Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Κατερίνη: Τραγωδία χωρίς τέλος – Πέθανε και η μητέρα της 12χρονης Ανδρομάχης

Δώρισε τα όργανά της ο τραγικός σύζυγος.
Ζωή σε τρεις ανθρώπους και φως σε άλλους δύο χάρισαν τα όργανα 46χρονης, η οποία ύστερα από 12 ημέρες νοσηλείας στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Κατερίνης κατέληξε από εγκεφαλική ανοξία.
Η άτυχη γυναίκα είχε πάθει ανακοπή λόγω εισπνοής καπνού, κατά τη διάρκεια πυρκαγιά στο σπίτι της, όπου βρήκε τραγικό θάνατο και η 12χρονη κόρης της. Έπειτα από τη διάγνωση του εγκεφαλικού θανάτου, οι γιατροί της ΜΕΘ ενημέρωσαν τον σύζυγο της, ο οποίος είχε το ψυχικό σθένος να χαρίσει τα όργανά της.
Η λήψη των οργάνων, ήπατος, νεφρών και κερατοειδών, πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο Κατερίνης τα ξημερώματα της 22ας Φεβρουαρίου, από ομάδες του Ιπποκράτειου και του ΑΧΕΠΑ.
Το ήπαρ μεταμοσχεύθηκε σε 58χρονη από τη Θεσσαλονίκη με επέμβαση που πραγματοποιήθηκε στο Ιπποκράτειο. Στο ίδιο νοσοκομείο έγινε και η μεταμόσχευση του ενός νεφρού σε 15χρονη, που υποβαλλόταν επί τέσσερα χρόνια σε αιμοκάθαρση.
Η μεταμόσχευση του δεύτερου νεφρού πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο Λαϊκό Νοσοκομείο, σε 43χρονο νεφροπαθή, ο οποίος υποβαλλόταν επί οκτώ χρόνια σε αιμοκάθαρση. Οι κερατοειδείς θα μεταμοσχευθούν τις επόμενες μέρες σε ασθενείς με προβλήματα όρασης στο ΑXEΠΑ.
«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από το τραγικό γεγονός που συνέβη στον τόπο μας, αλλά ακόμα πιο συγκλονισμένοι και παράλληλα βαθύτατα συγκινημένοι και υπερήφανοι για την απόφαση που πήρε ο σύζυγος της ασθενούς να δωρίσει τα όργανα της. Θεωρώ πως είναι μια κίνηση μεγαλειώδους ανθρωπισμού, ένας άνθρωπος που μόλις έχει χάσει την κόρη και τη σύζυγό του να κατορθώσει να βάλει πάνω από τη δική του, προσωπική, τραγωδία συνανθρώπους του που περιμένουν στις λίστες αναμονής για μεταμόσχευση.
Η μονάδα μας λειτουργεί λιγότερο από έναν μήνα, μακάρι μέσα από το έργο μας να μπορέσουμε να βοηθήσουμε όσους περισσότερους ασθενείς μπορούμε» δήλωσε ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Κατερίνης Ανέστης Μπεκριδέλης.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου