Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Champions League – Μεγάλη νίκη της Σερίφ στη Μαδρίτη – Όλα τα αποτελέσματα

 Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2021 

Την παράσταση της βραδιάς έκλεψε η «σταχτοπούτα» του εφετινού Champions League, η «ελληνική» Σερίφ Τιρασπόλ των Γιώργου Αθανασιάδη και Δημήτρη Κολοβού, η οποία νίκησε με 2-1 τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Μπερναμπέου»

Champions League – Μεγάλη νίκη της Σερίφ στη Μαδρίτη – Όλα τα αποτελέσματα | tovima.gr

Όλη η ποδοσφαιρική Ευρώπη περίμενε με κομμένη την ανάσα την «γιγαντομαχία» της Παρί Σεν Ζερμέν των Μέσι, Νεϊμάρ, Μπαπέ και των λοιπών αστέρων της, κόντρα στη «μηχανή» της Μάντσεστερ Σίτι στο «Παρκ ντε Πρενς» του Παρισιού, όμως την παράσταση έκλεψε για άλλη μία φορά η «σταχτοπούτα» του εφετινού Champions League, η «ελληνική» Σερίφ Τιρασπόλ των Γιώργου Αθανασιάδη και Δημήτρη Κολοβού, η οποία νίκησε με 2-1 τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Μπερναμπέου» (με… buzzer-beater γκολ του Τιλ στο 90′), σε μία απ’ τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην Ιστορία του θεσμού.

Οι Μολδαβοί προηγήθηκαν στο 25′ με τον Γιακσιμπάεφ και μολονότι δέχθηκαν την ισοφάριση στο 65′ με αμφισβητούμενο πέναλτι του Μπενζεμά (το οποίο έδειξε με υπόδειξη VAR ο Βέλγος ρέφερι Βίσερ), όχι μόνο άντεξαν ως το φινάλε έχοντας ως «ήρωα» του Γιώργου Αθανασιάδη -ο οποίος έκανε συγκλονιστικές αποκρούσεις στο 17′ (φάουλ Μπενζεμά), στο 54′ (πλασέ Αζάρ) και στο 75′ (σουτ Μόντριτς που απέκρουσε με το… πρόσωπο)- αλλά βρήκαν και γκολ νίκης στο 90′ με απίστευτο «κεραυνό» του Τιλ που έφυγε «καρφί» για το «παραθυράκι» του Κουρτουά! Απιστευτη εκκίνηση της Σέριφ που βρίσκεται στην κορυφή του 4ου ομίλου, έχοντας πίσω της της Ρεάλ Μαδρίτης, Σαχτάρ και Ίντερ!

Στο Παρίσι, η Παρί Σεν Ζερμέν δεν… χαρίστηκε κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι. Βρήκε το γκολ που έψαχνε από νωρίς με τον Γκουέι (8′) και «καθάρισε» το ματς, με το πρώτο γκολ του Λιονέλ Μέσι με τη φανέλα των Παριζιάνων στο 74′, έπειτα από πολύ ωραία συνεργασία με τον Νεϊμάρ και πλασέ στο «παραθυράκι». Αυτό ήταν το 121ο τέρμα του «ψύλλου» σε 151 συμμετοχές στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Στο «Ντραγκάο» η Λίβερπουλ ήταν εντυπωσιακή, νίκησε για τρίτο σερί αγώνα την Πόρτο στην έδρα της -αυτή τη φορά με το εμφατικό 5-1 χάρις σε δύο γκολ του Σαλάχ, δύο του Φιρμίνιο κι ένα του Μανέ- και της χάλασε τη… γιορτή για το 200ό παιχνίδι της στο UEFA Champions League.

Στο «Τζουζέπε Μεάτσα» η Μίλαν έμεινε με δέκα παίκτες από το 29′ κόντρα στην Ατλέτικο, μετά την αποβολή του Κέσι (δεύτερη κίτρινη) και μολονότι προηγήθηκε στο 20′ με το γκολ του Λεάο από το 20′ (ο Πορτογάλος είχε κι ένα απίθανο ανάποδο ψαλίδι στο οριζόντιο δοκάρι του Όμπλακ λίγο πριν τη συμπλήρωση του ημιχρόνου), δεν κατάφερε να φύγει με αποτέλεσμα, διότι οι «ροχιμπλάνκος» έφεραν τα πάνω-κάτω στο τέλος με τα γκολ των Γκριεζμάν (85′) και Σουάρες (90’+6′, πέναλτι).

Τεράστιο «διπλό» -και μάλιστα με ανατροπή- για την Μπριζ, η οποία νίκησε 2-1 τη Λειψία στη Γερμανία και την άφησε στην τελευταία θέση του ομίλου, ενώ η Ντόρτμουντ πήρε μία… επαγγελματική νίκη κόντρα στην Σπόρτινγκ Λισσαβόνας με 1-0 κι έκανε το «2 στα 2».

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερς της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League έχουν ως εξής:

1oς ΟΜΙΛΟΣ
Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)-Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)      2-0
(8΄ Γκουέι, 74΄ Μέσι)

Λειψία (Γερμανία)-Μπριζ (Βέλγιο)                       1-2
(5΄ Ενκουκού – 22΄ Βάνακεν, 41΄ Ριτς)

2ος ΟΜΙΛΟΣ
Πόρτο (Πορτογαλία)-Λίβερπουλ (Αγγλία)                  1-5
(75΄ Ταρέμι – 18΄, 60΄ Σαλάχ, 45΄ Μανέ, 78΄, 83΄ Φιρμίνιο)

Μίλαν (Ιταλία)-Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)             1-2
(20΄ Λεάο – 84΄ Γκριεζμάν, 90΄+7΄ πέν. Σουάρες)

3ος ΟΜΙΛΟΣ
Αγιαξ (Ολλανδία)-Μπεσίκτας (Τουρκία)                   2-0
(17΄ Μπερχάους, 43΄ Αλέ)

Ντόρτμουντ (Γερμανία)-Σπόρτινγκ Λ. (Πορτογαλία)        1-0
(37΄ Μάλεν)

4ος ΟΜΙΛΟΣ
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)-Ίντερ (Ιταλία)              0-0

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Σερίφ Τιρασπόλ (Μολδαβία)      1-2
(65΄ πέν. Μπενζεμά – 25΄ Γιακσιμπάεφ, 90΄ Τιλ)

ΤΕΤΑΡΤΗ 29/9

5ος ΟΜΙΛΟΣ
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)  22:00
Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)           22:00

6ος ΟΜΙΛΟΣ
Αταλάντα (Ιταλία)-Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία)             19:45
Μάντσεστερ Γ. (Αγγλία)-Βιγιαρεάλ (Ισπανία)            22:00

7ος ΟΜΙΛΟΣ
Βόλφσμπουργκ (Γερμανία)-Σεβίλη (Ισπανία)              22:00
Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)-Λιλ (Γαλλία)                   22:00

8ος ΟΜΙΛΟΣ
Ζενίτ (Ρωσία)-Μάλμε (Σουηδία)                         19:45
Γιουβέντους (Ιταλία)-Τσέλσι (Αγγλία)                  22:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου