Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων. ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017

«Ρουκέτες» Φίλη κατά Τσίπρα για τα νέα μέτρα που έρχονται

Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου, 2017

«Ρουκέτες» Φίλη κατά Τσίπρα για τα νέα μέτρα που έρχονται
Τη μια ρουκέτα μετά την άλλη έριξε ο Νίκος Φίλης κατά την παρέμβαση του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ!
Αποδόμησε την ρητορική της κυβέρνησης περί σκληρής διαπραγμάτευσης, τις υποσχέσεις Τσίπρα  " δεν θα πάρουμε ούτε ένα ευρώ μέτρα» την στρατηγική επιλογή συμμαχίας με τον Καμμένο, πρότεινε εμμέσως συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και φώναξε στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ότι το δόγμα « εμείς είμαστε οι αμόλυντοι» τελείωσε.
Ο κ. Φίλης άσκησε δριμεία και εφ’ όλης της ύλης κριτική στη κυβέρνηση  για το γεγονός όπως είπε, ότι "για μια ακόμη φορά από το 2015 πηγαίνουμε σε μια διαπραγμάτευση ανέτοιμοι".
«  Καμία αμφιβολία ότι ο εχθρός στη διαπραγμάτευση είναι πολύ ισχυρός. Κάνουμε ότι μπορούμε θα πει κάποιος. Κάνουμε; Το αίμα που στάξαμε για το ασφαλιστικό ήταν αυτό και τελειώσαμε; Είχαμε πει στις 5 Δεκεμβρίου θα κλείσει η αξιολόγηση και θα φύγει ΔΝΤ. Σταθείτε ρε παιδιά. Δεν επιβεβαιώθηκε καμία εκτίμηση μας. Κάκιστοι οι αντίπαλοι αλλά εμείς μοιάζουμε να πηγαίνουμε αμέριμνοι.» σημείωσε.  
Πρόσθεσε πως «το "ούτε ένα ευρώ μέτρα" το είπε ο Αλέξης για να το ακούσει ο Σόιμπλε, αλλά το ακούν και οι Έλληνες. Επειδή λοιπόν μπορεί να συμβεί και να πάρουμε νέα μέτρα, θα μας το χρεώσουν οι αντίπαλοι», είπε και πρόσθεσε πως «δεν μπορεί η συμφωνία που θα έρθει  να έχει νομιμοποίηση μόνο της κυβέρνησης».

Το μνημόνιο - αντιμνημόνιο και το εμείς και οι άλλοι τέλος   

Όπως είπε ο πρώην υπουργός, «μνημόνιο- αντιμνημόνιο δεν μπορεί να υπάρξει. Με τον Καμμένο κάναμε κυβέρνηση. Δεν έχει καμία νομιμοποιητική βάση αυτή η κυβέρνηση.
Ο ίδιος είπε ότι "τώρα πια το δόγμα οι αμόλυντοι εμείς και οι μολυσμένοι οι άλλοι, τελείωσε". 
Βάλλοντας κατά του Καμμένου και της συμμαχίας  ανέφερε «πώς είναι δυνατόν να καταπίνουμε την κάμηλο; Ο Καμμένος είπε για εξοπλιστικό πρόγραμμα 2 δισ. ευρώ. Πώς θα ταιριάξει με τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής; Πώς θα τα δώσουμε τα 2 δισ., όταν δίνουμε μάχη για τα 500 εκατ. της Φωτίου; Αυτό πού συζητήθηκε; Πού βρήκε πολιτική νομιμοποίηση;»
Παράλληλα δήλωσε ότι ο φυσικός σύμμαχος του ΣΥΡΙΖΑ στη κυβέρνηση είναι το ΠΑΣΟΚ και ότι θα πρέπει να αναζητηθεί συμμαχία σε αυτό το χώρο. «ο συγγενέστερος σύμμαχός μας -έστω και αν βρωμάει- είναι το ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να κάνουμε άνοιγμα προγραμματικό. Δεν είναι δυνατόν να απορρίπτουμε την πρόταση της Φώφης Γεννηματά για τον ΔΟΛ».
"Αμετάκλητη απόφαση ενός μονομελούς δικαστηρίου απαντήσαμε, τι μπαρούφα ποιος την είπε;» διερωτήθηκε βάλλοντάς κατά του Τσίπρα. 
Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του ο κ. Φίλης είπε ότι μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης θα πρέπει να προχωρήσουμε σε μονομερείς κινήσεις σε υγεία, στις 100 δόσεις , στα ασφαλιστικά κλπ.
Η διόρθωση του Στ. Παππά
-  Νίκος Φίλης: Δεν μας εμποδίζει η τρόικα να δίνουμε μάχη αξιών. Φεύγοντας να έχουμε δώσει το αποτύπωμα μας.
-  Στέλιος Παππάς: Μη λες φεύγοντας
-  Νίκος Φιλης: Φεύγοντας, παραμένοντας σε δυο χρόνια...

Πηγή: TheToc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου