Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022

Αναστέλλονται οι αρμοδιότητες της Εύας Καϊλή, ανακοινώσεις την Κυριακή

Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου, 2022

Περιορισμένες οι πληροφορίες.


.
.
EUROKINISSI

Συνεχίζεται το «θρίλερ» στις Βρυξέλλες με την υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο και την περίπτωση της ευρωβουλευτή και αντιπροέδρου του ΕΚ Εύας Καϊλή, με τις πληροφορίες να παραμένουν περιορισμένες, ενώ ανακοινώσεις από την εισαγγελία αναμένονται την Κυριακή. Στο μεταξύ, υπό το πρίσμα των συνεχιζόμενων ερευνών, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, αποφάσισε να αναστείλει με άμεση ισχύ όλες τις εξουσίες και τα καθήκοντα που ανατέθηκαν στην κ. Καϊλή ως αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου.

Σύμφωνα με αναφορές βελγικών ΜΜΕ, έχουν συλληφθεί πέντε άτομα. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, δεν είναι γνωστό εάν η προσαγωγή της κ. Καϊλή μετετράπη σε σύλληψη. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ διαπιστευμένος συνεργάτης της Εύας Καϊλή στις Βρυξέλλες, κανένας από τους πέντε διαπιστευμένους συνεργάτες της στη βελγική πρωτεύουσα δεν έχει κληθεί για κατάθεση ή ανάκριση από τις Αρχές. Η κ. Καϊλή, σύμφωνα με αναφορές, θα παρέμενε υπό κράτηση και δεύτερο βράδυ- ενώ ο Δ. Παπαδημούλης, επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, έγραψε στο Twitter ότι αναστέλλονται οι αρμοδιότητες της κ. Καϊλή και επισπεύδονται οι διαδικασίες για την καθαίρεσή της από το προεδρείο.

Καϊλή, ενώ φέρεται να ενεπλάκη και ο πατέρας της. Επίσης, μεταξύ των ατόμων που έπιασαν οι αρχές έχει αναφερθεί πως είναι ο σύντροφός της, ο οποίος εργάζεται στη Σοσιαλιστική Ομάδα της Ευρωβουλής. Ήταν πρώην κοινοβουλευτικός βοηθός του ανθρώπου του πρώην ευρωβουλευτή της σοσιαλιστικής ομάδας Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος οδηγήθηκε επίσης στα κρατητήρια της βελγικής εισαγγελίας.

Η υπόθεση διαφθοράς έχει να κάνει με παράνομο lobbying και χρηματισμό από το Κατάρ, και φέρονται να εμπλέκονται πολλά άτομα, με τη βελγική αστυνομία να πραγματοποιεί έρευνες σε 16 σπίτια.

Η Εύα Καϊλή μετά τις αναφορές στο ξένο Τύπο αμέσως διαγράφηκε από το ΠΑΣΟΚ με απόφαση του αρχηγού του κόμματος, Νίκου Ανδρουλάκη αλλά και από την ευρωομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

Η ευρωομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ε.Κ. είχε επικριθεί αρκετές φορές, κυρίως το τελευταίο διάστημα για την πολύ επιεική στάση της έναντι του Κατάρ ενόψει και το Μουντιάλ παρά το ότι οι καταγγελίες και αναφορές ακόμη και για θανάτους χιλιάδων μεταναστών που εργάζονταν για διοργάνωση. Ειδικότερα, η κ. Καϊλή, υπενθυμίζεται πως στις 22 Νοεμβρίου προκάλεσε πολλές αντιδράσεις με τοποθέτησή της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το Κατάρ, το οποίο είχε χαρακτηρίσει «πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα».

Ο Πιέρο Αντόνιο Παντζέρι θεωρείται πρόσωπο- «κλειδί» της υπόθεσης, ενώ σε παράλληλη επιχείρηση που έγινε χτες στην Ιταλία συνελήφθησαν η γυναίκα του και η κόρη του.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει πολιτική αντιπαράθεση στην Ελλάδα και έντονες αντιδράσεις στις Βρυξέλλες, ενώ μεγάλο είναι και το ενδιαφέρον από ιταλικά ΜΜΕ, λόγω της εμπλοκής Ιταλών.

ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου