Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, 2017

Με 13 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της MRB για το Star. Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η αξιωματική αντιπολίτευση συγκεντρώνει 27,2%, έναντι 14,2% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτη είναι η Χρυσή Αυγή.

  • Συνεχίζονται οι εργασίες για το ηλεκτρονικό εισιτήριο στους σταθμούς του Μετρό, αλλά και οι καταστροφές των μηχανημάτων που τοποθετούνται. Το Σαββατοκύριακο κλείνουν οι σταθμοί Σύνταγμα, Αργυρούπολη, Νομισματοκοπείο και Πλακεντίας. Ο σταθμός Σύνταγμα θα είναι κλειστός και τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου.
  • Γυναίκα που διαμένει στη Λεμεσό είναι η υπερτυχερή της χθεσινοβραδινής κλήρωσης του Τζόκερ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΠΑΠ. Η γυναίκα κέρδισε 16.428.000 εκατομμύρια ευρώ, το μεγαλύτερο ποσό που κέρδισε ποτέ Κύπριος στο Τζόκερ.
  • Με διαφορά 13 ποσοστιαίων μονάδων προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, στην δημοσκόπηση της MRB η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του Star και παρουσιάσθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.
  • Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, δήλωσε ότι θα αξιολογήσει τις εξελίξεις, και αναλόγως θα αποφασίσει κατά πόσο θα προσέλθει στην προγραμματισμένη για την ερχόμενη Πέμπτη συνάντησή του με τον Νίκο Αναστασιάδη - την τελευταία για το Φεβρουάριο. Συγκεκριμένα, ο Ακιντζί Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας σημείωσε σε σημερινή του ανακοίνωση ότι δεν επιθυμεί να εμπλακεί σε «ένα αχρείαστο παιχνίδι επίρριψης ευθυνών». Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά για τα προβλήματα στις διαπραγματεύσεις.
  • Τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ) για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων ζητά ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος αμέσως μετά την τουρκική πρόκληση στο Φαρμακονήσι, απέστειλε σχετική επιστολή προς τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Κόσμος

  • Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν σχέδια να χρησιμοποιηθεί η Εθνοφρουρά σε επιχειρήσεις-σκούπα εναντίον μεταναστών, μετά τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες η εν λόγω πρόταση εξετάζεται από την κυβέρνηση Τραμπ. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ είπε, πάντως, σε δημοσιογράφους ότι δεν μπορεί να δηλώσει με κατηγορηματικό τρόπο ότι το θέμα δεν συζητήθηκε από αξιωματούχους της κυβέρνησης σε οποιαδήποτε βαθμίδα.
  • Ένα νήπιο τριών ετών έχασε τη ζωή του και 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην πόλη Βιρανσεχίρ, στην επαρχία Σανλιούρφα της νοτιοανατολικής Τουρκίας, μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu επικαλούμενο τον κυβερνήτη της περιοχής.
  • Η πριγκίπισσα Kριστίνα της Ισπανίας, αδελφή του βασιλιά, απαλλάχθηκε από κατηγορίες για συνέργεια σε φορολογική απάτη που είχαν απαγγελθεί σε βάρος της στο πλαίσιο της έρευνας για τις οικονομικές υποθέσεις του συζύγου της.
  • Οι πακιστανικές Αρχές υποστηρίζουν ότι έχουν εξοντώσει τουλάχιστον 100 ενόπλους, έχουν κλείσει διόδους προς το Αφγανιστάν και προχώρησαν σε κύμα συλλήψεων τη νύχτα στον απόηχο του αιματηρού μακελειού σε τέμενος Σούφι -ο αριθμός των νεκρών της επίθεσης καμικάζι ξεπερνά τους 80. «Θα εκδικηθούμε για κάθε σταγόνα αίματος, καμία αυτοσυγκράτηση πλέον» λέει ο αρχηγός του πακιστανικού στρατού.
  • O ανταποκριτής στην Τουρκία της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, Ντενίζ Γιουτζέλ, κρατείται από την τουρκική αστυνομία από την Τρίτη, ανακοίνωσε την Παρασκευή η συντακτική ομάδα της εφημερίδας. Ο δημοσιογράφος, ηλικίας 43 ετών, αναζητείτο από την αστυνομία εξαιτίας των άρθρων που έγραψε με θέμα την επίθεση χάκερ στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Μπεράτ Αλμπαϊράκ, υπουργού Ενέργειας και γαμπρού του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οικονομία

  • Αισιόδοξος για την επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος εμφανίζεται ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ σε αποκλειστική του συνέντευξη προς τη DW. Πώς σχολιάζει τα σενάρια Grexit και ελάφρυνσης του χρέους;
  • Την παραίτηση του από την θέση του πρώτου αντιπροέδρου της Τράπεζας Πειραιώς, μη εκτελεστικού μέλους του διοικητικού συμβουλίου, υπέβαλε ο Απόστολος Ταμβακάκης, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.
  • Για συμμετοχή του Ταμείου στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας με ποσό, όμως, πολύ μικρότερο του αναμενόμενου, αφού αυτό δεν θα ξεπερνά τα 5 δισ. ευρώ, μιλά το γερμανικό περιοδικό Spiegel, χωρίς να αποκαλύπτει την πηγή της πληροφόρησης. Την Τετάρτη συμπληρώνει το Bloomberg η καγκελάριος Μέρκελ θα έχει κρίσιμα ραντεβού με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κρ.Λαγκάρντ, αλλά και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ.Γιούνκερ.
  • Θα επιβάλουμε συγκεκριμένες συμπεριφορές στα πιστωτικά ιδρύματα, μόλις εκδοθούν οι δικαστικές αποφάσεις των ομαδικών προσφυγών δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο, δήλωσε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Γιώργου Καρρά.
  • H Unilever ανακοίνωσε ότι δεν βλέπει κανένα πλεονέκτημα στην πρόταση συγχώνευσης που υπέβαλε ο αμερικανικός όμιλος τροφίμων Kraft Heinz, απορρίπτοντας την προσφορά ύψους 143 δισ. δολαρίων και λέγοντας ότι «ουσιαστικά αποτιμά χαμηλότερα» τον αγγλο-ολλανδικό κολοσσό καταναλωτικών προϊόντων.

Αθλητισμός

  • Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ επέβαλλε στην ΠΑΕ ΟΦΗ πρόστιμο 5.600 ευρώ για τον αγώνα Κυπέλλου με την Ξάνθη και πρόστιμο 4.200 ευρώ στην ΠΑΕ Άρης για το παιχνίδι Κυπέλλου των «κίτρινων» με τον Ολυμπιακό.
  • Ο Σεμπαστιάν Λέτο δε συμπεριλήφθηκε τελικά στην αποστολή του Παναθηναϊκού για το εκτός έδρας ματς με τον Αστέρα Τρίπολης το Σάββατο. Εκτός έμειναν επίσης ο τιμωρημένος, Λούκα Βιγιαφάνιες και ο τραυματίας, Ράσμους Τελάντερ.
  • Σχεδόν τρεις μήνες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στον δεξιό αστράγαλο και τη χειρουργική επέμβαση, στην οποία υποβλήθηκε, ο Γκάρεθ Μπέιλ τίθεται ξανά στη διάθεση του Ζινεντίν Ζιντάν. Ο Ουαλός μεσοεπιθετικός έχει επιστρέψει το τελευταίο διάστημα στις προπονήσεις της Ρεάλ Μαδρίτης και ο Γάλλος τεχνικός τον συμπεριέλαβε στην αποστολή για τον αγώνα πρωταθλήματος με την Εσπανιόλ, στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» το Σάββατο.
  • Χωρίς τον Λουίς Σουάρες θα διεκδικήσει το κύπελλο Ισπανίας η Μπαρτσελόνα, καθώς η αρμόδια επιτροπή απέρριψε την έφεση των Καταλανών για εξάλειψη της ποινής στον Ουρουγουανό επιθετικό. Οπως είναι γνωστό, στην δεύτερη αναμέτρηση των ημιτελικών με την Ατλέτικο Μαδρίτης, ο ιδιόρρυθμος άσος αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες και στη συνέχεια αρνήθηκε να πάει στα αποδυτήρια, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με αποκλεισμό από δύο αγώνες της ομάδας του.
  • Η Μπαρτσελόνα του Λουίς Ενρίκε, ήταν σύμφωνα με τα κορυφαία γραφεία στοιχημάτων, αλλά και μελέτη της UEFA, το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του Champions League. Η βαριά ήττα (4-0) από την Παρί Σ.Ζ, άλλαξε τα δεδομένα, όμως φαίνεται ότι ακόμα και στην προοπτική αποκλεισμού των Καταλανών, δεν είναι η Ρεάλ η ομάδα που συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες για την κατάκτηση του τροπαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου