Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου, 2017

  • Απίστευτη τραγωδία σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας, κοντά στο Ύπατο Θηβών. Μια πόρσε «καρφώθηκε» σε σταματημένο όχημα στο πάρκινγκ της Eθνικής, με αποτέλεσμα τα δύο αυτοκίνητα να τυλιχθούν στις φλόγες και τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων ένα βρέφος, να χάσουν τη ζωή τους.
  • Την έντονη αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε το πινγκ πονγκ δηλώσεων μεταξύ Αγκυρας - Αθήνας. Ο Γ. Κουμουτσάκος ζήτησε σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, ενημέρωση της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και του ΟΗΕ για τις προκλήσεις της Τουρκίας. Στηλίτευσε, δε, «προσωπικές βεντέτες» και συμβούλευσε την κυβέρνηση σε τέτοιες κρίσιμες ώρες να μιλάει μόνο ο υπουργός Εξωτερικών.
  • «Εκείνοι γνωρίζουν πολύ καλά το τι μπορεί να πράξει ο Τούρκος στρατιώτης όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή. Το γνωρίζει πολύ καλά (η ελληνική) κυβέρνηση. Να το εξηγήσουν σε εκείνο το κακομαθημένο παιδί» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, απαντώντας στον Πάνο Καμμένο.
  • Ο άνεμος θα είναι καλός τη Δευτέρα για το πέταγμα του χαρταετού, όμως στις περισσότερες περιοχές της χώρας ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος και βροχερός.
  • Για σκόπιμη διακοπή των συνομιλιών από την τουρκική πλευρά, ώστε να μην είναι εκτεθειμένη στην αδιάλλακτη θέση της να διατηρήσει επεμβατικά δικαιώματα και στρατεύματα κάνει λόγο ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Κόσμος

  • Σάλο προκάλεσε στην πόλη Φολόνικα της κεντρικής Ιταλίας η ρατσιστική πράξη δύο υπαλλήλων σούπερ μάρκετ σε βάρος δύο γυναικών Ρομά. Οι δύο υπάλληλοι έκλεισαν μέσα σε κλουβί, όπου τοποθετούνται οι κάδοι των απορριμμάτων, δύο γυναίκες Ρομά, οι οποίες λίγη ώρα νωρίτερα είχαν προσπαθήσει να βρουν φαγητό μέσα στα σκουπίδια.
  • Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σε δήλωση του για την ΠΓΔΜ καλεί όλα τα κόμματα να είναι εγκρατή στις δηλώσεις και τις πράξεις τους και να λάβουν αποφάσεις για το καλό όλων των πολιτών σε πλήρη συμμόρφωση με τις δεσμεύσεις που πηγάζουν από τη Συμφωνία Przino, ως το πλαίσιο για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης στην πολιτική κρίση.
  • Ο ανεξάρτητος προεδρικός υποψήφιος Εμανουέλ Μακρόν θα νικήσει την ηγέτη της ακροδεξιάς Μαρίν Λε Πεν στο δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών με ποσοστό 61% των ψήφων, δείχνει νέα δημοσκόπηση την Κυριακή.
  • Ο πρώην υπουργός Εργασίας Τομ Πέρεζ εξελέγη στην ηγεσία του αμερικανικού Δημοκρατικού Κόμματος. Αποστολή του: να ανασυγκροτήσει το κόμμα και να αντιμετωπίσει την «πρόκληση» Τραμπ.
  • Παράλυση και θάνατο μέσα σε 20 προκάλεσε στον Κιμ Γιονγκ-Ναμ, ετεροθαλή αδελφό του βορειοκορεάτη ηγέτη, ο νευροτοξικός παράγοντας VX με τον οποίο δηλητηριάστηκε στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ. Παράλληλα, οι Αρχές της Μαλαισίας κήρυξαν ασφαλή τον χώρο του αεροδρομίου κρίνοντας πως δεν έχουν μείνει ίχνη του νευροτοξικού παράγοντα.

Οικονομία

  • Ο μέχρι πρόσφατα ακμάζων κλάδος του τουρισμού στην Τουρκία έχει δεχθεί σοβαρά πλήγματα εξαιτίας των τρομοκρατικών επιθέσεων αλλά και της εγχώριας πολιτικής αναταραχής, διαπιστώνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) σε ανάλυσή του.
  • Το μήνυμα ότι δεν υπάρχει καμία διαφωνία για το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων που ζητούνται από την Αθήνα, «αυτό το υπέγραψαν όλοι οι ηγέτες συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Τσίπρα», στέλνει ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, σημειώνοντας ότι οι όποιες διαφορές με το ΔΝΤ θα γεφυρωθούν.
  • Ο υφυπουργός του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Γενς Σπαν ανέφερε πως «πρέπει να αναγνωριστεί ότι η κυβέρνηση Τσίπρα έκανε τις περισσότερες μεταρρυθμίσεις από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις μαζί» αλλά εκφράστηκε αρνητικά για το ενδεχόμενο κουρέματος του ελληνικού χρέους. Το Βερολίνο, είπε, εκτιμά πως «είναι πολύ πιθανό να φτάσει σε συμφωνία με το ΔΝΤ η οποία δεν θα απαιτεί κούρεμα».
  • Κόλαφος για την Attica Bank και τις πρακτικές της διοίκησης των Γιάννη Γαμβρίλη και Αλέξανδρου Αντωνόπουλου είναι η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και την οποία αποκαλύπτει Το Βήμα της Κυριακής.
  • Διευκρινίσεις αναφορικά με τη διαχείριση του χρυσού δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος, απαντώντας σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Κυριακάτικη Δημοκρατία», η οποία στο πρωτοσέλιδο αναφέρει μεταξύ άλλων πως κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκεται σήμερα το απόθεμα χρυσού της χώρας, το 50% του οποίου δόθηκε ως «προίκα» στην ΕΚΤ.

Αθλητισμός

  • Σκοράρει ανελλιπώς ο Χάρι Κέιν. Είτε υπέρ, είτε εις βάρος της ομάδας του! Μέσα σε μία εβδομάδα ο ηγέτης της Τότεναμ πέτυχε δύο χατ τρικ, το πρώτο με την Φούλαμ στις 19/02 για το Κύπελλο (3-0) και το δεύτερο την Κυριακή εναντίον της Στόουκ Σίτι για την Premier League (4-0). Η ομάδα που ήθελε περισσότερο τη νίκη ήταν τελικά αυτή που την πήρε στο ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής της Primera Division. Η Μπαρτσελόνα με το γκολ του Λιονέλ Μέσι στο 87΄ επικράτησε με 2-1 της Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Βιθέντε Καλντερόν» και μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα πέρασε στην κορυφή της κατάταξης.
  • Ήττα - σοκ (0-1) από τον Πανιώνιο, μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης», υπέστη ο Ολυμπιακός, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Ο Μασούρας σκόραρε για την ομάδα της Νέας Σμύρνης στα 49 δευτερόλεπτα από την έναρξη του παιχνιδιού, πήρε «διπλό» στο Φάληρο ύστερα από 36 χρόνια (!) κι έβαλε φωτιά στο πρωτάθλημα, καθώς μείωσε από τους «ερυθρόλευκους», που υπέστησαν την πρώτη εφετινή εντός έδρας ήττα, στους 7 βαθμούς. Ταυτόχρονα, αυτό ήταν το δεύτερο συνεχές αρνητικό αποτέλεσμα για τον πρωταθλητή μετά την ήττα από την ΑΕΚ, ενώ έμεινε για δεύτερο παιχνίδι χωρίς γκολ.
  • Με μια έκπληξη ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της Κυριακής στην 22η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, αφού ο Πανιώνιος έφυγε από το γήπεδο Καραϊσκάκη με μια θριαμβευτική νίκη απέναντι στον πρωτοπόρο Ολυμπιακό (Ολυμπιακός – Πανιώνιος 0-1). Την πολύ καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται τον τελευταίο καιρό επιβεβαίωσε η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε εύκολα της Λάρισας στο ΟΑΚΑ (ΑΕΚ – ΑΕΛ 3-0) στην πρώτη αναμέτρηση της ημέρας. Στην… ελληνική πραγματικότητα επέστρεψε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος λίγες μέρες μετά την εκπληκτική εμφάνιση του μέσα στη Γερμανία και το «Χ» με τη Σάλκε, «πέταξε» 2 βαθμούς στο Καυτανζόγλειο παραχωρώντας ισοπαλία στον Ηρακλή (Ηρακλής – ΠΑΟΚ 1-1). Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, ο Λεβαδειακός ανέτρεψε το σκορ και πανηγύρισε την εντός έδρας νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα (Λεβαδειακός – ΠΑΣ Γιάννινα 2-1).
  • Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάκτησε τον πέμπτο τίτλο League Cup στην Ιστορίας της, επικρατώντας στον τελικό του «Γουέμπλεϊ» με 3-2 της Σαουθάμπτον, ενώ ο Ζοζέ Μουρίνιο κατάκτησε τον 19ο τίτλο σε 16 χρόνια καριέρας, διατηρώντας την παράδοση που τον θέλει να μη χάνει ποτέ σε κανονική διάρκεια τελικού!
  • «Χρυσό» βαθμό απέσπασε ο Ηρακλής από τον ΠΑΟΚ (1-1) στο Καυτανζόγλειο, στην προσπάθεια που καταβάλλει για να παραμείνει στη Super League. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ-οφσάιντ του Πρίγιοβιτς στο 19΄, ο «Γηραιός» ισοφάρισε με τον Μπαστακό στο 80΄ και συνεχίζει να ελπίζει στο «θαύμα» ενώ απομένουν οκτώ αγωνιστικές για το φινάλε της κανονικής περιόδου (22η).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου