Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Πατριάρχης Γεωργίας: «Επιστρέφω και όλα θα διευθετηθούν»

Georgias Hlias
Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Τις πρώτες δηλώσεις μετά την εγχείρηση έκανε ο Πατριάρχης Γεωργίας κ. Ηλίας Β΄ για την υπόθεση δηλητηρίασης του από κληρικό του Πατριαρχείου, ο οποίος συνελήφθη στο αεροδρόμιο με κυάνιο στις αποσκευές του λίγο πριν αναχωρήσει με τον Πατριάρχη για την Γερμανία.
Ο Πατριάρχης Ηλίας φανερά καταβεβλημένος και κουρασμένος ανέφερε ότι "κανένας δεν μπορεί να διασπάσει την ενότητα του λαού μας και της Εκκλησίας".
"Άκουσα για την υπόθεση του π. Γεωργίου, αλλά θεωρώ ότι είναι μια ιστορία περίεργη και παράξενη. Σε τρεις μέρες επιστρέφω στην Τιφλίδα, και ελπίζω ότι όλα θα διευθετηθούν και θα επιστρέψει η ομαλότητα" πρόσθεσε ο Πατριάρχης Γεωργίας κ. Ηλίας.
Να αναφερθεί ότι για την υπόθεση του Πατριάρχη και την σύλληψη του π. Γεωργίου, μίλησε και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τσκονδίτι κ. Πέτρος.
Ο Επίσκοπος Πέτρος σύμφωνα δηλώσεις του θεωρεί αθώο τον π. Γεώργιο Μαμαλάντζε, τονίζοντας ότι θεωρεί αδύνατο να σχεδίαζε να δηλητηριάσει τον Πατριάρχη Ηλία.
"Πιστεύω απόλυτα στην αθωότητα του π. Γεωργίου" - δήλωσε χαρακτηριστικά ο Επίσκοπος Πέτρος εξερχόμενος από την φυλακή, όπου πριν από λίγο είχε επισκεφθεί τον π. Γεώργιο.
Επίσης ο Επίσκοπος της Εκκλησίας της Γεωργίας υπογράμμισε ότι "όλοι πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να αποφυλακιστεί ο π. Γεώργιος το συντομότερο δυνατό, κάτι που ίσως συμβεί με την άφιξη του Πατριάρχη στην Τιφλίδα."
"Δυστυχώς, στην Εκκλησία μας υπάρχουν δυνάμεις που προσπαθούν με ίντριγκες να διεκδικήσουν μια θέση κοντά στον Πατριάρχη, για να ασκούν επιρροή σε διάφορες καταστάσεις. Πραγματικά αυτή η κατάσταση είναι μια τραγωδία" - πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Επίσκοπος Πέτρος.
Από την άλλη πλευρά η αντιπολίτευση της Γεωργίας ζητά την παραίτηση του Εισαγγελέα της υπόθεσης, για τις "απερίσκεπτες δηλώσεις" που έκανε στην περίπτωση του π. Γεωργίου Μαμαλάντζε.
"Θα εξαντλήσουμε κάθε νομικό μέσω για την επίτευξη της παραίτησής του Εισαγγελέα" - δήλωσε ο επικεφαλής της αξιωματικής Αντιπολίτευσης της Γεωργίας.
Ο κ. Ντάβιτ Μπακράτζε ανέφερε ότι η "απερίσκεπτες δηλώσεις" ότι ο π. Γεώργιος σχεδίαζε την δολοφονία του Πατριάρχη, οδήγησε τα πράγματα σε μια κατάσταση σεναρίων και κανείς μέχρι τώρα δεν έχει ζητήσει συγγνώμη.
"Όσο η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της έρευνας, δεν μπορούμε κάνουμε δημόσια αλόγιστες δηλώσεις, διότι στο τέλος δεν θα μείνει καμία δήλωση ατιμώρητη" - πρόσθεσε ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης.
Πηγή: Ρομφαία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου