Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Αδελφοποίηση του δήμου Ήλιδας με τον δήμο Tarpon Springs (ΗΠΑ): Δυνατοί δεσμοί για τον ελληνισμό και την αλληλεγγύη

 Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2021 

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της αδελφοποίησης του δήμου  Ήλιδας με τον δήμο Tarpon Springs των ΗΠΑ στην Αμαλιάδα.

Το επιστέγασμα της πρόθεσης των δήμων Ήλιδας και Tarpon Springs των Η.Π.Α.  να αναπτύξουν δεσμούς φιλίας και πεδίο συνεργασία σε σημαντικούς τομείς, αποτέλεσε η χθεσινοβραδινή υπογραφή του πρωτοκόλλου αδελφοποίησης, στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στον  Πολυχώρο Πολιτισμού στην Αμαλιάδα.

Παρουσία των αρχών της Περιφέρειας και του νομού, αντιπροσωπείας του Εθνικού Συμβουλίου των Η.Π.Α. και εκπροσώπου του Πρέσβη των Η.Π.Α., πραγματοποιήθηκε η τελετή, όπου ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης και ο Έλληνας δήμαρχος του Tarpon Springs  κ. Χρυσόστομος (Κρις) Αλαχούζος, υπέγραψαν σε πρώτη φάση το σχετικό πρωτόκολλο και απομένει η υπογραφή του δεύτερου, η οποία αναμένεται να γίνει τον Μάρτιο του 2022, κατά τις εκδηλώσεις εορτασμού της εθνικής επετείου, όπου το Tarpon Springs αναμένεται εκείνο το διάστημα να επισκεφθεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου.

Για ουσιαστική συνεργασία

Μέσα από την αδελφοποίηση, όπως ανέφεραν εξάλλου οι κ.κ. Λυμπέρης και Αλαχούζος θα υπάρξει συνεργασία στους τομείς της εκπαίδευσης και της παιδείας, της προστασίας και της ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς, του τουρισμού, της προστασίας του περιβάλλοντος και του επιχειρηματικού και εμπορικού τομέα.

Ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός καλωσόρισε τον κ. Αλαχούζο και τους συνεργάτες του, χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία της αδελφοποίησης.
Είπε χαρακτηριστικά, ότι θα πρέπει να γίνουμε όλοι άνθρωποι – αδελφοί, να επικρατεί ειρήνη στον κόσμο, ευχόμενος αυτή η αδελφοποίηση να παραμείνει αιώνια.

«Δυνατός ο ελληνισμός μπορεί να καταφέρει πολλά…»

Ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης ανέφερε ότι ο συμβολισμός της αδελφοποίησης έχει τη σημασία του και αποδεικνύει ότι ο ελληνισμός είναι δυνατός και έξω από την Ελλάδα και αν αυτή η δύναμη συντονιστεί με την Ελλάδα και τους Έλληνες που ζουν στη χώρα, τότε μπορούν να γίνουν πολλά καλά, με γνώμονα την πρόοδο και την ανάπτυξη.

Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε εκπρόσωπος του Πρέσβη των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, ο οποίος μετέφερε και τα συγχαρητήρια του Πρέσβη, μιλώντας για την σημαντικότητα της Αρχαίας Ήλιδας και της Αρχαίας Ολυμπίας.
Ξεχωριστή στιγμή…

«Πολλά χρόνια έχω υπηρετήσει την Τ.Α. Η στιγμή αυτή που μου έτυχε είναι η πιο ξεχωριστή στην πορεία μου».

Με αυτά τα λόγια ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γ. Λυμπέρης, καλωσόρισε τον κ. Αλαχούζο και χαιρέτησε την πρωτοβουλία της αδελφοποίησης, μια ιδέα του αναπληρωτή δήμαρχου και προέδρου του Σ.ΦΙ.Ν.Α. κ. Ανδρέα Παπαδάκου.
«Από παιδί και στην πορεία της ζωής μου, κατάλαβα ότι οι έλληνες του εξωτερικού είναι οι πιο μεγάλοι έλληνες.

Αυτή η στιγμή σηματοδοτεί πάρα πολλά για την περιοχή μας. Οι έλληνες της Αμαλιάδας, οι έλληνες της Ηλείας σήμερα αισθανόμαστε ότι αυτή η αδελφοποίηση δημιουργεί δεσμό και υποχρέωση σύσφιξης του, μέσα από πρωτοβουλίες για τον πολιτισμό, για την παιδεία, για τον τουρισμό, για την ανάπτυξη.

Ο Χρυσόστομος Αλαχούζος είναι ένας μεγάλος έλληνας και το πώς έχει οργανώσει αυτή την κοινωνία στο Tarpon Springs για εμάς είναι ένα όραμα.
Χωρίς επίσης έναν μεγάλο έλληνα, τον Ανδρέα Παπαδάκο, δεν θα είχε «γεννηθεί» αυτή η ιδέα», τόνισε ο δήμαρχος Ήλιδας.

Μεγάλη η τιμή!

Ιδιαίτερα συγκινημένος στη συνέχεια ο κ. Αλαχούζος χαρακτήρισε μεγάλη του τιμή το γεγονός ότι ο δήμος του αδελφοποιείται με τον δήμο Ήλιδας, μια περιοχή γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων και του Ολυμπιακού πνεύματος.
Μίλησε για τον δήμο του και τους έλληνες που ζουν εκεί, καθώς και τις προσπάθειες που γίνονται για την διατήρηση και μετάδοση της ελληνικότητας από γενιά σε γενιά και την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας ακόμα και στα παιδιά των Αμερικανών της περιοχής.

Ως μια από τις πιο χαρούμενες μέρες της ζωής του, χαρακτήρισε την χθεσινή ο αναπληρωτής δήμαρχος Ήλιδας κ. Α. Παπαδάκος.

Μια μέρα, που όπως είπε, θα μείνει στην ιστορία, για μια δική του ιδέα, που γίνεται πλέον πράξη.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας κ. Αντώνης Πατρινός ανέγνωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την αδελφοποίηση και οι δήμαρχοι υπέγραψαν τα σχετικά πρωτόκολλα. Ακολούθως έγινε η ανταλλαγή δώρων μεταξύ των δύο δημάρχων.

Μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν επίσης, οι δήμαρχοι Πύργου και Πηνειού κ.κ. Τάκης Αντωνακόπουλος και Ανδρέας Μαρίνος αντίστοιχα, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Κράλλης, αντιδήμαρχοι Ήλιδας και Πύργου, δημοτικοί σύμβουλοι Ήλιδας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας κ. Παναγιώτης Μάνδαλος κ.α.

Χαιρετισμούς απέστειλαν, μιας και δεν μπορούσαν να παραστούν όλοι οι βουλευτές Ηλείας, καθώς ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από δημοτικούς συμβούλους.
Να σημειωθεί ότι χθες το πρωί, τον κ. Αλαχούζο υποδέχτηκε στο γραφείο του ο δήμαρχος Ήλιδας με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τους αντιδημάρχους και την Γεν. Γραμματέα του δήμου κα Νίκη Κοκκαλιάρη και στην συνέχεια τον ξενάγησε στο Τύπου και Απόδημου Ελληνισμού στην οικία Τατάνη.

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου