιο έως και τον Οκτώβριο ήταν ανοιχτός επτά ημέρες την εβδομάδα, από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.
Ο βοηθός Περιφερειάρχη Ολυμπισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού, Δημήτρης Κωσταριάς, εξέφρασε την  ικανοποιήσή του για την αύξηση  των επισκεπτών και τόνισε ότι η Περιφέρεια από την πλευρά της στοχεύει στη βελτίωση της πρόσβασης στον ναό του Επικούριου Απόλλωνα, καθώς και στην καλύτερη προβολή του ώστε να προσελκύσει πλήθος επισκεπτών.
«Πρόκειται για κορυφαίο μνημείο και στόχος μας είναι, μέσα από τις κατάλληλες παρεμβάσεις, να το αναδείξουμε ώστε να αποκτήσει την αίγλη του αξίζει» δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Κωσταριάς.
Ο αντιδήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Μίλτος Γεωργακόπουλος, δήλωσε ότι κατά την πρόσφατη κακοκαιρία καταβλήθηκαν μεγάλες προσπάθειες για να είναι ανοιχτός ο ναός αλλά και ο δρόμος που οδηγεί σε αυτόν και εξέφρασες την αισιοδοξία του για την τουριστική κίνηση στην περιοχή της Ανδρίτσαινας.
«Ωφέλησε πολύ ο ανοιχτός ναός τα Σαββατοκύριακα στην τουριστική προσέλευση. Με την ανάδειξη και της βιβλιοθήκης της Ανδρίτσαινας και τη σωστή προβολή τω αξιοθεάτων της ευρύτερης περιοχής, έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης.
Ο ναός του Επικούριου Απόλλωνα είναι –αν όχι το σπουδαιότερο- μέσα στα δυο-τρία σπουδαιότερα μνημεία της Πελοποννήσου», ανέφερε ο κ.Γεωργακόπουλος, ζητώντας από την πολιτεία να πάρει αποφάσεις σχετικέ με την τέντα στον ναό και να ξεμπλοκάρουν τα έργα που σταμάτησαν λόγω της λήξης του παλιού ΕΣΠΑ 2007-2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου