Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

ΝΕΑ -ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου, 2017

Σπιθαμή προς σπιθαμή, οι ειδικοί πραγματογνώμονες και οι αστυνομικοί της Τροχαίας Εθνικών Οδών ερευνούν τα στοιχεία, για να καταλήξουν στις αιτίες που οδήγησαν στο τραγικό τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε την Κυριακή.  Φως στις ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής το τραγικό δυστύχημα στο 83,7ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, κοντά στο Ύπατο Θηβών, επιχειρεί να ρίξει το τμήμα τροχαίας αυτοκινητοδρόμων Βοιωτίας που έχει αναλάβει την έρευνα.
  • Δυο σκηνές στον εξωτερικό χώρο του καταυλισμού της Μόριας κάηκαν το πρωί από άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους. Προς στιγμήν προκλήθηκε πανικός. Ωστόσο με παρέμβαση της Πυροσβεστικής η φωτιά σβήστηκε πριν πάρει διαστάσεις ενώ όπως διαπιστώθηκε υπάρχουν μόνο υλικές ζημιές.
  • Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια νεαρού πρόσφυγα, ο οποίος προσπαθώντας να φύγει από τη Λέσβο, προσπάθησε το βράδυ της Κυριακής να μπει μέσα στο πλοίο «Αριάδνη» που βρισκόταν δεμένο στο λιμάνι του νησιού σκαρφαλώνοντας από τον κάβο του πλοίου. Για περίπου μία ώρα ο νεαρός πρόσφυγας από την Αίγυπτο, αιωρούνταν από το σκοινί του κάβου σε ύψος πάνω από 20 μέτρα.
  • Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού, στη διαδρομή Δερβένι-Σέρρες-Προμαχώνας, θα πραγματοποιηθούν αύριο, Τρίτη, λόγω εκτέλεσης εργασιών για την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου.
  • Δύο επιθέσεις στο Γαλλικό Ινστιτούτο της Αθήνας πραγματοποίησαν άγνωστοι τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές.

Κόσμος

  • Τους βασικούς άξονες της Λευκής Βίβλου, που αναμένεται να δημοσιοποιήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την ευκαιρία της επετείου των 60 ετών από τη Συνθήκη της Ρώμης (25 Μαρτίου), περιγράφει η βελγική εφημερίδα Le Soir. Η εφημερίδα L'Echo σημειώνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να υπερασπιστεί, με τη δημοσίευση της Λευκής Βίβλου, την ιδέα μιας Ευρώπης πολλών ταχυτήτων.
  • Κατά 54 δισεκατομμύρια δολάρια ή 9% θα αυξηθούν οι στρατιωτικές δαπάνες των Ηνωμένων Πολιτειών και ταυτόχρονα θα μειωθεί η βοήθεια σε άλλες χώρες, ανέφερε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.
  • Χωρίς υποχρέωση θεώρησης βίζας στις χώρες Σένγκεν για διαμονή μέχρι 90 μέρες θα μπορούν να ταξιδεύουν πλέον οι πολίτες της Γεωργίας, όπως ανακοίνωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά την υιοθέτηση της πρότασης της Επιτροπής από το Συμβούλιο. Ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας σε δήλωσή του χαρακτηρίζει ιστορική μέρα για τη Γεωργία και τους πολίτες της.
  • Να σεβαστεί τους κανόνες καλής γειτονίας καλεί την Τουρκία, ο επίτροπος Γιοχάνες Χαν, υπεύθυνος για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας και τις Διαπραγματεύσεις Διεύρυνσης, απαντώντας στην επιστολή του ευρωβουλευτή, Νίκου Ανδρουλάκη για τις τουρκικές προκλήσεις.
  • Ο Ερντογάν δεν είναι ευπρόσδεκτος στην Αυστρία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Σεμπάστιαν Κουρτς, κλιμακώνοντας τη διαμάχη Βιέννης - Άγκυρας, στο περιθώριο και της εκστρατείας της τουρκικής κυβέρνησης για το δημοψήφισμα του Απριλίου. «Ο πρόεδρος της Τουρκίας μπορεί να έρθει στην Ευρώπη και στην Αυστρία για επίσημες διμερείς επισκέψεις, αλλά όχι για να εξαγάγει την τουρκική προεκλογική εκστρατεία στην Αυστρία» έγραψε στο Facebook.

Οικονομία

  • Με στόχο να πετύχουν μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο σε διάστημα όχι μεγαλύτερο των δύο εβδομάδων, επιστρέφουν την Τρίτη οι επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα. Τόσο η ευρωπαϊκή πλευρά όσο και το ΔΝΤ θεωρούν εφικτό αυτό το στόχο, σε συνέχεια της συμφωνίας στο Eurogroup.
  • Παρατείνεται η προθεσμία καταβολής εισφορών Ιανουαρίου 2017 των μη μισθωτών ασφαλισμένων (αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, ελεύθερων επαγγελματιών), έως την Παρασκευή 17 Μαρτίου. Παράταση δίνεται και στην προθεσμία υποβολής Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ) και καταβολής εισφορών μισθολογικής περιόδου Ιανουαρίου 2017, έως τις 17 Μαρτίου.
  • H έξοδος της Eλλάδας από την Ευρωζώνη θα προκαλούσε μεγάλη ζημιά συνολικά στην οικονομία της Ευρώπης, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι.
  • Την ανάγκη διασφαλιστεί πως το πακέτο μεταρρυθμίσεων που αναμένεται να συμφωνηθεί τις επόμενες μέρες μεταξύ των θεσμών και της Αθήνας θα είναι «ισορροπημένο» υπογραμμίζει ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.
  • Ο μέχρι πρόσφατα ακμάζων κλάδος του τουρισμού στην Τουρκία έχει δεχθεί σοβαρά πλήγματα εξαιτίας των τρομοκρατικών επιθέσεων αλλά και της εγχώριας πολιτικής αναταραχής, διαπιστώνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) σε ανάλυσή του.

Αθλητισμός

  • Με γκολ στο 89’ ο Ατρόμητος κέρδισε 1-0 τη Βέροια στην Ημαθία για την 22η αγωνιστική της Super League. Σε ένα κάκιστο παιχνίδι η ομάδα του Σα Πίντο απείλησε δύο φορές στο τέλος κάθε ημιχρόνου.! Στο 44’ ο Ατρόμητος είχε δοκάρι με τον Φυτανίδη και στο 89’ ο Ντιγκινί, που επέστρεψε μετά τον σοβαρό τραυματισμό του χρίστηκε σκόρερ. Βούλιαξε η Βέροια που πλέον πολύ δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό.
  • Με μοναδικό απόντα τον Ράσμους Τελάντερ διεξήχθη η προπόνηση του Παναθηναϊκού την Καθαρά Δευτέρα. Οι «πράσινοι» προετοιμάζονται για τον επαναληπτικό κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη (17:15) στην αρκαδική πόλη. Μετά το 4-0 στο «Απόστολος Νικολαϊδης» η πρόκριση στα ημιτελικά θεωρείται εξασφαλισμένη και ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει όλους τους παίκτες στην διάθεση του, εκτός από τον Δανό άσο που ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα.
  • Χωρίς τον Μιχάλη Μπακάκη θα υποδεχθεί την Τετάρτη η ΑΕΚ τον Πλατανιά στο Ολυμπιακό Στάδιο, στον αγώνα ρεβάνς για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου. Ο 25χρονος αμυντικός, ο οποίος τραυματίστηκε στην διάρκεια του χθεσινού αγώνα πρωταθλήματος με την ΑΕΛ, διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί θλάση στον δεξιό δικέφαλο και άρχισε θεραπεία. Στο μεταξύ, οι τραυματίες Πατίτο Ροντρίγκες και Ροντρίγκο Γκάλο έκαναν και σήμερα ατομικό πρόγραμμα και δεν θα ενισχύσουν τον «Δικέφαλο» στον αγώνα με τον Πλατανιά, ενώ τη θεραπεία του συνέχισε ο Μανουέλ Ντίας.
  • Σκοράρει ανελλιπώς ο Χάρι Κέιν. Είτε υπέρ, είτε εις βάρος της ομάδας του! Μέσα σε μία εβδομάδα ο ηγέτης της Τότεναμ πέτυχε δύο χατ τρικ, το πρώτο με την Φούλαμ στις 19/02 για το Κύπελλο (3-0) και το δεύτερο την Κυριακή εναντίον της Στόουκ Σίτι για την Premier League (4-0). Η ομάδα που ήθελε περισσότερο τη νίκη ήταν τελικά αυτή που την πήρε στο ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής της Primera Division. Η Μπαρτσελόνα με το γκολ του Λιονέλ Μέσι στο 87΄ επικράτησε με 2-1 της Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Βιθέντε Καλντερόν» και μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα πέρασε στην κορυφή της κατάταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου