Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Σάλος στις ΗΠΑ από την απόφαση Τραμπ να «πετάξει» εκτός μπρίφινγκ CNN και New York Times

Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου, 2017ΠΩΣ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Σάλος στις ΗΠΑ από την απόφαση Τραμπ να «πετάξει» εκτός μπρίφινγκ CNN και New York Times [photos]Κορυφώνεται η σκληρή κόντρα του Ντόναλντ Τραμπ με τα μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ, που ασκούν κριτική στη νέα διακυβέρνηση, με τον Αμερικανό πρόεδρο να απαγορεύει την κάλυψη του μπρίφινγκ στους δημοσιογράφους, μεταξύ άλλων, του CNN και των New York Times.

Η κίνηση του Λευκού Οίκου να αποκλείσει από την ενημέρωση των δημοσιογράφων τα ΜΜΕ που έχουν καταφερθεί εναντίον του, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.
Εκτός της ενημέρωσης που έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ εκτός κάμερας, έμειναν επίσης η Politico, η εφημερίδας The Los Angeles Times και η ιστοσελίδα BuzzFeed, με τους εκπροσώπους των ειδησεογραφικών οργανισμών να διαμαρτύρονται έντονα κάνοντας λόγο περί ευνοιοκρατίας.
Αντιθέτως επετράπη η κάλυψη του μπρίφινγκ σε συντηρητικά ΜΜΕ πολύ μικρότερου κύρους, όπως το δίκτυο One America News Network, που προσφέρει ιδιαίτερα ευνοϊκή κάλυψη στην κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ.
Ο Σπάισερ δεν έδωσε καμία πειστική εξήγηση για τον αποκλεισμό αυτό, αλλά περιορίστηκε να δηλώσει ότι «η δουλειά μας είναι να διασφαλίσουμε ότι επικοινωνούμε με τους ανθρώπους στα μέσα ενημέρωσης. Θέλουμε να απαντάμε στις ερωτήσεις σας, αλλά δεν χρειάζεται να κάνουμε τα πάντα μπροστά στην κάμερα κάθε μέρα».

Το μπρίφινγκ παρακολούθησαν οι δημοσιογράφοι περίπου 12 μέσων ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, του Bloomberg και του CBS. Ο διαπιστευμένος συντάκτης του Associated Press δεν παρέστη σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους συναδέλφους του που αποκλείστηκαν.
Η ενημέρωση των δημοσιογράφων χωρίς κάμερα δεν αποτελεί ασυνήθιστη τακτική. Ο Λευκός Οίκος καλεί συχνά εξάλλου επιλεγμένα ΜΜΕ για να τα ενημερώσει, τις περισσότερες φορές για ζητήματα ειδικού ενδιαφέροντος.
Ένας δημοσιογράφος των εφημερίδων του ομίλου Hearst, που παρακολούθησε την ενημέρωση έγραψε ένα ρεπορτάζ για κοινή χρήση από όλους (pool report) το οποίο επρόκειτο να διανεμηθεί στους απόντες δημοσιογράφους, ενώ άλλοι μοιράστηκαν μαζί τους τις ηχογραφήσεις τους.
Αντιδράσεις από τα αποκλεισμένα ΜΜΕ
Η απόφαση Τραμπ, προκάλεσε δριμύτατες αντιδράσεις από ορισμένα ΜΜΕ που αποκλείστηκαν.
«Τίποτα σαν κι αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ στον Λευκό Οίκο στη μακρά ιστορία της κάλυψής μας για πολλές και διάφορες κυβερνήσεις», επισήμανε ο Ντιν Μπακέ, διευθυντής των New York Times, σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα. «Διαμαρτυρόμαστε έντονα για τον αποκλεισμό των New York Times και των άλλων ειδησεογραφικών οργανισμών. Η ελεύθερη πρόσβαση των μέσων ενημέρωσης σε μια διαφανή κυβέρνηση είναι προφανώς (ζήτημα) κρίσιμου εθνικού συμφέροντος».
Σε ανάρτησή του στο Twitter, το CNN τόνισε: «Αυτή είναι μια απαράδεκτη εξέλιξη (...) Προφανώς, έτσι ανταποδίδει (ο Λευκός Οίκος) όταν μεταδίδεις γεγονότα που δεν του αρέσουν. Θα συνεχίσουμε να τα μεταδίδουμε».
Ανακοίνωση διαμαρτυρίας εξέδωσε και η Ένωση Ανταποκριτών Λευκού Οίκου (White House Correspondents Association, WHCA), με τον πρόεδρο της Ένωσης -και ρεπόρτερ του Reuters- Τζεφ Μέισον να αναφέρει ότι «το διοικητικό συμβούλιο της WHCA διαμαρτύρεται έντονα για το πώς χειρίστηκε τη σημερινή ενημέρωση ο Λευκός Οίκος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου