Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Φόνος του Κιμ Γιονγκ Ναμ: Βίντεο της επίθεσης, ρήγμα μεταξύ Β.Κορέας - Μαλαισίας

Την Τετάρτη αναμένεται η νεκροψία

Ιαπωνικό κανάλι μετέδωσε πλάνα από κάμερα κλειστού κυκλώματος που φέρεται να δείχνουν την δολοφονική επίθεση στον Κιμ Γιονγκ Ναμ, αδελφού του βορειοκορεάτη ηγέτης, σε αεροδρόμιο της Μαλαισίας, την ώρα που η διερεύνηση της υπόθεσης έχει προκαλέσει διπλωματικό ρήγμα μεταξύ Μαλαισίας και Πιόνγκγιανγκ.

Τα ευρήματα της μαλαισιανής νεκροψίας αναμένονται την Τετάρτη.

Το πρωί της Δευτέρας, το ιαπωνικό κανάλι Fuji TV μετέδωσε βίντεο που υποστηρίζει ότι προέρχονται από το κλειστό κύκλωμα στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ όπου ο Κιμ Γιονγκ Ναμ δέχθηκε την επίθεση που κατέληξε στο θάνατό του -πιθανολογείται ότι δηλητηριάστηκε.

Στο βίντεο εμφανίζονται δύο γυναίκες να πλησιάζουν τον αδελφό του βορειοκορεάτη ηγέτη και η μία να του ρίχνει κάτι στο πρόσωπο. Στη συνέχεια, ο Κιμ εμφανίζεται να δυσκολεύεται στην κίνηση, να ζητά βοήθεια από το προσωπικό του αεροδρομίου, το οποίο και καλεί ασθενοφόρο -το θύμα κατέληξε κατά τη μεταφορά του σε νοσοκομείο.

Η γνησιότητα του βίντεο δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, όπως σημειώνει το Reuters. Νοτιοκορεατικές υπηρεσίες πληροφοριών ισχυρίζονται ότι πίσω από τη δολοφονία βρίσκονται βορειοκορεάτες πράκτορες.

Η έρευνα για τη διαλεύκανση του φόνου έχει φέρει σύννεφα που όλο και πυκνώνουν στις σχέσεις Βορείου Κορέας και Μαλαισίας, μίας από τις ελάχιστες με τις οποίες το απομονωμένο κράτος διατηρεί ανοικτούς διαύλους.

Αργά την Κυριακή, η Μαλαισία ανακοίνωσε πως ανακάλεσε τον διπλωματικό της απεσταλμένο στην Πιόνγκγιανγκ και κάλεσε επίσης και τον βορειοκορεάτη πρέσβη στην Κουάλα Λουμπούρ να «δώσει εξηγήσεις» για τις αναφορές της βορειοκορεατικής κυβέρνησης πως η Μαλαισία «συνεργάζεται με ξένες δυνάμεις».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου