Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Πύργος: Σε κλίμα κατάνυξης ο εορτασμός του πολιούχου της πόλης Αγίου Χαραλάμπους


 Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου, 2017

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και ιερή κατάνυξη τελέσθηκαν παρουσία χιλιάδων πιστών την Παρασκευή οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολιούχου του Πύργου, Αγίου Χαραλάμπους.
Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρος Κοντονής, ενώ παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, οι βουλευτές Ηλείας Κώστας Τζαβάρας και Γιάννης Κουτσούκος, ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Μπράμος, ο αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Λευτέρης Νιοτόπουλος.
Το απόγευμα της Πέμπτης, τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Πύργου ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, προς τιμήν της μνήμης του πολιούχου του Πύργου, Αγίου Χαραλάμπους. Πλήθος πιστών χριστιανών προσήλθε για να προσκυνήσει την θαυματουργή εικόνα του Αγίου η οποία όπως κάθε χρόνο είχε τοποθετηθεί στον εξωτερικό χώρο του Ιερού Ναού.
Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καισαριανής, Δανιήλ συνεπικουρούμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανό και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωλένης, Αθανάσιο. Επίσης δεκάδες ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας, συμμετείχαν στην θρησκευτική αυτή εκδήλωση προς τιμήν του Αγίου Χαραλάμπους η μνήμη του οποίου τιμάται σήμερα.
Στον πανηγυρικό εσπερινό χθες το απόγευμα παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, φορείς του τόπου και εκατοντάδες κόσμου που προσευχήθηκαν στον θαυματουργό Άγιο της εκκλησίας μας για υγεία και δύναμη. Για το βίο του Αγίου Χαραλάμπους και τη σημασία του μαρτυρίου του, μίλησε λίγο μετά την ολοκλήρωση του εσπερινού ο Σεβ. Μητροπολίτης Καισαριανής, Δανιήλ ενώ το μεγάλο προσκύνημα συνεχίσθηκε και κατά τη διάρκεια της νύκτας, όπου περίπου στις 11 το βράδυ ξεκίνησε ο Όρθρος.
Δείτε φωτογραφίες
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου