Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

And the best picture is... Μεγάλη γκάφα με την καλύτερη ταινία

Ανακοίνωσαν λάθος το Όσκαρ καλύτερης ταινίας ότι το κέρδισε το μιούζικαλ «La La Land» - Στο έργο «Moonlight» το χρυσό αγαλματίδιο 

Ανακοίνωσαν λάθος το Όσκαρ καλύτερης ταινίας - Στο «Moonlight» το χρυσό αγαλματίδιο [photos&vid]  Μεγάλη… γκάφα σημάδεψε την φετινή απονομή των βραβείων Όσκαρ, με τους παράγοντες του «La La Land» να ενημερώνονται ότι τελικώς το μιούζικαλ δεν κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας περίπου στη μέση της ομιλίας αποδοχής τους. 



Τελικώς το Όσκαρ καλύτερης ταινίας κέρδισε το Moonlight, σε σκηνοθεσία του Μπάρι Τζένκινς.
Οι παρουσιαστές του βραβείου Γουόρεν Μπίτι και Φαίη Ντάναγουεϊ ανακοίνωσαν κατά λάθος τη «νίκη» του «La La Land», καθώς, όπως δήλωσε ο Μπίτι αργότερα, οι υπεύθυνοι του έδωσαν να ανοίξει λάθος φάκελο!
Γκάφα με την ανακοίνωση του ΄Οσκαρ καλύτερης ταινίας
Οι  δύο παραγωγοί του μιούζικαλ, το οποίο εθεωρείτο το μεγάλο φαβορί εδώ και εβδομάδες ευχαριστούσαν την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου για την τιμή, όταν ένας από αυτούς αντιλήφθηκε το λάθος ενώπιον εκατοντάδων εκατομμυρίων τηλεθεατών σε μια βραδιά που μεταδιδόταν απευθείας παγκοσμίως.
Παρόλα αυτά, το μιούσικαλ κατάφερε τελικώς να αποχωρήσει με έξι χρυσά αγαλματίδια, με την Έμα Στόουν να κερδίσει το Όσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου και τον σκηνοθέτη 32χρονο Ντέιμιεν Σαζέλνα τιμάται για τη σκηνοθεσία της ταινίας. 
Το βραβείο πρώτου αντρικού ρόλου κέρδισε ο Κέισι Άφλεκ από το Cambridge, Massachusetts για την ερμηνεία του στην ταινία «Μια πόλη δίπλα στη Θάλασσα» (Manchester by the Sea) η οποία γυρίστηκε στο ομόνυμο ψαροχώρι περίπου 20 μίλια βόρια της Βοστώνης. 
Καλύτερης ταινίας
Moonlight σε σκηνοθεσία του Μπάρι Τζένκινς. Το ίδιο βραβείο διεκδικούσαν οι ταινίες "Η Άφιξη" ("Arrival") του Ντενί Βιλνέβ, "Fences" του Ντένζελ Ουάσινγκτον, "Αντιρρησίας συνείδησης" (Hacksaw Ridge) του Μελ Γκίμπσον, "Πάση Θυσία" ("Hell or High Water") του Ντέιβιντ Μακένζι, " Αφανείς Ηρωίδες" ("Hidden Figures") του Θίοντορ Μέλφι, "La La Land" του Ντέιμιεν Σαζέλ, "Lion" του Γκαρθ Ντέιβις και "Μια πόλη δίπλα στη Θάλασσα" ("Manchester by the Sea") του Κένεθ Λόνεργκαν
Σκηνοθεσία
Ντέιμιεν Σαζέλ για την ταινία La La Land.  Στα 32 του χρόνια, ο Σαζέλ έγινε ο νεότερος σκηνοθέτης που το έχει κερδίσει ποτέ Όσκαρ σκηνοθεσίας. Οι άλλοι υποψήφιοι ήταν ο Ντενί Βιλνέβ (Η Άφιξη), ο Μελ Γκίμπσον (Αντιρρησίας Συνείδησης), ο Κένεθ Λόνεργκαν (Μια πόλη δίπλα στη Θάλασσα) και ο Μπάρι Τζένκινς (Moonlight).

Δεύτερου ανδρικού ρόλου
Μαχέρσαλα Αλί για την ερμηνεία του στην ταινία Moonlight

Δεύτερου γυναικείου ρόλου
Βαϊόλα Ντέιβις για την ερμηνεία της στην ταινία Fences του Ντένζελ Ουάσινγκτον

Πρωτότυπου σεναρίου
Κένεθ Λόνεργκαν, για την ταινία Μια πόλη δίπλα στη Θάλασσα (Manchester by the Sea). Οι άλλοι υποψήφιοι σε αυτή την κατηγορία ήταν οι Τέιλορ Σέρινταν (Πάση Θυσία), Ντέιμιεν Σαζέλ (La La Land), Γιώργος Λάνθιμος και Ευθύνης Φιλίππου (Ο Αστακός) και Μάικ Μιλς (Καταπληκτικές γυναίκες).

Διασκευασμένου σεναρίου
Μπάρι Τζένκινς και Τάρελ Άλβιν Μακράνι για την ταινία Moonlight

Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων
Ζωούπολη (Zootopia) των Ριτς Μουρ και Μπάιρον Χάουαρντ

Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας
Ο εμποράκος (Ιράν)

Καλύτερου ντοκιμαντέρ
O.J.: Made in America

Καλύτερου πρωτότυπου τραγουδιού
«City of Stars» (La La Land) με μουσική του Τζάστιν Χόρβιτς και στίχους των Μπέντζι Πάσεκ και Τζάστιν Πολ. Η ταινία είχε συγκεντρώσει εξάλλου τις περισσότερες υποψηφιότητες (14) για τα πιο περίβλεπτα κινηματογραφικά βραβεία, κυρίως χάρη στη δουλειά του Χόρβιτς. Ο συνθέτης ευχαρίστησε παραλαμβάνοντας τα αγαλματίδια τον «υπέροχο φίλο του Ντέιμιεν» Σαζέλ, τον σκηνοθέτη της ταινίας, καθώς και «όλους τους μουσικούς του Λος Άντζελες» που συμμετείχαν στην εκτέλεση της δουλειάς του.
Το βραβείο πρωτότυπου τραγουδιού έλαβε το "City of Stars". Είναι ιδιαίτερα σπάνιο πως δύο τραγούδια της ταινίας La La Land ήταν υποψήφια για το βραβείο. Το δεύτερο ήταν το "Audition (The Fools Who Dream)".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου