Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Η απόπειρα δηλητηρίασης του Πατριάρχη Γεωργίας και το αίτημα για οικονομικό έλεγχο στο Πατριαρχείο!


p.georgios gerorgias
Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση που αφορά τα σενάρια για απόπειρα δηλητηρίασης του Πατριάρχη Γεωργίας κ. Ηλία Β΄, και την σύλληψη του π. Γεωργίου Μαμαλάντζε ως βασικού υπόπτου.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γενικός Διευθυντής του τηλεοπτικού καναλιού "Ρουστάβι 2" ανέφερε ότι οι πιέσεις των τελευταίων ημερών φέρνουν στο φως γεγονότα και καταστάσεις, σχετικά με τον π. Γεώργιο που θα προκαλέσουν αναταράξεις στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Γεωργίας.
Το Γεωργιανό κανάλι έβαλε φωτιά όταν το απόγευμα της Τρίτης έφερε στην δημοσιότητα μια μακροσκελή επιστολή, η οποία γράφτηκε πριν λίγο καιρό από τον π. Γεώργιο με αποδέκτη τον Πατριάρχη Γεωργίας κ. Ηλία.
Η εν λόγω επιστολή αναφέρει μέσα γεγονότα γύρω από πολυάριθμες παραβιάσεις και οικονομικές ατασθαλίες, με τον π. Γεώργιο να ζητάει να επιτραπεί στις αρμόδιες αρχές να διεξάγουν εξονυχιστικό οικονομικό έλεγχο στο Πατριαρχείο.
"Αγιώτατε, δυστυχώς πρέπει να σας πω ότι, έχοντας μελετήσει αρκετές περιπτώσεις, ανακάλυψα μια σειρά ύποπτων δοσοληψιών ως προς την ιδιοκτησία και περιουσία της Εκκλησίας, με ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους και εκπροσώπους του Πατριαρχείου" αναφέρει μεταξύ άλλων ο π. Γεώργιος στην άκρως απόρρητη επιστολή.
Επίσης ο π. Γεώργιος υπογραμμίζει χαρακτηριστικά: "Γι' αυτό όπως και σε άλλες περιπτώσεις η Υπηρεσία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων του Πατριαρχείου ζητά την ευλογία σας, ώστε να πραγματοποιηθεί ο σχετικός οικονομικός έλεγχος. Το τονίζω αυτό γιατί έχω παρά πολύ υλικό που θα φέρει στο φως παραβιάσεις που έχουν γίνει εναντίον της Εκκλησίας!!".
Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την δημοσιοποίηση της επιστολής, πολλοί μιλούν για σκευωρία κατά του π. Γεωργίου από δυνάμεις, που ήθελαν να βγει από την μέση υπό τον φόβο των αποκαλύψεων, με την εις βάρος του κατηγορία αυτή της απόπειρας δηλητηρίασης του Πατριάρχη Ηλία.
Τέλος να σημειωθεί ότι ο π. Γεώργιος ενώπιον του Εισαγγελέα δήλωσε αθώος και αρνήθηκε κάθε κατηγορία, τονίζοντας ότι ποτέ δεν έχει εμπλακεί σε απόπειρα δολοφονία του Πατριάρχη και αυτό θα αποδειχθεί σύντομα.
Πηγή: Ρομφαία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου