Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Απαράδεκτη συμπεριφορά Ελληνικής ενορίας στο Lowell, Massachusetts εις βάρος της Αγίας Τριάδος που έχει και συντηρεί το πρώτο και μοναδικό Ημερήσιο Ελληνικό Σχολείο της Νέας Αγγλίας.

Σάλος έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες στην Ελληνική Κοινότητα του Lowell αφού σύμφωνα με πληροφορίες η ενορία/κοινότητα της Μεταμορφώσεως όρισε να κάνει το πανηγύρι της μόλις μία εβδομάδα πριν αυτό της Αγίας Τριάδος το οποίο είχε οριστεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο να γίνει το τριήμερο 9-10 & 11 Ιουνίου, 2017.
Ενώ ειδοποιήθηκε η κοινότητα της Μεταμορφώσεως από τον ιερατικό προϊστάμενο π. Νικόλαο Πελεκούδα τον περασμένο Σεπτέμβριο προς τον ιερέα της ενορίας της Μεταμορφώσεως για το γεγονός ότι όπως και τα προηγούμενα χρόνια το φεστιβάλ της κοινότητας της Αγίας Τριάδος θα γίνει τις παραπάνω ημερομηνίες.
Την περασμένη Κυριακή κυκλοφόρησε ενημερωτικό υλικό από την ενορία της Μεταμορφώσεως ότι θα κάνουν πανηγύρι στις 2 & 3 Ιουνίου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ενοχλήσει την κοινότητα της Αγίας Τριάδος η οποία ζήτησε εξηγήσεις από αυτή της Μεταμορφώσεως οι οποίοι τον Σεπτέμβριο του 2016 είπαν ότι εάν κάνουν πανηγύρι το 2017 θα το κάνουν τον Σεπτέμβριο!

Σε συνάντηση που έγινε χθες βράδυ στην κοινότητα της Αγίας Τριάδος η πλειοψηφία των μελών ο οποίοι ήταν φανερά θυμωμένοι ήθελαν να αλλάξει η ημερομηνία και να κάνουν και το δικό τους φεστιβάλ τις ίδιες ημερομηνίες με αυτό της Μεταμορφώσεως δηλαδή 2 & 3 Ιουνίου. Η απόσταση από τους δύο Ναούς είναι μισό χιλιόμετρο. 
 Σε αυτό το σημείο παρενέβη ο Chairman του Φεστιβάλ της Αγίας Τριάδος κ. Βασίλειος Καυκάς και είπε: “Βλέπω ότι έχετε στεναχωρηθεί από την συμπεριφορά της ενορίας της Μεταμορφώσεως αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε το δικό μας Φεστιβάλ τις ίδιες ημερομηνίες γιατί: Πρώτον θα διασπάσουμε τον Ελληνισμό, Δεύτερο θα έχουμε και οι δύο οικονομική αποτυχία, και Τρίτο δεν θα δώσουμε καλή εικόνα στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή του Lowell. Σας συνιστώ να κάνουμε το Φεστιβάλ δύο εβδομάδες πριν, δηλαδή 19, 20 & 21 Μαΐου, 2017”. Μετά από ολιγόλεπτη συζήτηση η εισήγηση του κ. Καυκά έγινε ομόφωνα αποδεκτή.

Όπως γράψαμε πιό πάνω η Αγία Τριάδα έχει το μόνο ημερήσιο Σχολείο της Νέας Αγγλίας (Hellenic-American Academy) το οποίο ιδρύθηκε και λειτουργεί ημερησίως από 1904. Τα έξοδα του Σχολείου πλησιάζουν τις $800,000 ετησίως και τα έσοδα από τα δίδακτρα είναι κάπου $380,000 που έχει ως επακόλουθο το υπόλοιπο να το πληρώνει η κοινότητα της Αγίας Τριάδος! Δεν υπάρχει καμία οικονομική βοήθεια από την Ελλάδα αλλά ούτε και από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής.
Γίνονται εκδηλώσεις για την οικονομική ενίσχυση του Σχολείου όπως το Φεστιβάλ, και άλλες και ελάχιστοι εύποροι κάνουν χορηγίες και το Σχολείο είναι ακόμα ανοικτό!
Χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ φοιτούν και μαθητές που ανήκουν στις άλλες τέσσερις Ορθόδοξες κοινότητες του Lowell ουδέποτε οι άλλες κοινότητες δεν έδωσαν χρήματα για να υποστηρίξουν το Σχολείο πέρα από μικρο ποσά!
Σας καλούμε λοιπόν να έρθετε στο Φεστιβάλ της Αγίας Τριάδος που γίνεται στον περίβολο του Ελληνο-Αμερικάνικου Σχολείου, 19, 20 & 21 Μαΐου, 2017 στην διεύθυνση, 41-61 Broadway Street, Lowell, MA 01854.
Εκτός από τα Ελληνικά φαγητά και την Ελληνική μουσική θα γίνει και ξενάγηση στο σχολείο αλλά και στο ναό της Αγίας Τριάδος ο οποίος είναι ο πρώτος στις ΗΠΑ Βυζαντινού Ρυθμού αναγνωρισμένος σαν ιστορικό και διατηρειταίο κτίριο.

Σας περιμένουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου