Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου, 2017

Στην επίτευξη συμφωνίας με τους θεσμούς φέρεται να κατέληξε η κυβέρνηση στο Eurogroup. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η Αθήνα δέχθηκε την προνομοθέτηση νέων μέτρων για το 2019, ενώ σε αντάλλαγμα θα επιστρέψουν οι θεσμοί στην Αθήνα.
  • Σε 24ωρη απεργία θα προχωρήσουν την Πέμπτη 23 φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι στο μετρό, τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και το τραμ, αντιδρώντας στη νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα εκχωρείται στον ΟΑΣΑ η εμπορική εκμετάλλευση σταθμών και χώρων της ΣΤΑ.ΣΥ.
  • Οι αποφάσεις του Eurogroup θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, η οποία έχει οριστεί για τις 6:30 το απόγευμα της Τρίτης στα κεντρικά γραφεία της Κουμουνδούρου.
  • Την ένταξη εννέα τμημάτων ΤΕΙ στο φετινό μηχανογραφικό ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, μετά τη συνάντηση που είχε το απόγευμα της Δευτέρας με τους προέδρους των ΤΕΙ.
  • «Άλλη μια φορά η κυβέρνηση επιχειρεί να κοροϊδέψει τον ελληνικό λαό. Άλλη μία ημερομηνία πέρασε χωρίς συμφωνία. Και μάλιστα με απροσδιόριστο το χρόνο της ολοκλήρωσής της. Όλα παραπέμπονται για το μέλλον» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ σχετικά με την απόφαση του Eurogroup.
  • «Όπως ήταν αναμενόμενο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δέχθηκε την άμεση νομοθέτηση νέου πακέτου αντιλαϊκών μέτρων, που θα ισχύσουν μετά το 2018, συν όλα αυτά που περιλαμβάνονται στη β' αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος» τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για την έκβαση του Eurogroup.

Κόσμος

  • Γάλλος αστυνομικός αναμένεται να δικαστεί για τον βιασμό ενός άνδρα με γκλομπ κατά την προσαγωγή του το 2015, απεφάνθη σήμερα δικαστήριο, σε μια υπόθεση που θυμίζει εκείνη της σεξουαλικής κακοποίησης ενός νεαρού μαύρου, του 22χρονου Τεό, κατά τη διάρκεια της σύλληψής του, ένα περιστατικό που προκάλεσε μαζικές διαδηλώσεις στην χώρα.
  • Χιλιάδες άνθρωποι βγαίνουν στους δρόμους στις Ηνωμένες Πολιτείες διαδηλώνοντας κατά του Ντόναλντ Τραμπ με την ευκαιρία της αργίας για τον εορτασμό της «Ημέρας του Προέδρου» που εν μέσω της πρωτοφανούς κατάστασης που βιώνει η Αμερική «μετονομάζεται» σε «Not My President's Day»... Νέα Υόρκη, Ουάσινγκτον, Λος Αντζελες και δεκάδες πόλεις γίνονται μια διαδήλωση κατά του Τραμπ.
  • Στη Βουλή των Κοινοτήτων συζητήθηκε το θέμα της επίσκεψης του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, την ώρα που δεκάδες χιλιάδες Βρετανοί είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο του Κοινοβουλίου με συνθήματα και πανό κατά του αμερικανού προέδρου.
  • Σε αντίθεση με ότι θα περίμενε κανείς από τον άνθρωπο που πλούτισε από την τεχνολογία, ο Μπιλ Γκέιτς υποστήριξε ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να φορολογήσουν τη χρήση ρομπότ. Το επιχείρημά του; Έτσι, θα συνεχίσει να χρηματοδοτείται η απασχόληση ανθρώπων...
  • Το φιλοκουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP) ανακοίνωσε ότι προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) ενάντια στις παράνομες, όπως καταγγέλλει, προφυλακίσεις των συμπροέδρων του με κατηγορίες που σχετίζονται με τρομοκρατία. Η σύλληψη των Σελαχατίν Ντεμιρτάς και Φιγκέν Γιουκσέκνταγ έχει πυροδοτήσει διεθνή κατακραυγή για τη μαζική καταστολή από το καθεστώς Ερντογάν. Το HPD καλεί τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν «όχι» στο δημοψήφισμα για την εδραίωση των εξουσιών Ερντογάν.

Οικονομία

  • Το δεύτερο υψηλότερο φορολογικό συντελεστή για επιχειρήσεις και στελέχη έχει η Ελλάδα (μετά το Βέλγιο), σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από την ειδική έκθεση του ΣΕΒ για τη φορολογία επιχειρήσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Πέρα από τους ονομαστικούς συντελεστές, ο ΣΕΒ επισημαίνει στοιχεία στο φορολογικό πλαίσιο της χώρας μας που επιβαρύνουν περαιτέρω τις επιχειρήσεις.
  • Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο χαιρετίζει τη σύγκλιση απόψεων μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των δανειστών που επιτρέπει την επιστροφή των θεσμών, ωστόσο παραμένει επιφυλακτικό ως προς την επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο για την ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης σε αυτή τη φάση.
  • Την ύπαρξη συμφωνίας για άμεση επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα επιβεβαίωσε ο Γ.Ντάισελμπλουμ, μετά το τέλος ενός εντυπωσιακά γρήγορου Eurogroup. Δεν υπάρχει πολιτική συμφωνία, ξεκαθάρισε, αλλά υπάρχει εμπιστοσύνη για να επιστρέψουν οι θεσμοί ώστε να καταλήξουμε σε συμφωνία. Αναφορικά με το τι «έδωσε» η Αθήνα, είπε ότι συμφώνησε για περαιτέρω μεταρρυθμίσεις σε φορολογικό, συνταξιοδοτικό, αγορά εργασίας, οι οποίες όμως θα συγκεκριμενοποιηθούν με την τρόικα. «Ούτε ένα ευρώ περισσότερη λιτότητα», ξεκαθαρίζει η Αθήνα.
  • Eπανεξελέγη ως επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) για ακόμη πέντε χρόνια ο Κλάους Ρέγκλινγκ.
  • Ανοδικά κινήθηκε η χρηματιστηριακή αγορά τη Δευτέρα, κλείνοντας πάνω από τα επίπεδα των 640 μονάδων, με την προσοχή των επενδυτών να είναι στραμμένη στο Eurogroup. Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές και η μετοχή της ΔΕΗ. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 645,95 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,01%.

Αθλητισμός


  • Τη μεγαλύτερη νίκη στο πρωτάθλημα έως τώρα πέτυχε η ΑΕΛ στην έδρα της επί του Λεβαδειακού με 2-1, στο ματς με το οποίο έπεσε η «αυλαία» της 21ης αγωνιστικής της Super League. Αγκάνοβιτς και Ρέντζας (22΄,71΄) ήταν οι σκόρερ των «βυσσινί», ενώ είχε ισοφαρίσει προσωρινά για τους Βοιωτούς ο Καλτσάς (61΄).
  • Για συμφωνία του Μπράουν Ιντέγε με τον κινεζικό σύλλογο Τιανγίν Τέντα κάνει λόγο το κορυφαίο ειδησεογραφικό δίκτυο ESPN, αναφέροντας ότι ο Νιγηριανός επιθετικός έχει πει «ναι» στην πρόταση που του έγινε. Σύμφωνα με πληροφορίες οι Κινέζοι έχουν προσφέρει στον Ολυμπιακό περίπου 11 εκατομμύρια ευρώ και τριετές συμβόλαιο στον παίκτη με ετήσιες απολαβές που ξεπερνούν τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ (τριπλάσιο ποσό από όσα παίρνει στον Πειραιά).
  • Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθήσει οριστικά ο Νεϊμάρ, μαζί με τη μητέρα του, Ναντίνε Γκονσάλβες, καθώς το ανώτατο δικαστήριο της Ισπανίας απέρριψε την προσφυγή τους, με την οποία ζητούσαν να αποσυρθούν οι κατηγορίες για απάτη και διαφθορά. Στην πολύκροτη υπόθεση, που αφορά τη μεταγραφή του Βραζιλιάνου άσου στην Μπαρτσελόνα από τη Σάντος, το 2013, θα δικαστούν επίσης οι δύο εμπλεκόμενοι σύλλογοι, καθώς και η εταιρεία Ν&Ν, που ανήνει στην οικογένεια του ποδοσφαιριστή.
  • Με γκολ-όνειρο του Κώστα Μήτρογλου (80'), που ξεκίνησε λίγο κάτω από τον χώρο του κέντρου, ξεπερνώντας κάθε αντίπαλο που βρήκε μπροστά του, η Μπενφίκα πέρασε (0-1) από την Μπράγκα, επιστρέφοντας στην κορυφή της Primeira.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου