Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: Οι επενδυτές βγάζουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό παρά την ανάκαμψη

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου, 2017Οι επενδυτές της ευρωζώνης μεταφέρουν ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων τους στο εξωτερικό, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η ΕΚΤ, ένδειξη της εντεινόμενης ανησυχίας, ανεξάρτητα από την οικονομική ανάκαμψη και τα μέτρα στήριξης της ΕΚΤ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, αναφέρει το Reuters, τα επενδυτικά κεφάλαια της ευρωζώνης κατείχαν 4,7 τρισ. σε χρέος, μετοχές και επενδύσεις της Ένωσης στα τέλη του 2016, έναντι 4,6 τρισ. ευρώ σε επενδύσεις στο εξωτερικό.
Η αναλογία ήταν περίπου 2 προς 1 από το 2008 που υπάρχουν τα σχετικά στοιχεία.
Η διαφορά ανάμεσα στις εγχώριες και τις ξένες επενδύσεις άρχισε να συρρικνώνεται από το 2010, όταν ξέσπασε η κρίση χρέους στην ευρωζώνης, και μειώθηκε πολύ γρήγορα πέρυσι.
Οι αυξανόμενοι φόβοι για το μέλλον της ευρωζώνης, οι εξαιρετικά χαμηλές αποδόσεις και οι χαμηλότερες προοπτικές ανάπτυξης σε σχέση με αυτές των ΗΠΑ είναι πιθανότατα οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την μεταβολή.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου