Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

Η UEFA κατά της FIFA για την διεξαγωγή του Μουντιάλ κάθε δύο χρόν

  Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021

Η UEFA εξέδωσε ανακοίνωση κατά της FIFA και εξηγεί τους λόγους που είναι κατά της διεξαγωγής του Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια.

Η UEFA έχει έρθει σε ρήξη με την FIFA, καθώς η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου επιθυμεί την διεξαγωγή του Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια.

Μάλιστα η FIFA το τελευταίο διάστημα έχουν κάνει κάποια ραντεβού με διάφορες ομοσπονδίες για να τους πείσουν για τα οφέλη του συγκεκριμένου εγχειρήματος.

Από την άλλη πλευρά πολλοί άνθρωποι από τον χώρο του ποδοσφαίρου έχουν δείξει την αντίθεση τους σε αυτή την σκέψη της FIFA.

ADVERTISING

Επίσημο χαρακτήρα πήρε πλέον η έντονη αντίδραση της UEFA για τα σχέδια της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Έτσι η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία εξέδωσε μια μακροσκελή ανακοίνωση που προειδοποιεί για τους μεγάλους κινδύνους που ελλοχεύουν αν εφαρμοστεί η η συγκεκριμένη πρόταση και κάνει λόγο για «ατεκμηρίωτα διαφημιστικά συνθήματα» από την απέναντι πλευρά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της UEFA κατά της FIFA:

Η UEFA αναγνωρίζει ότι η FIFA έχει παρουσιάσει μια πρόταση που προϋποθέτει διπλασιασμό των τελικών τουρνουά του Παγκοσμίου Κυπέλλου από το 2028 καθώς και των τελικών τουρνουά του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών από το 2025, σε συνδυασμό με μαζική αναδιάρθρωση των ημερομηνιών που επιφυλάσσει το Διεθνές Ημερολόγιο Αγώνων για τους αγώνες που διεξάγονται τακτικά από όλες τις 211 ενώσεις μέλη της FIFA.

Είμαστε ευγνώμονες για την προσοχή που υπάρχει αναφορκά με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα UEFA, με την προτεινόμενη διπλή συχνότητα της τελικής διοργάνωσης, αλλά προτιμούμε να αντιμετωπίσουμε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα με μια περιεκτική και όχι κερδοσκοπική προσέγγιση.

Η UEFA είναι απογοητευμένη με τη μεθοδολογία που έχει υιοθετηθεί, η οποία έχει οδηγήσει έως τώρα σε ριζικές μεταρρυθμίσεις να ανακοινωθούν και να προωθηθούν ανοιχτά προτού δοθεί, μαζί με άλλους ενδιαφερόμενους, η ευκαιρία να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε συνάντηση διαβούλευσης.

Υπάρχουν πραγματικοί κίνδυνοι που συνδέονται με αυτό το σχέδιο:

• η υποβάθμιση της αξίας του Νο 1 παγκόσμιου γεγονότος ποδοσφαίρου, του οποίου η διοργάνωσή του ανά τέσσερα χρόνια δίνει ένα μυστήριο με το οποίο έχουν μεγαλώσει γενιές οπαδών.

• η διάβρωση των αθλητικών ευκαιριών για τις πιο αδύναμες εθνικές ομάδες με την αντικατάσταση των τακτικών αγώνων με τα τελικά τουρνουά.

• ο κίνδυνος βιωσιμότητας για τους παίκτες, που αναγκάζονται να συμμετέχουν σε καλοκαιρινούς αγώνες υψηλής έντασης κάθε χρόνο αντί να κάνουν μεγαλύτερα διαλείμματα από την αγωνιστική δράση για την ανάκαμψή τους.

• ο μελλοντικός κίνδυνος για τα γυναικεία τουρνουά, που επισκιάζονται από την εγγύτητα των κορυφαίων ανδρικών εκδηλώσεων.

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις σοβαρές ανησυχίες που προκαλεί η πρόταση της FIFA με την πρώτη ματιά και δεν μπορούν να διαλυθούν απλά με ατεκμηρίωτα διαφημιστικά συνθήματα σχετικά με τα υποτιθέμενα οφέλη ενός πιο φορτωμένου ημερολογίου με την παρουσία περισσοτερών τελικών φάσεων μεγάλων διοργανώσεων», αναφέρει μεταξύ άλλων η UEFA, απορρίπτοντας ουσιαστικά -με τον πλέν επίσημο τρόπο- την πρόταση-όραμα της FIFA για Μουντιάλ ανά διετία.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου