Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου, 2017

  • «Είστε ένα κομμάτι μας, θα μείνετε εδώ όσο χρειασθεί, ώσπου να τελειώσει ο εφιάλτης του πολέμου» επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στον χαιρετισμό του, κατά την εκδήλωση για τα προσφυγόπουλα στο δημαρχείο Χαϊδαρίου το βράδυ της Κυριακής.
  • Επίθεση με βόμβες μολότοφ, από ομάδα αγνώστων, που ήταν ντυμένοι μασκαράδες, σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου. Από την επίθεση τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός. Για το περιστατικό έχουν προσαχθεί 35 άτομα.
  • Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με την υπ' αριθμ. 11/2017 απόφασή της έκρινε ότι η νομοθετική προνομιακή μεταχείριση την οποία έχουν οι αγρότες για τα δάνεια τους που έχουν λάβει από την Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος (ΑΤΕ) ισχύει και για τα νομικά πρόσωπα, όπως είναι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, αγροτικές κεφαλαιουχικές εταιρείες, υπό την προϋπόθεση ότι αποδεδειγμένα έχουν ως κύρια δραστηριότητα την άσκηση γεωργικών εργασιών.
  • Επαναλήφθηκε και την Κυριακή η ένταση στην περιοχή των βραχονησίδων των Ιμίων μεταξύ των σαφών του Λιμενικού και της τουρκικής Ακτοφυλακής, σύμφωνα τουλάχιστον με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, τα οποία πλέον είναι καθημερινά στη γειτονική χώρα.
  • Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σε υπόμνημά της προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή χαρακτηρίζει αντισυνταγματική και προβληματική διάταξη νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης με την οποία προβλέπεται η αναπλήρωση υποθηκοφύλακα από Ειρηνοδίκη και ζητεί την απόσυρσή της.

Κόσμος

  • «Είναι επικίνδυνο να υποδεχόμαστε πρόσφυγες: το αποδεικνύει η Σουηδία, μία χώρα ιδιαίτερα φιλόξενη, που μόλις υπέστη επίθεση. Κοιτάξτε τι συνέβη χθες βράδυ στη Σουηδία...» Ο Ντόναλντ Τραμπ ενώπιον πλήθους στη Φλόριντα. Μόνο που αυτή η επίθεση δεν έγινε ποτέ. Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών «κατασκευάζει» μία τρομοκρατική ενέργεια, την ώρα που κατηγορεί τα μέσα ενημέρωσης της χώρας του ότι είναι «ανέντιμα» και «εχθροί» των Αμερικανών. «Η Σουηδία; Επίθεση; Τι κάπνισε;» διερωτάται ο Σουηδός πρώην πρωθυπουργός Καρλ Μπιλντ. Εξηγήσεις ζητά η Στοκχόλμη.
  • Διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς στην πολιτική ζωή πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας εν όψει των προεδρικών εκλογών του Απριλίου. Οι Γάλλοι βγήκαν στους δρόμους για πρώτη φορά αφότου ξέσπασε το σκάνδαλο της αργομισθίας της συζύγου του Φρανσουά Φιγιόν -ο οποίος και αρνείται να αποσύρει την υποψηφιότητά του- χτυπώντας κατσαρόλες και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της παραπομπής του.
  • Ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει σήμερα να αναζητά απεγνωσμένα το σύμβουλό του για θέματα εθνικής ασφαλείας, μία από τις θέσεις ύψιστης στρατηγικής σημασίας στο Λευκό Οίκο, μετά την παραίτηση του Μάικλ Φλιν εξαιτίας των αποκαλύψεων για επαφές με τη Ρωσία και του «όχι» που εισέπραξε από τον αντιναύαρχο Ρόμπερτ Χάρουαρντ.
  • Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία, Στάφαν ντε Μιστούρα, αναρωτήθηκε αν υπάρχει δέσμευση των ΗΠΑ για την επιδίωξη ειρηνικής επίλυσης της κρίσης στη Συρία, λίγες ημέρες πριν από την επανάληψη των διαπραγματεύσεων στη Γενεύη. «Πού είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες [στην πολιτική επίλυση]: Δεν μπορώ να σας πω, γιατί δεν ξέρω καθόλου» δήλωσε ο Ντε Μιστούρα στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια στο Μόναχο.
  • Κατακόρυφη αύξηση σημειώνουν τα ποσοστά του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Μάρτιν Σουλτς για την καγκελαρία. Μάλιστα, δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Bild δείχνει το SPD να προηγείται για πρώτη φορά από το 2006 έναντι του CDU/CS (κατά μία ποσοστιαία μονάδα, 33% έναντι 32%).

Οικονομία

  • O υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αρνήθηκε σήμερα ότι δήλωσε πως η Ελλάδα θα πρέπει να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη στην περίπτωση που δεν καταφέρει να εφαρμόσει τις συμφωνημένες οικονομικές μεταρρυθμίσεις, ενώ επισήμανε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο.
  • Η Ελλάδα θα χρειαστεί σαφώς λιγότερα χρήματα από το τρίτο πακέτο βοήθειας του ESM, από το ποσό που είχε υπολογiσθεί, σύμφωνα με δηλώσεις του Κλάους Ρέγκλινγκ την εφημερίδα Βild. Το ποσόν, το οποίο δεν θα χρειαστεί να εκταμιευτεί θα μπορούσε να ανέλθει σε διψήφιο αριθμό δισεκατομμυρίων ευρώ, γράφει η γερμανική εφημερίδα.
  • «Θα ήταν μοιραίο να βγει η Ελλάδα από το ευρώ δεδομένων των εντάσεων στον κόσμο, αλλά και εντός της Ευρώπης, όπου έχουμε φυγόκεντρες δυνάμεις, οι οποίες την απειλούν» δήλωσε ο Πέτερ Μπόφινγκερ, καθηγητής οικονομίας στο Πανεπιστήμιο του Βίρτσμπουργκ και μέλος της λεγόμενης Επιτροπής Σοφών της γερμανικής κυβέρνησης, σε συνέντευξή του στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk (DLF).
  • Το ΔΝΤ «έχει διαπράξει μεγάλα σφάλματα σε ό,τι αφορά στο πρώτο μνημόνιο» τονίζει ο πρόεδρος της Attica Bank και πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «με τις εσφαλμένες προβλέψεις, αυξήθηκαν οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας».
  • Οι Βρυξέλλες είναι σε θέση να γνωρίζουν ότι o Πολ Τόμσεν, η Ντέλια Βελκουλέσκου και οι άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες του ΔΝΤ, έχουν υποπέσει σε σωρεία λαθών, κακών υπολογισμών, ασαφειών και αντιφάσεων κατά τη συγγραφή της περίφημης έκθεσης του Ταμείου για την Ελλάδα, όπως αναφέρει σε αναλυτικό ρεπορτάζ το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αθλητισμός

  • H AEK πήρε το ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής της Super League επικρατώντας 1-0 του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Αϊντάρεβιτς στο 34΄ με την μπάλα να αλλάζει πορεία στο κεφάλι του Ντα Κόστα. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν τον αγώνα οι «ερυθρόλευκοι» λόγω αποβολής του Μποτία (2η κίτρινη) στο 75΄.
  • Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής στο ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό, χάρη σε τέρμα του Αϊντάρεβιτς στο 34' (ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-0). Πολύ κακό ποιοτικά το ματς με τους Ερυθρόλευκους να ολοκληρώνουν το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μποτία στο 75'. Στη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος επικράτησε του Ηρακλή (Πανιώνιος - Ηρακλής 1-0), ενώ ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα έκανε περίπατο απέναντι στην Βέροια (ΠΑΟΚ - Βέροια 4-0). Μεγάλο διπλό του Πλατανιά στο Αγρίνιο (Παναιτωλικός - Πλατανιάς 1-2).
  • Χάρη σε γκολ του Γκαμπριέλ Μπαρμπόσα, ο οποίος είχε μπει ως αλλαγή λίγο νωρίτερα αντί του Καντρέβα, η Ιντερ επικράτησε 1-0 στο «Ρενάτο Νταλ΄Αρα» της Μπολόνια, για την 25η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος, και ανέβηκε ξανά στην τέταρτη θέση της κατάταξης, μαζί με την Αταλάντα. Στο -7 από την πρωτοπόρο Γιουβέντους βρίσκεται ξανά η Ρόμα, μετά την άνετη επικράτησή της επί της Τορίνο με 4-1. Η Νάπολι έκανε «περίπατο» στη Βερόνα με 3-1 επί της Κιέβο κι έδειξε ότι δεν επηρεάστηκε από την ήττα στο «Μπερναμπέου» από την Ρεάλ Μαδρίτης (1-3) στον πρώτο αγώνα των «16» του Champions League.
  • Τρεις ημέρες μετά το 3-0 στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ, η Σάλκε αναδείχθηκε ισόπαλη, 1-1, εκτός έδρας με την Κολωνία στο ματς με το οποίο έπεσε η «αυλαία» της 21ης αγωνιστικής στη Bundesliga.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου