Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Read this blog: www.paneliakos.com in every language.

Click on the left where it says “Τranslate”, “Επιλογή γλώσσας”

Με ένα κλικ με το “ποντικάκι” και η ιστοσελίδα μας www.paneliakos.com μεταφράζετε σε όλες τις γλώσσες.

Αριστερά, που λέει Translate, Select Language και όλη η ιστοσελίδα μπορεί να διαβαστεί σε άλλες γλώσσες.

Τώρα μπορούν να διαβάζουν την ιστοσελίδα μας www.paneliakos.com και συγγενείς σας, φίλοι σας, που δεν ξέρουν καλά την Ελληνική.

------

Για περισσότερες ειδήσεις πήγαινε κάτω στο τέλος της σελίδας

και κάνε “κλικ” στο “Παλαιότερες αναρτήσεις”

Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Η Κίνα θα σταματήσει τις εισαγωγές άνθρακα από τη Βόρεια Κορέα έως τα τέλη του 2017. Σκληραίνει τη θέση της έπειτα από μια νέα δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου και στερεί από την Πιονγκγιάνγκ μια κρίσιμης σημασίας πηγή εσόδων που της απέφερε περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο δολάρια τον χρόνο.
Η Κίνα θα σταματήσει προσωρινά τις εισαγωγές άνθρακα από τη Βόρεια Κορέα για το υπόλοιπο του έτους, ανέφερε το Σάββατο το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου.
Η αναστολή των εισαγωγών άνθρακα, που αρχίζει την Κυριακή και θα διαρκέσει έως τις 31 Δεκεμβρίου, αφορά επίσης τα φορτία που παραμένουν στα τελωνεία.
Η ανακοίνωση αυτή γίνεται μετά τη δοκιμή από την Πιονγκγιάνγκ του βαλλιστικού πυραύλου της Pukguksong-2, ο οποίος διένυσε την περασμένη Κυριακή 500 χλμ. προτού πέσει στη θάλασσα της Ιαπωνίας προκαλώντας έντονες αντιδράσεις τόσο στην Ασία όσο και στην Ουάσινγκτον.
Την επομένη, ο Κιμ Γιονγκ-Ναμ, ετεροθαλής αδελφός σε δυσμένεια του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ-ουν, δολοφονήθηκε στη Μαλαισία. Ο εκλιπών ζούσε εξόριστος σε κινεζικό έδαφος, στο Μακάο.
Το 2016, η Κίνα εισήγαγε 22,5 εκατομμύρια τόνους άνθρακα από τη Βόρεια Κορέα (μια αύξηση 15% μέσα σε ένα χρόνο) έναντι συνολικού ποσού που προσέγγιζε τα 1,19 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα κινέζικα τελωνεία.
Η αναστολή των εισαγωγών άνθρακα που ανακοινώθηκε σήμερα έχει σκοπό να "εφαρμόσει το ψήφισμα 2321 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών", επέμεινε το Πεκίνο. Το ψήφισμα αυτό, που εγκρίθηκε στις 30 Νοεμβρίου, σφίγγει τον κλοιό των διεθνών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στην Πιονγκγιάνγκ εξαιτίας του πυρηνικού προγράμματός της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου