Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Aπό τη σειρά: Αδέλφια μου Ελληνες

 Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου, 2016

Χιτλερίδα και ξερακιανή, οι βολεμένοι κι οι κολασμένοι




Η κ. Αγγελα Μέρκελ (δεξιά) με την κ. Kριστίν Λαγκάρντ σε παλαιότερο στιγμιότυπο. AP Photo/Markus Schreiber.
Βρισκόμαστε πάλι στην εποχή που έχει κορυφωθεί για μία ακόμα φορά η αγωνία για το αν θα κλείσει ή όχι η πολυθρύλητη αξιολόγηση, Αδέλφια μου Ελληνες, από τους εκπροσώπους των τοκογλυφικών κομπανιών, πράγμα που σημαίνει ότι ο καθημαγμένος ελληνικός λαός ανεβαίνει για μία ακόμα φορά το μαρτύριο του Γολγοθά.
Δηλώσεις, αντιδηλώσεις, παραδηλώσεις και κόντρα δηλώσεις και η αγωνία συνεχίζεται, όπως γίνεται κάθε μερικούς μήνες και στο τέλος ο Αλέξης, ο Τσακαλώτος, κάνουν πέτρα την καρδιά, ενδίδουν και υποκύπτουν στους εκβιαστές χρηματοδότες μας. Και δώστου κι άλλα μέτρα από πάνω, και δώστου κι άλλα αντίμετρα, από τους φτωχούς πάντοτε και κατατρεγμένους συνταξιούχους και χαμηλόμισθους. Οι υπόλοιποι συμπεριλαμβανομένων και των υπουργών, βολευτών, γραμματέων, υπογραμματέων και λοιπών φαρισαίων κρατικοδίαιτων γενικώς, είναι στο απυρόβλητο. Γι’ αυτούς δεν ισχύει κανένα μέτρο, καμία περικοπή, κανένα αντίμετρο. Αυτοί καλά περνούν.
Το ερώτημα μέχρι πότε θα συνεχιστεί τούτο το βιολί δεν έχει απάντηση. Ο Αλέξης με ύφος πειστικό δημαγωγεί κι οι γηγενείς τον ακούνε με ανοιχτό το στόμα περιμένοντας να ακούσουν λόγο ελπίδας και παρηγοριάς, μήπως και γίνει το θαύμα, αλλά σήμερα τα θαύματα σπανίζουν. Εκτός αυτού άλλοι κρατούν στα χέρια τους τα θαυματουργά κουμπιά και τα χαϊμαλιά.
Οι δύο κυράτσες του προσκήνιου, η Χιτλερίδα από τη μια και η Ξερακιανή της Διεθνούς Τοκογλυφικής Κομπανίας από την άλλη, συναντήθηκαν, Αδέλφια μου Ελληνες, έφαγαν και ήπιαν και στο τέλος τράβηξε και η Ξερακιανή και μία δήλωση που ήταν όλη της καθημαγμένης Ελλάδας. «Η Ελλάδα δεν χρειάζεται ‘κούρεμα’ χρέους αυτή τη στιγμή», δήλωσε η Λαγκάρντ μετά από τη συνάντησή της με την Μέρκελ στο Βερολίνο και πρόσθεσε ότι «είναι απαραίτητη η αναδιάρθρωση του χρέους και η μείωση των επιτοκίων».
Κι έτσι το χρέος θα σέρνεται και μαζί του η Ελλάδα και ποτέ δεν θα ξεχρεωθεί κι αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι δανειστές, κι η Ελλάδα θα εξακολουθήσει, ένας Θεός ξέρει πόσα χρόνια ακόμα, να σέρνεται ουραγός και ζητιάνος. Αυτή είναι η πικρή πραγματικότητα.
Ο δε Λοβέρδος του ΧΑΣΟΚ δεν επιθυμεί καμία συμμετοχή στα «κυβερνητικά παιχνίδια» και καλεί όλη την αντιπολίτευση να αποχωρήσει από τη Βουλή όταν θα ψηφίζονται τα μέτρα. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, δήλωσε πως θα πρέπει να φύγει όλη η αντιπολίτευση και να μείνουν μόνοι τους οι 153 να ψηφίσουν τα μέτρα και ανέφερε πως αυτή θα είναι η πρόταση που θα καταθέσει στα όργανα του κόμματος.
Δεν φαίνεται να καταλαβαίνει ο Ανδρέας, ο οποίος είναι και πανεπιστημιακός δάσκαλος, πως είτε φύγουν είτε καθίσουν στη Βουλή, το ασκέρι των Συριζανελαίων θα ψηφίσει, γιατί απλούστατα επιθυμεί να κρατηθεί γαντζωμένο στην εξουσία, διότι άπαξ και τη χάσει, πάει θα χαθεί.
Αυτές τις μέρες, Αδέλφια μου Ελληνες, θυμάμαι πολλούς και διαφόρους που σημάδεψαν την πολιτική ζωή της δύσμοιρης Ελλάδος και διερωτώμαι πού είναι αυτές οι ψυχές; Πού είναι ο Σημίτης λόγου χάρη με την Cosco και τα λοιπά κινέζικα τσιν-τσουν-τσαν-ρυζ;
Που είναι ο Ρουσόπουλος της Νέας Δημοπρασίας με τα σούρτα-φέρτα του Εφραίμ, τα χαϊμαλιά και τα κομποσκοίνια, τις λίμνες και τα αγροκτήματα, τα προσκυνήματα και τα λουκούμια; Πού είναι ο George που μας έκανε και γελούσαμε -ας είναι καλά- με εκείνο το ανελλήνιστο έρεβος του «μηδέν στο πηλίκιο»!
Πού είναι ο Χρυσοχοϊδης ο οποίος ψήφιζε στη Βουλή χωρίς να έχει καν διαβάσει τα κείμενα επειδή ήταν απασχολημένος; Πού είναι ο σύμβουλος Χρύσανθος ο εξ’ απορρήτων του Σαμαρά; Αλήθεια πού είναι όλο αυτό το ασκέρι; Πού;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου