Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Προς ιστορική απεργία οι εργαζόμενοι στη «New York Times»

Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, 2022

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η εφημερίδα «New York Times» ετοιμάζεται για μία απεργία περισσότερων από 1.100 συνδικαλιστών υπαλλήλων της για μια ολόκληρη ημέρα, την Πέμπτη – μια πράξη διαμαρτυρίας που δεν έχει πραγματοποιηθεί από τους εργαζόμενους στην εφημερίδα από τα τέλη της δεκαετίας του 1970.

Η ιστορική στάση εργασίας πρόκειται να τεθεί σε ισχύ τα μεσάνυχτα της 8ης Δεκεμβρίου και να διαρκέσει ένα ολόκληρο 24ωρο. Αντί να καταθέτουν ρεπορτάζ, οι εργαζόμενοι θα κάνουν πικετοφορία έξω από τα γραφεία της «ΝΥΤ» στη 1 το μεσημέρι, ενώ διακεκριμένοι δημοσιογράφοι, όπως η Νικόλ Χάνα Τζόουνς (Nikole Hannah-Jones), θα μιλήσουν κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης.

Ορισμένα μεγάλα γραφεία της εφημερίδας θα μπορούσαν να χάσουν το εντυπωσιακό 90% του προσωπικού τους κατά τη διάρκεια της απεργίας, σύμφωνα με την «News Guild» της Νέας Υόρκης, η οποία εκπροσωπεί δημοσιογράφους και άλλους εργαζόμενους στους «Times».

Στην πραγματικότητα, το κοινό θα πάρει μια γεύση από έναν κόσμο χωρίς τη σκληρή και κατατοπιστική δημοσιογραφία της «ΝΥΤ».

«Ελπίζαμε να επιτύχουμε μια δίκαιη συμφωνία πριν από τη λήξη της προθεσμίας μας, αλλά περισσότεροι από 1.100 από εμάς είμαστε έτοιμοι να πάρουμε θέση μαζί, ο ένας για τον άλλον και για τους δημοσιογράφους παντού», ανέφερε η δημοσιογράφος Τζένη Βρέντα (Jenny Vrentas) σε δήλωσή της το βράδυ της Τρίτης.

CNN, Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου