Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Θρίαμβος (3-0) Ολυμπιακού στην Αγκυρα

 Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου, 2016

Πρόταση 10 εκατ. από Κίνα για Ανσαριφάρντ


Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του «ερυθρόλευκου» θριάμβου στην Αγκυρα, Καρίμ Ανσαριφάρντ πανηγυρίζει το πρώτο από τα δυο γκολ που σημείωσε επί της Οσμανλίσπορ.
Ενας Ολυμπιακός με ψυχή και χαρακτήρα πέρασε σαν… σίφουνας από την Αγκυρα στο παιχνίδι του με την Οσμανλίσπορ και με ένα εντυπωσιακό 3-0 προκρίθηκε πανηγυρικά στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ, όπου θα μάθει στην κλήρωση της Παρασκευής (24/2) τον αντίπαλο του.
Η αποκάλυψη για τους Πειραιώτες ήταν ο Καρίμ Ανσαριφάρντ που πέτυχε δυο γκολ, ενώ το άλλο το σημείωσε ο Ελιουνούσι. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και στον Φορτούνη που «κένταγε» στο δεύτερο μέρος, ενώ εξαιρετική ήταν και η απόδοση των Μποτία, Λεάλι στα μετόπισθεν.
Οι Τούρκοι εγκλωβίστηκαν από το έξυπνο παιχνίδι των «ερυθρολεύκων» και μόλις δέχτηκαν το πρώτο γκολ στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, αμέσως… κατέρρευσαν.
Ο Ολυμπιακός είχε μόλις στο 3’ μια καλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Φορτούνης μπήκε στην περιοχή της Οσμανλίσπορ και γύρισε προς τον Ντα Κόστα που σούταρε από καλή θέση, ψηλά άουτ. Στο 10’ ο Μάρτινς επιχείρησε ένα σουτ από μακρινή απόσταση για να περάσει η μπάλα πάνω από την εστία του Καρτσεμάρσκας.
Οι Τούρκοι φάνηκαν για πρώτη φορά απειλητικοί στο 12’ με τον Μπιφουμά να κάνει την παράλληλη σέντρα και τον Γουεμπό να ξεπετάγεται στο πρώτο δοκάρι, αλλά να μην μπορεί να σπρώξει τη μπάλα προς την εστία του Λεάλι.
Στο 18’ μετά από αδράνεια της «ερυθρόλευκης» άμυνας ο Μπιφουμά βρέθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή του Λεάλι, αλλά καθυστέρησε να σουτάρει και έχασε την ευκαιρία.
Σταδιακά και μετά το εικοστό λεπτό οι Τούρκοι πήραν τα ηνία του αγώνα και άρχισαν να πιέζουν τους Πειραιώτες που έχασαν την αρχική τους φρεσκάδα. Στο 40’ σήμανε συναγερμός στην περιοχή των «ερυθρολεύκων», με τον Εντιαγέ να σουτάρει από το ύψος της μικρής περιοχής, τον Μποτία να βάζει την κόντρα και στη συνέχεια τον Γουεμπό να σουτάρει ψηλά άουτ.
Δυο λεπτά αργότερα ο Φιγκέιρας έκανε το γύρισμα μέσα από την μεγάλη περιοχή των Τούρκων για να διώξει τη μπάλα πάνω από την γραμμή ο Τσιουριουκσού, σε μια φάση που ήταν και η τελευταία αξιόλογη για το πρώτο μέρος.
Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Ολυμπιακός «πάγωσε» το «Osmanli Stadium». Ο Σεμπά εκτέλεσε το κόρνερ στο 47’ ο Μποτία έπιασε την κεφαλιά για να έρθει με προβολή στο δεύτερο δοκάρι ο Ανσαριφάρντ και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Καρτσεμάρσκας για το 0-1.
Οι Πειραιώτες πλησίασαν και σε δεύτερο γκολ στο 52’ με τον Ελιουνούσι να σουτάρει με δύναμη και τον Καρτσεμάρσκας να διώχνει δύσκολα. Δυο λεπτά αργότερα ο Ρεγκατέν έκανε το σουτ για να αποκρούσει ο Λεάλι. Οι Τούρκοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 63’ ο Εντιαγέ βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Λεάλι, αλλά πλάσαρε άουτ.
Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να «κλειδώσει» την πρόκριση στο 66’ με τον Φορτούνη να βγάζει τον Σεμπά μόνο του απέναντι από τον Καρτσεμάρσκας, αλλά ο Βραζιλάνος πλάσαρε άουτ. Τελικά το δεύτερο γκολ ήρθε για τους Πειραιώτες στο 70’. Ο Ανδρούτσος μπήκε στην περιοχή των Τούρκων πάλι από πάσα του Φορτούνη και γύρισε προς τον Ελιουνούσι ο οποίος με κοντινή κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα για το 0-2. Στο 75’ πάλι ο Ελιουνούσι έκανε το σουτ για να διώξει ο γκολκήπερ της Οσμανλίσπορ.
Το παιχνίδι από το σημείο αυτό… άνοιξε αρκετά με τον Λεάλι να διώχνει στο 79’ ένα σουτ του Γκιουβέν ενώ στο επόμενο λεπτό ο Ανσαριφάρντ δεν βρήκε από κοντά δίχτυα μετά από σέντρα του Φορτούνη.
Στο 85’ ο Γουεμπό δεν μπόρεσε να νικήσει σε τετ α τετ τον Λεάλι που τον σταμάτησε, για να έρθει στο 86’ το τρίτο γκολ για τον Ολυμπιακό. Ο Σεμπά βγήκε στην κόντρα και σούταρε, ο Καρτσεμάρσκας απέκρουσε ασθενώς και ο Ανσαριφάρντ που ακολουθούσε τη φάση έστειλε με κοντινή κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 0-3.
Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Ούγγρος Ιστβαν Βαντ που «κιτρίνισε» τους Μάχερ και Μπιφουμά. Ο τελευταίος πάντως έπρεπε να δει κόκκινη για αντιαθλητικό μαρκάρισμα πάνω στον Ανσαριφάρντ.
ΟΣΜΑΝΛΙΣΠΟΡ: Καρτσεμάρσκας, Βρσάγιεβιτς,Τσιουριουκσού, Προχάζκα, Τιάγκο Πίντο (67’ Μπαγίρ) , Εντιαγιέ, Τσαγκιράν (74’ Γκιουβέν), Ρεγκατέν (76’ Ντελάρζ), Μάχερ, Μπιφουμά, Γουεμπό.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Σισοκό, Μάρτινς (65’ Ανδρούτσος), Ρέτσος, Φορτούνης (86’ Ρομαό), Ελιουνούσι (80’ Μανθάτης), Σεμπά, Ανσαριφάρντ.
* Οι Τούρκοι είχαν αναρτήσει στο γήπεδο πανό στα τουρκικά, στα ελληνικά και στα αγγλικά που έγραφαν: «Η φιλία θα κερδίσει αγαπητέ γείτονα» .
Μετά τον Μπράουν Ιντέγε ένας ακόμη παίκτης του Ολυμπιακού μπήκε στο στόχαστρο των Κινέζων. Σύμφωνα με ενημέρωση των Πειραιωτών μετά τη λήξη της αναμέτρησης με την Οσμάνλισπορ, η Τιανγιν Τσουανγιάν το μεσημέρι της Πέμπτης (23/2) κατέθεσε πρόταση ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ για την απόκτηση του Καρίμ Ανσαριφάρντ!
Πρόκειται για την ομάδα που προσπάθησε ανεπιτυχώς πριν δυο μέρες να αποκτήσει τον Κώστα Μήτρογλου προσφέροντας στην Μπενφίκα 45 εκατομμύρια ευρώ.
Πάντως στην παρούσα φάση θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο ο Ολυμπιακός να κάνει αποδεκτή την συγκεκριμένη πρόταση της Κινεζικής ομάδας που έχει στον πάγκο της τον Φάμπιο Καναβάρο. Οι μεταγραφές στην Κίνα «κλείνουν» στις 28 Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου