Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Πέντε νεκροί ο απολογισμός της κακοκαιρίας στη Νέα Αγγλία


Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου, 2017



Από την εκκένωση του αεροδρομίου της Βοστώνης. Φωτογραφία: Massachusetts State Police.
Του Θεοδώρου Καλμούκου.
ΒΟΣΤΩΝΗ. Πέντε νεκροί είναι ο τελικός απολογισμός της κακοκαιρίας που χτύπησε για μία ακόμα φορά τη Βοστώνη και ιδιαίτερα τις δύο όμορες πολιτείες της Νέας Αγγλίας, τη Μασαχουσέτη και το Νιου Χαμσάιρ.
Συγκεκριμένα, στο Μπέτφορντ της Μασαχουσέτης ημιφορτηγό το οποίο λειτουργούσε ως εκχιονιστικό αντιπαλεύοντας τη σφοδρή χιονοθύελλα, το βράδυ της Κυριακής, καθώς έκανε όπισθεν χτύπησε έξω από το Νοσοκομείο των Απομάχων «Rogers Memorial» έναν ενενηντάχρονο άνδρα τον οποίον δυστυχώς τραυμάτισε θανάσιμα.
Ο οδηγός του οχήματος σταμάτησε αμέσως, τηλεφώνησε στις Πρώτες Βοήθειες, όμως ο τραυματισμένος έπαθε αμόκ στο νοσοκομείο Lahey στην πόλη Μπέρλιγκτον όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Λίγες ώρες αργότερα, στην πόλη Γούστερ της Μασαχουσέτης ένα εκχιονιστικό μηχάνημα χτύπησε κάποιον πεζό, τον οποίο προφανώς δεν είδε μέσα στην έντονη χιονόπτωση με αποτέλεσμα να φονευθεί ο άνθρωπος επί τόπου, ενώ ο οδηγός του μηχανήματος δεν σταμάτησε και αναζητείται. Οπως ελέχθη, υπάρχει το ενδεχόμενο να μην συνειδητοποίησε καν ο οδηγός ότι χτύπησε κάποιον άνθρωπο.
Εν τω μεταξύ, τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους στο Νιου Χαμσάιρ και συγκεκριμένα στη λίμνη Ουινιπασάκι στην πόλη Μέρεντιθ, όταν αποπειράθηκαν με τα ειδικά οχήματα χιονοδρομιών να περάσουν πάνω από την παγωμένη και χιονισμένη λίμνη, η οποία είναι τεραστίων διαστάσεων, με αποτέλεσμα σε κάποια σημεία που ήταν λεπτός ο πάγος να σπάσει και να βρεθούν κάτω από το νερό περί τα 75 πόδια.
Εκατοντάδες πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο Λόγκαν της Βοστώνης ακυρώθηκαν λόγω της χιονόπτωσης, ενώ σήμανε συναγερμός και εκκενώθηκε η πτέρυγα C από την οποία διακινείται η αεροπορική εταιρεία Blue Jet, επειδή είχαν ανιχνευθεί υψηλοί δείκτες διοξειδίου του άνθρακα.
Η πολιτειακή αστυνομία της Μασαχουσέτης (Massachusetts State Police), η οποία έχει την ευθύνη αστυνόμευσης του αεροδρομίου και η οποία έδωσε στη δημοσιότητα και τις σχετικές φωτογραφίες ανακοίνωσε πως «πιστεύεται ότι οι υψηλοί δείκτες μονοξειδίου του άνθρακα προήλθαν από μηχάνημα που έλιωνε το χιόνι».
Η συγκεκριμένη πτέρυγα επαναλειτούργησε και πάλι αφού καθαρίσθηκε ο αέρας εντός της. Στην αρχή, ωστόσο, δημιουργήθηκε μικροπανικός διότι κανείς δεν γνώριζε τι συνέβαινε. Τα σχολεία παρέμεινα κλειστά, καθώς επίσης και αρκετές υπηρεσίες άνοιξαν με καθυστέρηση ανάλογα 2 ή 3 ωρών.
Το ευτύχημα ήταν πως τούτη τη φορά η Βοστώνη πήρε μεταξύ 6 με 8 ίντσες σε σύγκριση με ορισμένες περιοχές του Νιου Χαμσάιρ και ιδιαίτερα βόρεια στα χιονοδρομικά κέντρα που έριξε 20 με 26 ίντσες.
Ο δήμαρχος της Βοστώνης κ. Μάρτι Γουόλς έκανε επανειλημμένες εκκλήσεις στους κατοίκους, λέγοντας «να πάρετε στα σοβαρά αυτή τη χιονοθύελλα». Τόνισε δε, ότι πάνω από όλα τον ενδιέφερε η ασφάλεια των δημοτών. Σύμφωνα με τα προγνωστικά, μία ακόμα δόση χιονιού αναμένεται την Τετάρτη.
Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου