Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου, 2016

Αναδιάρθρωση που καταλήγει σε βιωσιμότητα του χρέους και ρεαλιστικές προβλέψεις για πρωτογενή πλεονάσματα και τις προοπτικές της οικονομίας, είναι οι όροι του ΔΝΤ για να συνάψει μνημόνιο και να παρέχει χρηματοδότηση σε κάποια χώρα μέλος του.
  • Διευκρινίσεις επιχείρησε να δώσει ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης μετά το θόρυβο που προκάλεσαν δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό, σύμφωνα με τις οποίες ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, δηλαδή ακόμα και τον Ιανουάριο του 2015, όταν ήταν ακόμα στο τιμόνι της ΔΗΜΑΡ.
  • Το Δημήτρειο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στο Μοσχάτο, επισκέφθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και η πρέσβης καλής θελήσεως της UNESCO, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Αρχιεπισκοπής «Αποστολή» και του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη».
  • Θύμα πυροβολισμών έπεσε νωρίς το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη 45χρονος δικηγόρος μέσα στο γραφείο στην οδό Βασιλέως Ηρακλείου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Δράστης είναι ένας 76χρονος συνταξιούχος, ο οποίος, σύμφωνα με μαρτυρίες, εισέβαλε στο γραφείο και πυροβόλησε τον δικηγόρο τρεις φορές με περίστροφο, τραυματίζοντάς τον στην κοιλιά, το μηρό και το χέρι.
  • Τηλεφωνική επικοινωνία με την Κριστίν Λαγκάρντ είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την περασμένη Τρίτη -παραμονή της συνάντησης της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ με την Γερμανίδα καγκελάριο στο Βερολίνο- όπως γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις και εν συνεχεία επιβεβαίωσε η Αθήνα.
  • Ελικόπτερο της τουρκικής ακτοφυλακής εκτέλεσε την Πέμπτη πτήση πάνω από τα Ίμια και παρέμεινε στην περιοχή για περίπου 10 λεπτά. Πληροφορίες για πτώση τουρκικού ελικοπτέρου στην περιοχή των Ιμίων, οι οποίες μεταδόθηκαν από ορισμένα τουρκικούς δικτυακούς τόπους, διαψεύδονται από την Αθήνα αλλά δεν μεταδόθηκαν και από έγκυρα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Κόσμος

  • «Η Αlitalia κινδυνεύει να βυθιστεί σαν τον Τιτανικό», προειδοποιούν τα συνδικάτα. Άλλη μια σοβαρή οικονομική κρίση. Σήμερα το προσωπικό της απεργεί για τέσσερις ώρες. Ακυρώσεις και καθυστερήσεις στις πτήσεις.
  • Δεκατρείς πρόσφυγες πέθαναν από ασφυξία μέσα σε φορτηγό στο οποίο ήταν κλεισμένοι επί τέσσερις ημέρες με την ελπίδα να φθάσουν σε παραλία της δυτικής Λιβύης για να αναχωρήσουν από εκεί διά θαλάσσης για την Ευρώπη, σύμφωνα με την λιβυκή Ερυθρά Ημισέληνο. Συνολικά 69 πρόσφυγες εντοπίστηκαν στο εσωτερικό εμπορευματοκιβωτίου που μετέφερε το φορτηγό -οι 13 ήταν νεκροί, ανάμεσά τους δύο παιδιά, ενώ πολλοί εκ των επιζώντων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.
  • Εκατοντάδες μαθητές λυκείου βγήκαν στους δρόμους αποκλείοντας την είσοδο 16 σχολείων στη γαλλική πρωτεύουσα στο πλαίσιο διαδήλωσης κατά της αστυνομικής βαρβαρότητας στη σκιά του βιασμού νεαρού μαύρου με γκλομπ από αστυνομικό. Συμπλοκές ξέσπασαν μεταξύ διαδηλωτών και ανδρών των δυνάμεων καταστολής, οι οποίοι προχώρησαν σε χρήση χημικών.
  • Ο διαβόητος στις ΗΠΑ πρώην αρχηγός της ρατσιστικής οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν (KKK) Ντέιβιντ Ντιουκ εξέφρασε την υποστήριξή του στην υποψήφια της ακροδεξιάς στις γαλλικές προεδρικές εκλογές Μαρίν Λεπέν, επαινώντας ταυτόχρονα τον πατέρα της και ιδρυτή του Εθνικού Μετώπου Ζαν-Μαρί Λεπέν.
  • Ο Πάπας Φραγκίσκος άσκησε και πάλι δριμεία κριτική σε ορισμένα μέλη της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι προτιμότερο να είναι κανείς άθεος παρά ένας από τους «πολλούς» καθολικούς που κάνουν διπλή, υποκριτική ζωή.

Οικονομία

  • Η ζήτηση για διακοπές στην Ελλάδα βρίσκεται στο ζενίθ, ανακοινώνουν οι μεγαλύτερoι γερμανικοί τουριστικοί όμιλοι. Για πολύ καλή ζήτηση κάνει λόγο o All Tours, για διπλασιασμό κρατήσεων σε σχέση με πέρυσι η DER Touristik.
  • «Πυρ ομαδόν» από τους κοινοβουλευτικούς εκπρόσωπους της αντιπολίτευσης, δέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Ευ.Τσακαλώτος, μετά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια για τα αποτελέσματα του Eurogroup με αιχμή κυρίως παλαιότερες δηλώσεις του «περί καταστροφής για τη χώρα αν η αξιολόγηση δεν κλείσει έως τον Δεκέμβριο» και περί των «κόκκινων γραμμών» για αφορολόγητο και συντάξεις. Τα δώσατε όλα χωρίς να πάρετε τίποτα για το χρέος και την ένταξη στο QE, τον κατηγόρησε η αντιπολίτευση.
  • Από 1/1/2017 θεσπίζεται ποσοστό αποζημίωσης 2% επί του συνόλου από τον ΕΦΚΑ εισπραττομένων εσόδων υπέρ του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) και του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ), σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας.
  • Τη θέση ότι τα μέτρα που συμφωνούνται στο πλαίσιο ενός Μνημονίου δεν είναι υποχρεωτικό να είναι συμβατά με το κοινοτικό κεκτημένο, διατυπώνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, απαντώντας με επιστολή του στο αίτημα δύο μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που ζητούν την αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων στην Ελλάδα.
  • Κατόπιν αιτήματος του δικηγορικού σώματος, παρατάθηκε έως 31 Μαρτίου 2017 η καταβολή των δικηγορικών ασφαλιστικών εισφορών του έτους 2016, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ).

Αθλητισμός

  • Ο ΑΠΟΕΛ απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται. Όταν κληρώθηκε με την Αθλέτικ Μπιλμπάο δεν ήταν λίγοι εκείνοι που μιλούσαν για βέβαιο αποκλεισμό του, ωστόσο, με το αποψινό 2-0 επί των Βάσκων στην Λευκωσία κατάφερε να πάρει μεγάλη πρόκριση στους «16» του Europa League, μετά την ήττα του με 2-3 στο «Σαν Μαμές». Η κυπριακή ομάδα πέτυχε έναν άθλο, εάν αναλογιστεί κανείς ότι από το 65΄ αγωνιζόταν με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Σωτηρίου. Με παίκτη λιγότερο ολοκλήρωσε το ματς και το συγκρότημα του Ερνέστο Βαλβέρδε (στο 91΄ αποβλήθηκε ο Ιτουράθπε).
  • Η διοίκηση της πρωταθλήτριας Αγγλίας, Λέστερ, απέλυσε τον Ιταλό τεχνικό Κλάουντιο Ρανιέρι, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο σύλλογος. Ο Ρανιέρι, που αφήνει μεν τις «αλεπούδες» στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά επίσης ένα βαθμό και μια θέση πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, φεύγει σε διάστημα μικρότερο του ενός χρόνου μετά τον θρίαμβο της κατάκτησης του τίτλου στην Premier League, που εξέπληξε τον κόσμο του ποδοσφαίρου.
  • Για πρώτη φορά ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής από την Τουρκία, για πρώτη φορά μετά το 2012 προκρίθηκε στους «16» της διοργάνωσης, αλλά και για πρώτη φορά στην ιστορία του κατάφερε να πάρει πρόκριση, ενώ είχε φέρει ισοπαλία στο πρώτο ματς στην έδρα του. Η ελληνική ομάδα νίκησε 3-0 την Οσμπανλισπόρ μέσα στην Άγκυρα, με δύο γκολ του Ανσαριφάρντ (47', 86') και ένα του Ελιουνούσι (70') και με τρόπο θριαμβευτικό θα βρίσκεται αύριο στην κλήρωση του Europa League στη Νιόν.
  • Έπεσε την Πέμπτη στην Καρδίτσα η «αυλαία» της 17ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου της Football League, όπου η Λαμία επικράτησε 2-0 της τοπικής Αναγέννησης, με τέρματα των Βασιλόγιαννη (55΄) και Ντουρμισάι (64΄). Η Λαμία «έπιασε» έτσι και πάλι στην πρώτη θέση της κατάταξης τον Απόλλωνα Σμύρνης (πήρε τους τρεις βαθμούς χωρίς αγώνα από τον Πανθρακικό που αποχώρησε από τη διοργάνωση) με 46 βαθμούς.
  • Ο Γιώργος Κομίνης του Συνδέσμου Θεσπρωτίας, ορίστηκε από την ΚΕΔ/ΕΠΟ να διευθύνει το σημαντικότερο παιχνίδι της 22ης αγωνιστικής της Super League, μεταξύ του πρωτοπόρου Ολυμπιακού και του δεύτερου στην κατάταξη Πανιωνίου, που θα γίνει την Κυριακή στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου