Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου, 2017

  • Επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διαδικασία εγγραφής στα μητρώα μελών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης.
  • Τρεις θα είναι τελικά οι 24ωρες απεργίες στα Μέσα σταθερής τροχιας (μετρό-ΗΣΑΠ-τραμ), όπως αποφάσισαν οι εργαζόμενοι. Η πρώτη απεργία θα γίνει την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου για να ακολουθήσουν νέες 24ωρες την Τετάρτη 1η Μαρτίου και την Παρασκευή 3 Μαρτίου.
  • Οι αποφάσεις του Eurogroup βρέθηκαν στο επίκεντρο της τετράωρης συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, το απόγευμα της Τρίτης στα κεντρικά γραφεία της Κουμουνδούρου. Προσερχόμενος ο πρωθυπουργός είπε στους δημοσιογράφους ότι είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
  • Αν μέχρι το τέλος του μήνα δεν καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους, οι εργαζόμενοι του Mega δηλώνουν ότι θα προχωρήσουν από 1η Μαρτίου σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, με συνέπεια να μην μεταδίδονται τα διαφημιστικά διαλείμματα και ως εκ τούτου να μην έχει διαφημιστικά έσοδα το κανάλι.
  • Συνελήφθη σήμερα, Τρίτη, στην Κυψέλη, ο 26χρονος Σομαλός που είχε δραπετεύσει το περασμένο Σάββατο από τα Δικαστήρια της Ευελπίδων και έκτοτε αναζητείτο από την αστυνομία.

Κόσμος

  • Χάος στο κέντρο της Ρώμης με συγκρούσεις αστυνομίας και οδηγών ταξί κατά τη διάρκεια διαδήλωσης. Οι αυτοκινητιστές διαμαρτύρονται για την απουσία νομικής ρύθμισης σε ό,τι αφορά τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα με οδηγό, καταγγέλλοντας ότι πρόκειται για αθέμιτο ανταγωνισμό. Αρκετοί τραυματίες στις συγκρούσεις, διαδηλωτές και αστυνομικοί, και τουλάχιστον τέσσερις προσαγωγές.
  • Το ολλανδικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την καλλιέργεια της μαριχουάνας, νομιμοποιώντας ουσιαστικά τη μακρόχρονη πολιτική ανοχής της χώρας.
  • Ο Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε τα περιστατικά αντισημιτικών επιθέσεων στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια συνέντευξης και αφού επισκέφθηκε το Εθνικό Μουσείο Αφροαμερικανικής Ιστορίας και Πολιτισμού στην Ουάσιγκτον, την ώρα που καταγράφεται αύξηση των απειλών εναντίον κέντρων της εβραϊκής κοινότητας σε ολόκληρη την χώρα.
  • Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας έδωσε στη δημοσιότητα την Τρίτη μία σειρά οδηγιών για τη μετανάστευση και την συνοριακή ασφάλεια, η οποία φέρνει μεγάλες αλλαγές στη μεταναστευτική πολιτική των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τις οδηγίες, οι οποίες αποτελούν το σχέδιο εφαρμογής των διαταγμάτων του Τραμπ, πολλοί περισσότεροι θα είναι οι υποψήφιοι για απέλαση μετανάστες.
  • Στροφή προς τα αριστερά φαίνεται να πραγματοποιεί ο Μάρτιν Σουλτς, υποψήφιος του γερμανικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) για την καγκελαρία. Αντιδρούν οι εργοδοτικές οργανώσεις.

Οικονομία

  • Η Γερμανία πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί ώστε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, επανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σε συνέντευξή του, αποσπάσματα της οποίας προδημοσιεύτηκαν την Τρίτη, εν μέσω των εντάσεων που καταγράφονται ξανά γύρω από το ελληνικό πρόγραμμα.
  • Ενώπιος ενωπίω  την Τετάρτη στο Βερολίνο Άνγκελα Μέρκελ και Κριστίν Λαγκάρντ με κεντρικό άξονα των συνομιλιών τη συνέχιση της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Παραμονή της συνάντησης ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του συντηρητικού μπλοκ υπό την Μέρκελ διαμήνυσε πως τα μέλη της Μπούντεσταγκ δεν θα ταχθούν υπέρ της χορήγησης περαιτέρω οικονομικής στήριξης στην Ελλάδα εάν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αποσυρθεί από το πρόγραμμα.
  • Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται μέχρι τις 3 Μαρτίου το σχέδιο νόμου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό. Επιδιώκεται η δημιουργία ολοκληρωμένου θεσμικού πλαισίου που θα διευκολύνει την ρύθμιση των συνολικών οφειλών βιώσιμων επιχειρήσεων προς ιδιώτες και Δημόσιο, λέει ο Δ.Παπαδημητρίου, ώστε να καταστεί εφικτή η συνέχιση της λειτουργίας τους, διασφαλίζοντας χιλιάδες θέσεις εργασίας και εξυγιαίνοντας ταυτόχρονα τις τράπεζες. Τι προβλέπεται, οι όροι και οι προϋθέσεις για υπαγωγή.
  • «Ουδέποτε εκπονήθηκε μελέτη ή έκθεση από το ΚΕΠΕ η οποία να εξετάζει αλλαγές στο ύψος του αφορολόγητου εισοδήματος» υπογραμμίζει το Κέντρο με αφορμή δημοσιεύματα, που του αποδίδουν μελέτη, η οποία προτείνει μείωση του αφορολόγητου ορίου στο επίπεδο του εισοδήματος φτώχειας. Προφανώς πρόκεται για διαρροή εμπιστευτικού σημειώματος προς το ΣΟΕ, το οποίο παραδόθηκε το φθινόπωρο του 2016 μετά από αίτημα του ΥΠΟΙΚ και αφορούσε τη συζήτηση για το ΚΕΑ εξηγεί.
  • Οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ συμφώνησαν να κλείσουν τα νομικά κενά που χρησιμοποιούν οι πολυεθνικές εταιρίες για να αποφεύγουν τη φορολόγησή τους, στο πλαίσιο των προσπαθειών να τις αποτρέψουν από το να μεταφέρουν τα κέρδη τους εκεί όπου πληρώνουν το λιγότερο φόρο. Οι νέοι κανόνες, που θα τεθούν σε ισχύ το 2020, αναμένεται να βοηθήσουν την ΕΕ να ανακτήσει έσοδα από εταιρίες.

Αθλητισμός

  • Η 21η Φεβρουαρίου του 2017 μπορεί να καταγραφεί στην Ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου ως η πιο θεαματική, παραγωγική και σίγουρα πιο ανατρεπτική στο Champions League, αναλογικά πάντα και με τον αριθμό των αγώνων που παίχτηκαν. Συγκεκριμένα, η Σίτι επιβλήθηκε με 5-3 κόντρα στη Μονακό, ενώ η Ατλέτικο νίκησε με 4-2 τη Λεβερκούζεν στη Γερμανία. Παρά τα 14 τέρματα, μπορεί κανείς να προεξοφλήσει ότι «προκρίθηκε» μια εκ των τεσσάρων στους «8» της διοργάνωσης; Μάλλον δύσκολα θα μάθουμε πριν από τις ρεβάνς, έστω και αν οι Μαδριλένοι έχουν το πάνω χέρι.
  • Στον αθλητισμό, όπως και στη ζωή «η ελπίδα πεθαίνει τελευταία». Αυτό πιστεύει και ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Βλάνταν Ιβιτς, που στην αποψινή συνέντευξη Τύπου επί γερμανικού εδάφους, πριν το αυριανό επαναληπτικό παιχνίδι Σάλκε - ΠΑΟΚ είπε μεταξύ άλλων πως «όλα μπορούν να γίνουν».
  • Τα «τσεκούρια του πολέμου» ξέθαψε η ΠΑΕ ΑΕΚ σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με το υπό ανέγερση γήπεδο του συλλόγου στον Δήμο της Νέας Φιλαδέλφειας. Η «Ενωση» κατηγορεί με βαρείς χαρακτηρισμούς τον Δήμο για παρεμπόδιση του έργου και τονίζει πως οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν άμεσα για τα ψέματα και την παραπλάνηση του κόσμου.
  • Στις εγκαταστάσεις του Ρέντη πήγε σήμερα ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Πριν αρχίσει η προπόνηση, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είχε ιδιαίτερη συνομιλία με τον Πάουλο Μπέντο, ενώ μίλησε για λίγα λεπτά και με τους παίκτες.
  • Για Γερμανία πέταξε ο ΠΑΟΚ, εν όψει της δύσκολης ρεβάνς με τη Σάλκε για το Europa League. Το απόγευμα ακολουθεί η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου αλλά και η προπόνηση της ομάδας στην «AufSchalke Arena».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου