Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Αυστριακός οικονομολόγος: Η Ελλάδα χρειάζεται κίνητρα ανάπτυξης και όχι επιπλέον μέτρα λιτότητας

«ΠΙΟ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΔΝΤ»
Αυστριακός οικονομολόγος: Η Ελλάδα χρειάζεται κίνητρα ανάπτυξης και όχι επιπλέον μέτρα λιτότητας
Αυτό που χρειάζεται τώρα η Ελλάδα είναι κίνητρα ανάπτυξης και όχι επιπλέον μέτρα λιτότητας, εκτιμά σε σημερινές δηλώσεις του ο Αυστριακός οικονομολόγος και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της πόλης Λιντς, Φρίντριχ Σνάιντερ, προσθέτοντας πως πρέπει σε αυτό να υπάρξει ένας συμβιβασμός και πως αυτόν τον σωστό δρόμο τον έχει αναγνωρίσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Το ΔΝΤ δεν έχει κάποια "πολιτικά δεσμά" και βλέπει την κατάσταση πιο ρεαλιστικά, σχολιάζει ο ίδιος τις διαφορετικές προσεγγίσεις και επισημαίνει τις "μεγάλες προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις που καταβάλλει η Ελλάδα", η οποία, όπως σημειώνει, βρίσκεται μπροστά στο δίλημμα του υψηλού δημόσιου χρέους, που ανέρχεται σχεδόν στο διπλάσιο του ΑΕΠ και στην ολοένα και δυσκολότερη εξυπηρέτηση του χρέους.
Κατά την άποψή του, δεν μπορεί ωστόσο να αποφεύγεται επί μακρόν χρόνο το ερώτημα ως προς το εάν είναι εφικτό για την Ελλάδα να εξυπηρετήσει το υψηλό χρέος και εάν μπορεί η χώρα να προχωρήσει ταυτόχρονα σε ανάπτυξη. Σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις, ο Αυστριακός οικονομολόγος εμφανίζεται σίγουρος πως, ακόμη και αν καθυστερεί μία συμφωνία, δεν πρόκειται να υπάρξει εφέτος ένα Grexit, κάτι που ο ίδιος αιτιολογεί με τις επικείμενες εκλογές στην Ολλανδία, τη Γαλλία και τη Γερμανία και τον φόβο που επικρατεί εκεί για μία ενίσχυση της δύναμης της ακροδεξιάς.
"Θα βρεθεί και πάλι κάποιος συμβιβασμός, γιατί υπάρχουν φόβοι για αναταραχές και κανένας δεν θέλει να πάρει επάνω του μία ρήξη", αναφέρει χαρακτηριστικά, αναμένοντας, όπως σημειώνει, μία λύση λιγότερο για οικονομικούς και περισσότερο για πολιτικούς, λόγους.
Είναι σημαντικό που το Βερολίνο επιχειρεί τώρα να προωθήσει τη διαδικασία, εκτιμά ο Επιτετραμμένος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στην Αθήνα, Γκερντ Ντιούκελμαν-Ντουμπλάνι, ο οποίος, τονίζοντας σε σημερινές δηλώσεις του, την ανάγκη να επιστρέψει και πάλι στην Ελλάδα ηρεμία και αισιοδοξία, επισημαίνει πως υπάρχουν ήδη σημάδια για μία νέα επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και πως, για παράδειγμα, οι αυστριακές εξαγωγές προς την Ελλάδα αυξήθηκαν πέρυσι κατά 11%.

 Πηγή: Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου