Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Η Βρετανία κινδυνεύει να ξεμείνει από κρέας λόγω της κρίσης με το διοξείδιο του άνθρακα

 Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2021

Αχ, τι τρώμε και τι πίνουμε...

Δραματική προειδοποίηση ότι τα χοιρινά και τα πουλερικά μπορεί να εξαφανιστούν από τα βρετανικά ράφια τις επόμενες ημέρες.

GILES ANDERSON - PA IMAGES VIA GETTY IMAGES

Ορισμένα από τα εργοστάσια επεξεργασίας κρέατος της Βρετανίας θα ξεμείνουν από διοξείδιο του άνθρακα (CO2) μέσα σε πέντε ημέρες, αναγκάζοντάς τα να σταματήσουν την παραγωγή και επηρεάζοντας τις προμήθειες στους λιανοπωλητές τροφίμων, προειδοποίησε τη Δευτέρα ο επικεφαλής του λόμπι της βιομηχανίας.

Η άνοδος των τιμών του φυσικού αερίου ανάγκασε αρκετούς εγχώριους προμηθευτές ενέργειας να σταματήσουν τις δραστηριότητές τους και έχει οδηγήσει σε κλείσιμο μονάδες λιπασμάτων που παράγουν επίσης CO2.

Το CO2 χρησιμοποιείται για να αναισθητοποιεί τα ζώα πριν από τη σφαγή, στη συσκευασία τροφίμων για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής τους ενώ είναι αυτό που βάζει το ανθρακικό στη μπύρα, στον μηλίτη και στα αναψυκτικά. Η στερεή μορφή του CO2 είναι ο ξηρός πάγος, ο οποίος χρησιμοποιείται στις παραδόσεις τροφίμων.

Η κρίση του διοξειδίου του άνθρακα έχει επιδεινώσει την οξεία έλλειψη οδηγών φορτηγών στο Ηνωμένο Βασίλειο, γεγονός το οποίο εν πολλοίς οφείλεται στην πανδημία της COVID-19 και το Brexit.

«Τα μέλη μας λένε ότι έχουν προμήθειες CO2 μόνο για τις επόμενες 5,10 ή 15 ημέρες» είπε ο Νικ Αλεν από τη Βρετανική Ενωση Επεξεργαστών Κρέατος στο Sky News.

Χωρίς CO2 ένα εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος απλά δεν μπορεί να λειτουργήσει, εξήγησε. «Τα ζώα πρέπει να παραμείνουν στη φάρμα. Θα προκαλέσουν στους αγρότες τεράστια προβλήματα μεταχείρισης των ζώων και τα χοιρινά ή τα πουλερικά θα εξαφανιστούν από τα βρετανικά ράφια» προειδοποίησε ο Αλεν.

«Είμαστε μόλις δύο εβδομάδες μακριά από το να δούμε κάποιες πραγματικές επιπτώσεις στα ράφια», είπε, προσθέτοντας ότι τα πουλερικά θα μπορούσαν να αρχίσουν να εξαφανίζονται ακόμη νωρίτερα.

Η βρετανική κοινοπραξία λιανικής πώλησης (BRC), η οποία εκπροσωπεί τους λιανοπωλητές, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων ομίλων σούπερ μάρκετ, δήλωσε ότι η έλλειψη CO2 είχε επιτείνει τις υπάρχουσες πιέσεις στην παραγωγή και τη διανομή.

Η Εθνική Ενωση Αγροτών της Βρετανίας εμφανίζεται επίσης ανήσυχη με τις ελλείψεις σε λιπάσματα και CO2.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Τζέιμς Κλέβερλι, είπε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις βραχυπρόθεσμες ελλείψεις. «Θα διασφαλίσουμε ότι θα είμαστε σε θέση να βάλουμε φαγητό στο τραπέζι, προφανώς αυτό είναι η πραγματική προτεραιότητα», δήλωσε στο Sky News.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου