Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Πολιτικά φορτισμένα αναμένεται να είναι τα βραβεία Όσκαρ την Κυριακή

Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου, 2017

Αχ, υποκριτές, ο Τραμπ φταίει για τα εγκλήματα που παρουσιάζει στη μικρή και μεγάλη οθόνη το Χόλυγουντ;

Πολιτικά φορτισμένα αναμένεται να είναι τα βραβεία Όσκαρ την Κυριακή
Τα πιο πολιτικά φορτισμένα Όσκαρ αναμένεται να είναι αυτά που θα διεξαχθούν την Κυριακή το βράδυ, καθώς το Χόλιγουντ είναι έτοιμο να εξαπολύσει μία χλευαστική επίθεση εναντίον του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
Κι αφού πλέον ξεπεράσαμε το χάσταγκ #OscarsSoWhite, με το οποίο αναδείχθηκε η έλλειψη της διαφορετικότητας στο Χόλιγουντ τα τελευταία χρόνια, τώρα οι πρωταγωνιστές της κινηματογραφικής βιομηχανίας ετοιμάζονται για να εκφράσουν ένα συλλογικό φιλελεύθερο ουρλιαχτό εναντίον του Προέδρου με το «μαυρισμένο από το σολάριουμ» δέρμα, προτρέποντας τα 89α βραβεία της Ακαδημίας να μείνουν στην ιστορία ως τα #OscarsSoOrange.
Ο γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου, Σον Σπίσερ, που είναι επίσης στόχος γελοιοποίησης του Χόλιγουντ, δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Τραμπ δεν πρέπει να παρακολουθήσει την τελετή απονομής των Όσκαρ την Κυριακή, αλλά η προοπτική της πιο λαμπερής βραδιάς, στην πιο φωτεινή πόλη, να μετατραπεί σε ένα πολιτικό θέαμα αναμένεται να ενισχύσει την παγκόσμια τηλεθέαση.
Η νευρική, κομματική διάθεση έχει επισκιάσει το αναμενόμενο σάρωμα του La La Land, το οποίο κατέχει το ρεκόρ των 14 υποψηφιοτήτων, με το ρομαντικό, μουσικό του θέμα που δίνει μία νότα απόδρασης από τους δύσκολους καιρούς.
«Και το Όσκαρ κερδίζει...»
 Η πρόβλεψη για το ποιος θα είναι ο πρώτος που θα χρησιμοποιήσει τη σκηνή των Όσκαρ για να επιτεθεί στον Λευκό Οίκο για τις πολιτικές μετανάστευσης και τα δικαιώματα της transgender κοινότητας έχει ξεπεράσει τις εικασίες για το εάν το αγαπημένο των κριτικών «Moonlight» θα είναι αυτό που θα ξεχωρίσει στα βραβεία, με τον μαύρο- ομοφυλόφιλο να ανεβαίνει στη σκηνή ή εάν η «Άφιξη» και η επικοινωνία με τους εξωγήινους ή οι «Αφανείς ηρωίδες», με τις Αφροαμερικάνες που εργάζονταν στη NASA τη δεκαετία του 1960, θα μπορέσουν να προκαλέσουν την έκπληξη της βραδιάς.
Από την άλλη, οι σινεφίλ περιμένουν να δουν εάν η απόδοση του Ντένζελ Ουάσιγκτον στο «Fences» θα υπερισχύσει της σπονδυλωτής εμφάνισης του Κέισι Άλφεκ στο «Μία πόλη δίπλα στη θάλασσα» και θα είναι αυτός που θα κατακτήσει το χρυσό αγαλματίδιο του πρώτου ανδρικού ρόλου και εάν η Βαϊόλα Ντέιβις πάρει αυτή το βραβείο δεύτερης καλύτερης ηθοποιού για την ταινία που πρωταγωνιστεί ο Ουάσιγκτον.
Η δυσαρέσκεια που έχει προκαλέσει η ταξιδιωτική απαγόρευση της διοίκησης του Τραμπ μπορεί να ανατρέψει τα αποτελέσματα σε ένα ήδη αμφίρροπο παιχνίδι για το ποια θα είναι, τελικά, η ξενόγλωσση ταινία που θα αποσπάσει το Όσκαρ, με τον «Εμποράκο» -μία δραματική ταινία του Ιρανού σκηνοθέτη Ασγκάρ Φαραντί, που είναι ήδη βραβευμένος με Όσκαρ, να αρνείται να ταξιδέψει στο Λος 'Αντζελες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ταξιδιωτική οδηγία- να ενισχύει ακόμα περισσότερο την υποψηφιότητά της.
 Ο Πρόεδρος δεν θα δει τα Όσκαρ
Ο Τζίμι Κίμελ, που θα είναι ο οικοδεσπότης της βραδιάς, είπε ότι η πολιτική θα φωτιστεί κατά τη διάρκεια της τρίωρης τελετής απονομής των Όσκαρ και υπερασπίστηκε το δικαίωμα των νικητών των βραβείων να μιλήσουν. «Θα ακούσετε ανθρώπους να λένε: Αρρωσταίνω και με κουράζει να ακούω πολιτικές ομιλίες σε μία βραδιά βραβείων. Λοιπόν κι εγώ αρρωσταίνω και κουράζομαι να ακούω ανθρώπους που αρρωσταίνουν και κουράζονται όταν ακούνε πολιτικές τοποθετήσεις σε μία βραδιά απονομής βραβείων», δήλωσε στην εφημερίδα Los Angeles Times.
Ο Τζορτζ Κλούνει βρέθηκε στο στόχαστρο στις αρχές της εβδομάδας, όταν ο Τραμπ τον κατηγόρησε ότι βρίσκεται στην ελίτ του Χόλιγουντ και ο Στιβ Μπάνον, επικεφαλής της πολιτικής στρατηγικής του Τραμπ, είπε ότι πρόκειται για «έναν αποτυχημένο σεναριογράφο και σκηνοθέτη».
Στην απονομή των Χρυσών Σφαιρών, τον περασμένο μήνα, η Μέριλ Στριπ έβγαλε, από σκηνής, έναν «πύρινο» λόγο κατά του Προέδρου, ο οποίος παρομοίωσε σαν «πίθηκο» έναν δημοσιογράφο με αναπηρία. Ο Τραμπ δεν το άφησε να πέσει κάτω και μέσω του Twitter απάντησε στην πολυβραβευμένη ηθοποιό λέγοντας ότι είναι «υπερεκτιμημένη» και «μισθοφόρος της Χίλαρι».
Και ο κατάλογος των διασημοτήτων που εναντιώνονται στον νέο Πρόεδρο συνεχώς μεγαλώνει. Τον περασμένο Οκτώβριο, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο είπε ότι θα ήθελε να του δώσει μία γροθιά στο πρόσωπο. Ο παραγωγός Τζαντ Άπαταου δήλωσε ότι η διοίκηση του Τραμπ τον κάνει να νιώθει σαν βιασμένος.
Το τηλεοπτικό δίκτυο ABC που θα μεταδώσει τη βραδιά των Όσκαρ στις ΗΠΑ, ελπίζει ότι θα έχει έσοδα περισσότερα από 2 εκατ. δολάρια σε κάθε διάλειμμα των 30 δευτερολέπτων, ενώ εκτιμάται ότι η τηλεθέαση θα αυξηθεί σε σχέση με πέρυσι, που ήταν στα χαμηλότερα επίπεδα της οκταετίας, κατά 34,4 εκατ.
Υπάρχουν όμως και αυτοί του Χόλιγουντ, όπως ο ηθοποιός Τζον Βόιτ που υποστηρίζουν τον Τραμπ, αλλά δεν είναι σίγουρο, ότι την Κυριακή θα αδράξουν την ευκαιρία και θα τον υπερασπιστούν.

 Πηγή: Guardian

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου