Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

Κιβωτός του Κόσμου: Αρνείται τα πάντα ο πατέρας Αντώνιος – «Τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες»

 Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2022

Κιβωτός του Κόσμου: Αρνείται τα πάντα ο πατέρας Αντώνιος – «Τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες» | tovima.gr

Νωρίτερα την Παρασκευή, η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή έκανε την πρώτη της εμφάνιση, για πρώτη φορά από την ημέρα που οι καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου» άρχισαν να φουντώνουν, και τα έβαλε με τις κάμερες.

Για «άδικες» κατηγορίες κάνουν λόγο ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή, ενώ τονίζουν ότι όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία είναι περασμένα στην ΜΚΟ.

Την ώρα που η οικονομική αστυνομία ερευνά σχολαστικά τα οικονομικά του πρώην υπεύθυνου της «Κιβωτού του Κόσμου», της συζύγου του και άλλων εννέα στενών συνεργατών τους στην οργάνωση, οι εισαγγελικές αρχές ζητούν να διερευνηθεί η τέλεση τεσσάρων κακουργηματικών πράξεων (υπεξαίρεση, απιστία, φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος).

Ο ίδιος, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, φέρεται να είπε σε δικούς του ανθρώπους: «Δεν περίμενα μετά από τόση προσπάθεια να ακούγεται το όνομά μου για τέτοια πράγματα. Όλα τα περιουσιακά στοιχεία είναι περασμένα στην Κιβωτό. Δεν έχω τίποτα δικό μου. Όλα είναι των παιδιών. Δεν κρύβομαι από κανέναν. Αν με ζητήσουν οι Αρχές, θα εμφανιστώ αμέσως. Με κατηγορούν άδικα άνθρωποι που δεν πέρασαν καν από την Κιβωτό. Τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες».

Από την πλευρά της, η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή, η οποία έδειξε νωρίτερα τον εκνευρισμό της μπροστά στις κάμερες, επιμένει ότι «δεν έκρυψα ποτέ χρήματα σε μυστικές γωνιές. Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα για τις εξελίξεις. Οι νομικοί μάς είχαν ενημερώσει τι θα συμβεί. Ανεβαίνουμε τον δικό μας Γολγοθά και θα αποδείξουμε ότι όλα έγιναν σύμφωνα με το γράμμα του νόμου».

Με νεύρα στην πρώτη εμφάνιση μετά τις καταγγελίες

Το απόγευμα της Παρασκευής, η σύζυγος του πατέρα Αντωνίου έκανε την πρώτη της εμφάνιση, μετά από πολλές ημέρες έξω από την «Κιβωτό του Κόσμου» και βλέποντας τις κάμερες, δεν έκρυψε τα νεύρα της. Άρχισε να χτυπάει το πόδι της στην άσφαλτο και το τζάμι του αυτοκινήτου, που οδηγούσε ένας βοηθός της και ήταν εκεί για να την πάρει να φύγουν.

Η πρεσβυτέρα έφυγε σαν κυνηγημένη από την πίσω πόρτα της «Κιβωτού του Κόσμου» στον Κολωνό, ώστε να αποφύγει τις κάμερες. Δεν τα κατάφερε, όμως, καθώς το αυτοκίνητο ήταν σταματημένο σε σημείο που δεν άνοιγε η πόρτα του συνοδηγού.

Μάλιστα, φέρεται να είπε προς τους δημοσιογράφους και τους οπερατέρ που ήταν στο σημείο: «ρε άντε φύγετε από εδώ». Στο βίντεο ακούγεται κάποιος από τους ανθρώπους που ήταν στο σημείο να λέει προς τον οδηγό του αυτοκινήτου, στο οποίο μπήκε η πρεσβυτέρα, «μη μας πατήσετε».

Πού βρίσκεται ο πατέρας Αντώνιος;

Την Πέμπτη, η Εισαγγελία με ειδική διάταξη απαγόρευσε στον πατέρα Αντώνιο την παραμονή και παρουσία του σε όλες τις δομές της οργάνωσης για τουλάχιστον τρεις μήνες, με στόχο την προστασία των παιδιών που φιλοξενούνται στην «Κιβωτό».

Η προθεσμία εκπνέει απόψε το βράδυ (2/12), ενώ το εισαγγελικό «μπλόκο» ισχύει και για τους τρεις εργαζόμενους, στενούς συνεργάτες του ιερέα, που απολύθηκαν με απόφαση του νέου διοικητικού συμβουλίου.

Πληροφορίες θέλουν τον πατέρα να βρίσκεται στη Δομή της οδού Σαρπηδώνος στον Κολωνό, στον τελευταίο όροφο της οποίας έχει μία από τις κατοικίες του. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να έχει ήδη απομακρυνθεί από το κτίριο καθώς, σύμφωνα με στενούς του συνεργάτες, έφυγε χθες το πρωί προς άγνωστη κατεύθυνση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την εισαγγελική διάταξη, που του απαγορεύει, επί τρίμηνο, ακόμη και να πλησιάζει στις δομές της «Κιβωτού», ο πατέρας Αντώνιος επικοινώνησε με την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και δήλωσε «παρών».

Μάλιστα, οι συνήγοροί του φέρεται να επισκέφτηκαν τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Αντώνη Ελευθεριάνο, και δήλωσαν τη νέα διεύθυνση του πατέρα Αντωνίου, καθώς επίσης ότι βρίσκεται στη διάθεση των Αρχών.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, ο πατέρας Αντώνιος διαμένει σε σπίτι στην Πετρούπολη, που ή του παραχωρήθηκε ή το ενοικίασε. Επισήμως, πάντως, δεν υπάρχει ενημέρωση για το πού βρίσκεται.

Σφίγγει ο κλοιός για τον ιερέα

Σημειώνεται ότι εκτός από τους ελέγχους της οικονομικής αστυνομίας, βρίσκεται σε εξέλιξη και η μεγάλη έρευνα για τις καταγγελίες περί σεξουαλικών κακοποιήσεων, απειλών και εξαντλητικών ποινών-τιμωριών, που φυσικά μόνο με το πνεύμα της Εκκλησίας δεν συνάδουν.

Ο 19χρονος που, πριν από περίπου δύο εβδομάδες είχε κάνει την αρχική καταγγελία, έδωσε και δεύτερη κατάθεση. Σε αυτές, έκανε αναφορά σε έναν 15χρονο τρόφιμο της δομής του Βόλου, που όπως υποστηρίζει πέρασε τα ίδια με εκείνον.

Στην πρώτη του κατάθεση ο 15χρονος ήταν φοβισμένος και γι’ αυτό αναμένεται να καταθέσει ξανά. Πρώην εργαζόμενη σε δομή της «Κιβωτού του Κόσμου», πάντως, που μίλησε στο Live News, επιβεβαίωσε το περιεχόμενο της καταγγελίας.

Ποιος και γιατί του έδινε 12.000 ευρώ

Την ίδια ώρα, μια νέα αποκάλυψη έκανε στο Live News ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Σύμφωνα με στοιχεία, πρώην συνεργάτης του πατέρα Αντωνίου λάμβανε από την «Κιβωτό του Κόσμου» 12.000 ευρώ ετησίως, ενώ του παραχωρήθηκαν και δύο ακίνητα, τα οποία είχε μεταβιβάσει αρχικά σε συγγενικά του πρόσωπα.

Το παράδοξο είναι πως ο εν λόγω άντρας φέρεται μετά από καιρό να επιστρέφει τα χρήματα αυτά στην οργάνωση, πιθανότατα ως αποπληρωμή για τα παραχωρούμενα σπίτια.

Επίσης, στην κατοχή του πατέρα Αντωνίου φέρεται να είναι και ένα ακίνητο στην Ήπειρο, κοντά στις δύο δομές της Κόνιτσας και της Πωγωνιανής. Το εν λόγω ημιτελές ακίνητο πουλήθηκε από κάτοικο της ευρύτερης περιοχής, ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο των Αρχών, προκειμένου να δώσει απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα για τη συναλλαγή του με τον πατέρα Αντώνιο.

Ανεξάντλητα τα έσοδα της οργάνωσης

Από τηλεοπτικούς μαραθωνίους, κηδείες και μνημόσυνα, χριστουγεννιάτικα μπαζάρ και πασχαλινές λαμπάδες, μέχρι από συσκευασμένα τυριά στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ, είχε έσοδα η «Κιβωτός του Κόσμου».

Μια ΜΚΟ που, μπροστά στις κάμερες, ζητούσε εναγωνίως τρόφιμα, ρούχα και αγαθά πρώτης ανάγκης. «Πήγα στο σούπερ μάρκετ και είδα τριμμένο τυρί που γράφει ‘Κιβωτός του Κόσμου’» δηλώνει πελάτης σούπερ μάρκετ.

«Χρειαζόμαστε τα πάντα: από ρούχα, τρόφιμα. Ό,τι μπορεί ο καθένας», δήλωνε ο πατέρας Αντώνιος. Αλλά υπογείως, είχε ρευστότητα 15 εκατομμύριων και 350.000 ευρώ στο χρηματοκιβώτιο για μια… έκτακτη ανάγκη!

«Εμείς δεν έχουμε πάρει κρατικές επιδοτήσεις. Ζούμε και πορευόμαστε από την αγάπη του κόσμου», έλεγε και η πρεσβυτέρα.

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου