Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Αμερικανός ΥΠΟΙΚ: Η οικονομική κρίση της Ελλάδας είναι βασικά πρόβλημα της Ευρώπης

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ WALL STREET JOURNAL

Αμερικανός ΥΠΟΙΚ: Η οικονομική κρίση της Ελλάδας είναι βασικά πρόβλημα της Ευρώπης Τη θέση ότι η οικονομική κρίση της Ελλάδας αποτελεί κατά βάση πρόβλημα της Ευρώπης εξέφρασε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Wall Street Journal, ο νέος υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν. 


«Συνομιλούμε με τους Ευρωπαίους εταίρους μας και το ΔΝΤ αναφορικά με αυτό, αλλά προφανώς τον πρώτο λόγο έχουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.
Η αμερικανική οικονομική εφημερίδα εκτιμά ότι η δήλωση αυτή αποτελεί μια «πρόγευση» των προθέσεων της κυβέρνησης Τραμπ για το φλέγον αυτό πρόβλημα της Ευρωζώνης ενώ παράλληλα υπογραμμίζει ότι πιθανώς να υποδηλώνει ότι οι ΗΠΑ θα ενθαρρύνουν το Ταμείο να διατηρήσει την σκληρή του στάση.
Σε περίπτωση που η Ουάσιγκτον εκπέμψει «σήμα» ότι δεν θα επιτρέψει στο ΔΝΤ να πειράξει τα νούμερα του αναφορικά με την Ελλάδα, προκειμένου να καταστήσει λειτουργική την ευρωπαϊκή διάσωση - όπως έκανε στα πρώτα δύο προγράμματα - το Ταμείο θα έχει την υποστήριξη του πιο ισχυρού μέλους του προκειμένου να εμμείνει στη θέση του.
Σύμφωνα πάντα με την αμερικανική εφημερίδα, η κυβέρνηση Τραμπ μπορεί να προσφέρει στο ΔΝΤ «κάλυψη».
Και αυτό γιατί το Ταμείο δέχεται όλο και εντονότερες πιέσεις από τη Γερμανία να προσφέρει αξιοπιστία στο ελληνικό πρόγραμμα με φρέσκια χρηματοδότηση. 
Η εν λόγω τοποθέτηση του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών έρχεται μόλις μια ημέρα μετά από την συνάντηση της διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.
Σε δήλωσή της μετά από την συνάντηση, η κ. Λαγκάρντ ανέφερε ότι το Ταμείο είναι πλέον «πολύ πιο αισιόδοξο» για την εξεύρεση λύσης όσον αφορά στο ελληνικό χρέος. 
Παρόλα αυτά, ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις υπογράμμισε για άλλη μια φορά σήμερα την ανάγκη η περιγραφή των μέτρων για ελάφρυνση χρέους πρέπει να γίνει αμέσως μετά τη συζήτηση για τις μεταρρυθμίσεις, ακόμα και αν η εφαρμογή γίνει αργότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου