Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Πατριάρχης Γεωργίας: «Επιστρέφω και όλα θα διευθετηθούν»

Georgias Hlias
Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Τις πρώτες δηλώσεις μετά την εγχείρηση έκανε ο Πατριάρχης Γεωργίας κ. Ηλίας Β΄ για την υπόθεση δηλητηρίασης του από κληρικό του Πατριαρχείου, ο οποίος συνελήφθη στο αεροδρόμιο με κυάνιο στις αποσκευές του λίγο πριν αναχωρήσει με τον Πατριάρχη για την Γερμανία.
Ο Πατριάρχης Ηλίας φανερά καταβεβλημένος και κουρασμένος ανέφερε ότι "κανένας δεν μπορεί να διασπάσει την ενότητα του λαού μας και της Εκκλησίας".
"Άκουσα για την υπόθεση του π. Γεωργίου, αλλά θεωρώ ότι είναι μια ιστορία περίεργη και παράξενη. Σε τρεις μέρες επιστρέφω στην Τιφλίδα, και ελπίζω ότι όλα θα διευθετηθούν και θα επιστρέψει η ομαλότητα" πρόσθεσε ο Πατριάρχης Γεωργίας κ. Ηλίας.
Να αναφερθεί ότι για την υπόθεση του Πατριάρχη και την σύλληψη του π. Γεωργίου, μίλησε και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τσκονδίτι κ. Πέτρος.
Ο Επίσκοπος Πέτρος σύμφωνα δηλώσεις του θεωρεί αθώο τον π. Γεώργιο Μαμαλάντζε, τονίζοντας ότι θεωρεί αδύνατο να σχεδίαζε να δηλητηριάσει τον Πατριάρχη Ηλία.
"Πιστεύω απόλυτα στην αθωότητα του π. Γεωργίου" - δήλωσε χαρακτηριστικά ο Επίσκοπος Πέτρος εξερχόμενος από την φυλακή, όπου πριν από λίγο είχε επισκεφθεί τον π. Γεώργιο.
Επίσης ο Επίσκοπος της Εκκλησίας της Γεωργίας υπογράμμισε ότι "όλοι πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να αποφυλακιστεί ο π. Γεώργιος το συντομότερο δυνατό, κάτι που ίσως συμβεί με την άφιξη του Πατριάρχη στην Τιφλίδα."
"Δυστυχώς, στην Εκκλησία μας υπάρχουν δυνάμεις που προσπαθούν με ίντριγκες να διεκδικήσουν μια θέση κοντά στον Πατριάρχη, για να ασκούν επιρροή σε διάφορες καταστάσεις. Πραγματικά αυτή η κατάσταση είναι μια τραγωδία" - πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Επίσκοπος Πέτρος.
Από την άλλη πλευρά η αντιπολίτευση της Γεωργίας ζητά την παραίτηση του Εισαγγελέα της υπόθεσης, για τις "απερίσκεπτες δηλώσεις" που έκανε στην περίπτωση του π. Γεωργίου Μαμαλάντζε.
"Θα εξαντλήσουμε κάθε νομικό μέσω για την επίτευξη της παραίτησής του Εισαγγελέα" - δήλωσε ο επικεφαλής της αξιωματικής Αντιπολίτευσης της Γεωργίας.
Ο κ. Ντάβιτ Μπακράτζε ανέφερε ότι η "απερίσκεπτες δηλώσεις" ότι ο π. Γεώργιος σχεδίαζε την δολοφονία του Πατριάρχη, οδήγησε τα πράγματα σε μια κατάσταση σεναρίων και κανείς μέχρι τώρα δεν έχει ζητήσει συγγνώμη.
"Όσο η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της έρευνας, δεν μπορούμε κάνουμε δημόσια αλόγιστες δηλώσεις, διότι στο τέλος δεν θα μείνει καμία δήλωση ατιμώρητη" - πρόσθεσε ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης.
Πηγή: Ρομφαία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου