Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

Συνδιάσκεψη ΥΠΕΣ με εκπροσώπους Ομοσπονδιών

Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, 2022

Χριστόδουλου Αθανασάτου

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την συνεργασία των εκπροσώπων των δευτεροβάθμιων ομογενειακών οργανώσεων, προκειμένου να παρακινήσουν τα μέλη τους να εγγραφούν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, ζήτησε ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, κατά την διάρκεια της ψηφιακής ενημερωτικής συνδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, μέσω της πλατφόρμας Zoom. 

Ο κ. Βορίδης, ο οποίος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των ιθυνότων από 30 δευτεροβάθμιες ομογενειακές οργανώσεις, όπως ο πρόεδρος του Παμμακεδονικού Συνδέσμου, Δημήτρης Φιλιππίδης, ο πρόεδρος προειδοποίησε εκ νέου πως τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, αφού η προκήρυξη των εκλογών είναι θέμα λίγων πλέον μηνών.  

“Το μήνυμά μου είναι ‘πάρτε εγκαίρως την απόφαση’.  Είναι ξεκάθαρο ότι πλησιάζουμε προς τις εκλογές.  Έχουμε μπροστά μας 3-5 μήνες το αργότερο”, ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Στην συνέχεια, ο Μάκης Βορίδης επανέλαβε ορισμένα βασικά στοιχεία της νέας νομοθεσίας, αναφορικά με την ευελιξία στην εγγραφή και απεγγραφή αλλά και τις προβλεπόμενες – γραφειοκρατικά απλουστευμένες μεν, τυπικά συγκεκριμένες δε – διαδικασίες, προκειμένου να εγγραφεί ένας δικαιούχος κάτοικος εξωτερικού στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.  Ξεκαθάρισε επίσης, για μια ακόμη φορά, ότι οι γνωστοί περιορισμοί του νόμου προέκυψαν εξαιτίας της αναγκαιότητας συμβιβασμού προκειμένου να εξασφαλιστεί το όριο των 200 ψήφων.

“Την ιστορία την ξέρετε.  Ο νόμος αυτός είναι προϊόν πολιτικού συμβιβασμού με τα κόμματα της Αριστεράς, για να εξασφαλίσουμε τις 200 ψήφους.  Για άλλες προβλέψεις, όπως η επιστολική ψήφος, δεν βρέθηκε η κατάλληλη πλειοψηφία.  Όμως, η επιλογή τότε ήταν αυτό που έχουμε ή τίποτε”, τόνισε ο κ. Βορίδης.

Από την πλευρά του ο κ. Φιλιππίδης μετέφερε την δυσαρέσκεια πολλών Αποδήμων που εξαιρούνται από την εγγραφή στους νέους καταλόγους, ενώ αναρωτήθηκε “πώς είναι δυνατόν για ένα ζήτημα όπως η έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών, να απαιτείται απλή πλειοψηφία και για το θέμα της ρύθμισης της διαδικασίας ψήφου των Αποδήμων να απαιτούνται 200 ψήφοι”.

Στην συνέχεια, ακολούθησαν ερωτήσεις και παρεμβάσεις από τους συμμετέχοντες, ενώ παρενέβη και ο Γ.Γ. Του ΥΠΕΣ, Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι από Ομοσπονδίες από κάθε γωνιά των ΗΠΑ, όπως η Νέα Ιερσέη, το Μίσιγκαν, η Νέα Αγγλία, η Φιλαδέλφεια, η Νέα Υόρκη, η Καλιφόρνια αλλά και από τον Καναδά και ειδικότερα: Εθνική Ελληνική Ομοσπονδία Φοιτητών Αμερικής, Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής, Ομοσπονδία Χίου, Πανκρητική Ομοσπονδία Αμερικής, Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Αμερικής, Πανελληνική Ομοσπονδία Φλώριδας, Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Νοτιοδυτικών Πολιτειών, Ιόνιο Πολιτιστική Ομοσπονδία, Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Ιλλινόι – Ένωσης, Ομοσπονδία Ηνωμένων Λακωνικών Συλλόγων, Ομοσπονδία της Νήσου Λέσβου στις ΗΠΑ, Παμμακεδονικός Σύνδεσμος ΗΠΑ, Ελληνοαμερικανικό Κογκρέσσο του Μίσιγκαν. Ομοσπονδία Ιατρικών Συλλόγων Βόρειας Αμερικής, Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ και Καναδά, Ομοσπονδία Ελληνικών Οργανώσεων Νέας Ιερσέης,, Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Ευρύτερης Περιοχής Νέας Υόρκης, Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, Παμποντιακή Ομοσπονδία Αμερικής & Καναδά, Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Φιλαδέλφειας, Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας, Πανθρακική Ομοσπονδία Αμερικής “Ορφέας”, Ενωμένα Ελληνοαμερικανικά Σωματεία της Καλιφόρνια, Πανικαριανή Αδελφότητα, Ευρυτανική Ένωση Αμερικής “Βελούχι”, Πανηλειακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά, Πανδωδεκανησιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Ομοσπονδία Ελληνικης Βιοϊατρικής Ένωσης 

Κ. Χανιωτάκης: “Σε επαφή με τους φορείς”

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Ιλινόις, Κώστα Χανιωτάκη, στόχος των εκπροσώπων των οργανώσεων ήταν αφενός να εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους στον Υπουργό Εσωτερικών για τις εξαιρέσεις του νόμου και, αφετέρου, να διερευνήσουν κατά πόσον μπορούν να συνεισφέρουν στην διαδικασία.

“Είναι μια προσπάθεια που έγινε προκειμένου, για πρώτη φορά, να συστρατευθούμε αυτές οι δευτεροβάθμιες οργανώσεις – με δεδομένο ότι δεν έχουμε εκπροσώπηση από τριτοβάθμιο όργανο – και να ξεκινήσουμε επαφές με τους φορείς.  Στείλαμε επιστολές μαζί με τον κ. Κατσιμπάρη προκειμένου να κινητοποιήσουμε τους προέδρους.  Όπως είχαμε αυτήν την επαφή με την Κυβέρνηση, θα έχουμε και με την αντιπολίτευση”, τόνισε ο κ. Χανιωτάκης.

Παράλληλα, τονίστηκε πως θα γίνει προσπάθεια προκειμένου αυτή η κίνηση σύμπραξης να αποκτήσει περαιτέρω υπόσταση.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου