Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου, 2017

  • Συνεχίζονται οι εργασίες για το ηλεκτρονικό εισιτήριο στους σταθμούς του Μετρό, αλλά και οι καταστροφές των μηχανημάτων που τοποθετούνται. Το Σαββατοκύριακο κλείνουν οι σταθμοί Σύνταγμα, Αργυρούπολη, Νομισματοκοπείο και Πλακεντίας. Ο σταθμός Σύνταγμα θα είναι κλειστός και τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου.
  • Έρευνα, υπό την εποπτεία του νέου αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ - με κύριο στόχο να αναδειχθεί κατασκοπεία της Κίνας σε βάρος των ΗΠΑ -πραγματοποίησε τις τελευταίες ημέρες η ΕΛ.ΑΣ.σύμφωνα με αποκαλυτπικό ρεπορτάζ του Βήματος της Κυριακής.
  • Δύο αλλοδαποί κρατούμενοι, ένας 57χρονος Αρμένιος και ένας 26χρονος Σομαλός, δραπέτευσαν το Σάββατο, από το Β΄Αστυνομικό Τμήμα της Γλυφάδας και τα Δικαστήρια της Ευελπίδων, αντίστοιχα.
  • Η αξιολόγηση θα κλείσει, «ίσως όχι την Δευτέρα (20 Φεβρουαρίου)»,εκτίμησε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Ενέταξε, επίσης, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, και τον τρόπο με τον οποίο «τα μέτρα θα περάσουν ευκολότερα, όχι τόσο από την κοινοβουλευτική ομάδα της κυβέρνησης, όσο στον λαό».
  • Τη διαφωνία του σε ενδεχόμενη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ομιλία του σε εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών με θέμα το λαϊκισμό και το λατινοαμερικάνικο ποπουλισμό.

Κόσμος

  • Η μεγάλη διαδήλωση της αντιπολίτευσης που διοργανώθηκε σήμερα στα Τίρανα, θα συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες και, ίσως, και ημέρες, με την παραμονή διαδηλωτών σε σκηνές που στήνονται αυτή την ώρα μπροστά από το Πρωθυπουργικό Μέγαρο.
  • Ο ακροδεξιός Ολλανδός βουλευτής Γκέερτ Βίλντερς ξεκίνησε σήμερα την προεκλογική εκστρατεία του για τις βουλευτικές εκλογές του Μαρτίου με μια επίθεση εναντίον του «μαροκινού συρφετού» από τον οποίο λέει ότι θέλει να καθαρίσει τη χώρα για να «την επιστρέψει στον ολλανδικό λαό».
  • Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ υποστήριξε πως η Μόσχα επιθυμεί σχέσεις στη βάση του «πραγματισμού» με τις ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντας επίσης «ψυχροπολεμικό θεσμό» το ΝΑΤΟ και κατηγορώντας το πως με την επέκτασή του έφερε «ένταση άνευ προηγουμένου» στην Ευρώπη. Ο Λαβρόφ αρνήθηκε πως η Ρωσία επιδιώκει να ανατρέψει την παγκόσμια τάξη ελευθερίας, απορρίπτοντας επίσης για άλλη μία φορά τις κατηγορίες για το χάκινγκ στο αμερικανικό Δημοκρατικό Κόμμα.
  • Συνολικά 26 υπόπτους έχουν θέσει υπό κράτηση οι τουρκικές Αρχές για την αιματηρή έκρηξη έξω από σπίτια δικαστικών στο Βιρανσεχίρ, στα νοτιοανατολικά, εξαιτίας της οποίας σκοτώθηκε και ένα παιδί. Ο τοπικός κυβερνήτης υποστήριξε πως πίσω από την επίθεση βρίσκεται το κουρδικό PKK αλλά ακόμη δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.
  • Σε πλήρες χάος βρίσκεται η γαλλική προεκλογική εκστρατεία για την προεδρία, με τον Φρανσουά Φιγιόν να σφίγγει τα δόντια και να ομνύει ότι θα παραμείνει στον αγώνα ό,τι κι αν γίνει -έστω κι αν προηγουμένως είχε πει πως θα αποχωρούσε αν άνοιγε έρευνα σε βάρος του. Στο στρατόπεδο των Σοσιαλιστών, ο Μπενουά Αμόν πάει στην Πορτογαλία της «πολυσυλλεκτικής Αριστεράς» όπως λέει, την ώρα που οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν ευνοημένους τον Εμανουέλ Μακρόν και την Μαρίν Λεπέν.

Οικονομία

  • Οι Βρυξέλλες είναι σε θέση να γνωρίζουν ότι o Πολ Τόμσεν, η Ντέλια Βελκουλέσκου και οι άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες του ΔΝΤ, έχουν υποπέσει σε σωρεία λαθών, κακών υπολογισμών, ασαφειών και αντιφάσεων κατά τη συγγραφή της περίφημης έκθεσης του Ταμείου για την Ελλάδα, όπως αναφέρει σε αναλυτικό ρεπορτάζ το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.
  • Κριτική στη στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κάνει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, αποκαλύπτοντας συγχρόνως πώς προέκυψε η πίεση για μείωση του αφορολογήτου και των συντάξεων.
  • H γερμανίδα καγκελάριος υποστήριξε ότι υπάρχει «πρόβλημα» με την ισοτιμία του ευρώ έναντι των άλλων ισχυρών νομισμάτων, λέγοντας πως η ΕΚΤ χαράσσει νομισματική πολιτική ώστε να αντεπεξέλθει και στις ανάγκες πιο αδύναμων χωρών της Ευρωζώνης και όχι αποκλειστικά σε εκείνες της Γερμανίας.
  • Αισιόδοξος για την επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος εμφανίζεται ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ σε αποκλειστική του συνέντευξη προς τη DW. Πώς σχολιάζει τα σενάρια Grexit και ελάφρυνσης του χρέους;
  • Την παραίτηση του από την θέση του πρώτου αντιπροέδρου της Τράπεζας Πειραιώς, μη εκτελεστικού μέλους του διοικητικού συμβουλίου, υπέβαλε ο Απόστολος Ταμβακάκης, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

Αθλητισμός

  • Ο Παναθηναϊκός ήταν ξανά απολαυστικός και με το εμφατικό 5-0 επί του Αστέρα στην Τρίπολη πιστοποίησε την αγωνιστική του άνοδο το τελευταίο διάστημα. Ο Κλωναρίδης στο 7΄, ο Μπεργκ στο 9΄, ο Μολέδο στο 30΄, ο Εμποκού στο 39΄ κι ο Μπουμάλ στο 83΄ «υπέγραψαν» τον θρίαμβο των «πρασίνων» στο τρίτο χρονικά ματς της 21ης αγωνιστικής της Super League.
  • Το μεγάλο ντέρμπι στο Ολυμπιακό στάδιο μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού, ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής της Super League. Μέχρι τότε όμως, το πρόγραμμα του Σαββάτου περιελάμβανε τρεις αγώνες με, τον Παναθηναϊκό να κάνει… σκόνη τον Αστέρα και να περνάει από την Τρίπολη με μια εμφατική 5άρα (Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός 0-5), με τα 4 από τα 5 γκολ μάλιστα να τα πετυχαίνει μέχρι το 39ο λεπτό. Στην πρώτη αναμέτρηση της αγωνιστικής ο Ατρόμητος πήρε σημαντική νίκη επί της Ξάνθης (Ατρόμητος – Ξάνθη 2-1) και ελπίζει για τα πλέι οφ, ενώ νίκη… 5άδας πήρε και ο ΠΑΣ, επικρατώντας της Κέρκυρας στα Γιάννενα (ΠΑΣ Γιάννινα - Κέρκυρα 1-0).
  • Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε με 2-0 της Εσπανιόλ στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» σε αναμέτρηση για την 23η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος και διατήρησε σταθερό το προβάδισμα της απο Μπαρτσελόνα και Σεβίλλη. Η Μπάγερν Μονάχου βρέθηκε κοντά στην δεύτερη ήττα της στο πρωτάθλημα, αλλά ο Λεβαντόφσκι την έσωσε. Συγκεκριμένα σε αναμέτρηση για την 21η αγωνιστική της Bundesliga η Χέρτα Βερολίνου αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 στην έδρα της με την Μπαγερν Μονάχου. Μετά την Μπέρνλι και η Λέστερ έπεσε θύμα εκπλήξης στην φάση των «16» του κυπέλλου Αγγλίας με τις «αλεπούδες» να αποκλείονται απο την Μίλγουολ, που αγωνίζεται στην League One.
  • Το σερί των... ισοπαλιών σταμάτησε για τον ΠΑΣ Γιάννινα, που επικράτησε της Κέρκυρας στους «Ζωσιμάδες» με 1-0 για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Το γκολ που έκρινε το ματς πέτυχε ο Κόντε στο 18΄ με πέναλτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου