Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου, 2017

«Εμείς θα επιδιώξουμε μια πολιτική συμφωνία» είπε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και χαρακτήρισε διαπραγματευτικό ελιγμό την πρόσφατη δήλωση Τσίπρα ότι η ελληνική πλευρά δεν θα δεχθεί ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα.  (Πλάκα έχει, έχουν "πατώσει" και πωλούν και νταηλίκη!)
  • Κανονικά θα κυκλοφορήσουν την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου Τα Νέα, ενώ Το Βήμα θα είναι και πάλι στα περίπτερα την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, μετά τη θετική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών επί της αίτησης των εργαζομένων στον ΔΟΛ, ώστε να είναι εφικτή η καταβολή μέρους των δεδουλευμένων των εργαζομένων και η εξασφάλιση των βασικών δαπανών για τη λειτουργία του Οργανισμού.
  • «Από την στιγμή που υπάρχει μια δικαστική απόφαση, εγώ με μεγάλη χαρά θα διαβάσω ΤΑ ΝΕΑ αύριο» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης από το Βερολίνο.
  • Στην Αθήνα, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, μεταβαίνει την Τετάρτη ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Πιερ Μοσκοβισί. Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο επίτροπος τη Δευτέρα, στόχος είναι να βοηθήσει να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση.
  • Εν αναμονή της επίδοσης της απόφασης του ψηφιακού παρόχου DIGEA προς τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA βρίσκονται οι εργαζόμενοι του καναλιού. Η DIGEA έχει αποφασίσει την υποβάθμιση του σήματος του καναλιού λόγω του χρέους των 980.000 ευρώ, από τα ξημερώματα της προσεχούς Πέμπτης.
  • «Ο αγώνας των εργαζομένων, που πίστεψαν στη δύναμή τους, δικαιώνεται και με την δικαστική απόφαση. Ξαναβγαίνουν στο περίπτερο οι δύο ιστορικές εφημερίδες και τα περιοδικά, παίζει πάλι το πρόγραμμα στο ΒΗΜΑ FM και παραμένουν σε πλήρη λειτουργία το sansimera.gr και οι ιστοσελίδες των εφημερίδων» σημειώνει η ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή της χαιρετίζοντας «την πρώτη αυτή νίκη των εργαζομένων».

Κόσμος

  • Οι δημοσιογράφοι στη Γαλλία δέχονται όλο και περισσότερες «βίαιες επιθέσεις» από πολιτικούς εν μέσω της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές, που προδιαγράφονται αμφίρροπες, καταγγέλλουν οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF). Σύμφωνα με την οργάνωση, τα μέσα ενημέρωσης είναι αντιμέτωπα με όλο και περισσότερη εχθρότητα, ειδικά εκ μέρους του Φρανσουά Φιγιόν και των υποστηρικτών του, μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου με την αργομισθία της συζύγου του που μείωσε δραματικά τις πιθανότητές του να νικήσει.
  • Στελέχη της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ καταφέρθηκαν με σφοδρότητα εναντίον του Μάρτιν Σουλτς, του νέου ηγέτη των Σοσιαλδημοκρατών με τον οποίο θα αναμετρηθεί η νυν καγκελάριος στις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, διότι είχε καλέσει να εκδοθούν «ευρωομόλογα» για να διευθετηθεί η κρίση κρατικού χρέους στις χώρες της ευρωζώνης.
  • Απέναντι από τον πατέρα της και στα αριστερά του Τζάστιν Τριντό... Η Ιβάνκα συμμετείχε μαζί με τον Ντόναλντ Τραμπ σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στον Λευκό Οίκο, παρουσία του πρωθυπουργού του Καναδά Τζάστιν Τριντό, με επίκεντρο τη θέση των γυναικών στις επιχειρήσεις.
  • Το Κοινοβούλιο της Ρουμανίας υπερψήφισε ομόφωνα προεδρικό σχέδιο για την διεξαγωγή εθνικού δημοψηφίσματος για το κυβερνητικό διάταγμα τροποποίησης του ποινικού κώδικα, το οποίο προκάλεσε τις μαζικότερες διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα μετά την ανατροπή, το 1989, του κομμουνιστή ηγέτη Νικολάε Τσαουσέσκου, αναγκάζοντας την σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση να αποφασίσει την ανάκληση του επίμαχου διατάγματος.
  • Αποφεύγοντας να επιβεβαιώσει εάν εξακολουθεί να στηρίζει τη λύση των δύο κρατών στη Μέση Ανατολή, εν μέσω μπαράζ πιέσεων από την ισραηλινή ακροδεξιά, αναχώρησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου από το Τελ Αβίβ για την Ουάσινγκτον, όπου συναντάται την Τετάρτη για πρώτη φορά με τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο Νετανιάχου ουδέποτε έχει αποσύρει δημόσια την υπό όρους στήριξή του στην ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, ωστόσο οι Παλαιστίνιοι καταγγέλλουν ότι η δέσμευση είναι πλέον άνευ ουσίας εξαιτίας της αδιάκοπης εποικιστικής δραστηριότητας.

Οικονομία

  • «Εμείς θα επιδιώξουμε μια πολιτική συμφωνία στις 20 Φεβρουαρίου σε όλο το πακέτο και μετά μπορούμε να διευκρινίσουμε τις λεπτομέρειες» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Έχουμε καθυστερήσει, γιατί έχουμε να αποφασίσουμε για πολλά πράγματα ταυτοχρόνως, όπως τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, οι μεταρρυθμίσεις και πολλά άλλα» πρόσθεσε.
  • Την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης μόνο από την Ευρώπη, χωρίς της συμμετοχή του ΔΝΤ, προβλέπει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch, εκτιμώντας ότι η αξιολόγηση θα κλείσει πολύ πριν από τον Ιούλιο.
  • Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κάνει ό,τι μπορεί για να υπάρξει μια συμφωνία για τους όρους του προγράμματος της Ελλάδας, αλλά δεν μπορεί να κάνει συμβιβασμούς σε ό,τι αφορά τις αρχές του και να κλείσει μια υπερβολικά ευνοϊκή συμφωνία για τη χώρα αυτή, δήλωσε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.
  • Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη χρηματιστηριακή αγορά η οποία βρήκε στήριγμα στις αισιόδοξες προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία, καθώς και στην αναγγελία της επίσκεψης Μοσκοβισί στην Αθήνα, που δημιουργεί προσδοκίες για θετικές εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-δανειστών. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 629,14 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,86%.
  • Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο όσον αφορά το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, ώστε να εξασφαλίσει την επόμενη δόση των δανείων, αλλά οι οικονομικές προβλέψεις του ΔΝΤ για τη χώρα είναι πολύ απαισιόδοξες, δήλωσε την Δευτέρα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις.

Αθλητισμός

  • Δύο πολύτιμους βαθμούς στη μάχη που δίνει για να μπει στην πεντάδα άφησε στο «Καυτανζόγλειο» η ΑΕΚ. Η Ένωση διατήρησε για 7ο ματς το αήττητο (σε όλες τις διοργανώσεις), αλλά αναδείχθηκε ισόπαλη, 2-2, με τον Ηρακλή, στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η «αυλαία» της 20ής αγωνιστικής της Super League.
  • Όλη η προσοχή του Ολυμπιακού έχει στραφεί πλέον στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του. Αυτή την εβδομάδα ξαναρχίζουν οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις και την Πέμπτη η πειραϊκή ομάδα υποδέχεται την Οσμανλισπόρ, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα στο πλαίσιο των «32» του Europa League. Το μεγάλο πρόβλημα για τον Πάουλο Μπέντο είναι η απουσία του Ιντέγε και ο μεγάλος «πονοκέφαλος» η θέση του κόφτη, μετά το μεγάλο κενό που άφησε η αποχώρηση του Μιλιβόγεβιτς.
  • Σε ρυθμούς Σάλκε μπαίνει από σήμερα, Δευτέρα, ο ΠΑΟΚ, με τους βασικούς παίκτες να έχουν ρεπό μετά τη χθεσινή αναμέτρηση με την Ξάνθη. Στο πρόγραμμα, που έγινε με την συμμετοχή όσων δεν αγωνίστηκαν με την Ξάνθη, πήρε μέρος και ο αποθεραπευθείς Δημήτρης Πέλκας, που ολοκλήρωσε μάλιστα την παρουσία του στην προπόνηση χωρίς ενοχλήσεις. Ετσι ο δεξιοτέχνης μέσος αυξάνει τις πιθανότητες να είναι διαθέσιμος στον αγώνα για τους «32» του Europa League, το βράδυ της Πέμπτης.
  • Ο Αντονι Μαρσιάλ βρίσκεται ένα γκολ από τον στόχο της πρώτης ρήτρας, που προβλέπεται στη σύμβαση που υπόγραψαν Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μονακό το 2015, όταν ο Γάλλος επιθετικός μεταγράφηκε στο Old Trafford.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου