Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

«Τάπα» Κοτζιά σε Τσαβούσογλου: «Δεν καταλαβαίνει τα θέματα»

Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου, 2017

«Όταν κάποιος αδυνατεί να απαντήσει πολιτικά στα γεγονότα, πιθανόν, να μην τα κατανοεί. Ίσως να μην αντιλαμβάνεται τις τεχνικές, νομικές και πολιτικές πλευρές των ζητημάτων και γι' αυτό επιλέγει τις προσωπικές επιθέσεις. Επιθέσεις που δεν προάγουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και είναι ξένες στον πολιτικό πολιτισμό μας. Ο καθείς και το μέτρο του» είναι η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, το Σάββατο.


 Ο  Τσαβούσογλου αναφέρθηκε σε μία σειρά θεμάτων, όπως τα Ίμια και το Κυπριακό, τα οποία έθιξε στην πρόσφατη συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Ανάμεσα στα άλλα, ισχυρίστηκε κατόπιν εορτής πως «αν το καθήκον του τούρκου αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων ήταν να ανέβει στα Ίμια θα το είχε κάνει. Μην ξεχνάμε ότι εμείς ανεβήκαμε οποτεδήποτε χρειάστηκε».

Αναφερόμενους επίσης στους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς την έκδοση των οποίων απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας, ο Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα εμποδίζει την εκδίκαση των πραξικοπηματιών.

Στο μεταξύ, με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το βράδυ του Σαββάτου, ο βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος επέκρινε τα όσα είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μ. Τσαβούσογλου.

«Οι απαράδεκτες δηλώσεις Τσαβούσογλου δεν είναι προσωπικές του απόψεις. Επιβεβαιώνουν την επιλογή της 'Αγκυρας για αμφισβήτηση και ένταση στο Αιγαίο. Για αυτό, οι προκλήσεις αυτές δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν προσωπική βεντέτα. Απαιτείται άμεση εκστρατεία ενημέρωσης και διπλωματικής δράσης στην ΕΕ, στον ΝΑΤΟ, στον ΟΗΕ. Φίλοι, εταίροι και σύμμαχοι πρέπει να ενημερωθούν για την επικίνδυνη πλέον τουρκική προκλητικότητα», δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου