Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: Οι επενδυτές βγάζουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό παρά την ανάκαμψη

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου, 2017Οι επενδυτές της ευρωζώνης μεταφέρουν ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων τους στο εξωτερικό, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η ΕΚΤ, ένδειξη της εντεινόμενης ανησυχίας, ανεξάρτητα από την οικονομική ανάκαμψη και τα μέτρα στήριξης της ΕΚΤ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, αναφέρει το Reuters, τα επενδυτικά κεφάλαια της ευρωζώνης κατείχαν 4,7 τρισ. σε χρέος, μετοχές και επενδύσεις της Ένωσης στα τέλη του 2016, έναντι 4,6 τρισ. ευρώ σε επενδύσεις στο εξωτερικό.
Η αναλογία ήταν περίπου 2 προς 1 από το 2008 που υπάρχουν τα σχετικά στοιχεία.
Η διαφορά ανάμεσα στις εγχώριες και τις ξένες επενδύσεις άρχισε να συρρικνώνεται από το 2010, όταν ξέσπασε η κρίση χρέους στην ευρωζώνης, και μειώθηκε πολύ γρήγορα πέρυσι.
Οι αυξανόμενοι φόβοι για το μέλλον της ευρωζώνης, οι εξαιρετικά χαμηλές αποδόσεις και οι χαμηλότερες προοπτικές ανάπτυξης σε σχέση με αυτές των ΗΠΑ είναι πιθανότατα οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την μεταβολή.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου