Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

 Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2021

Πύργος: «Καμπάνα» 14 μηνών με… αναστολή στον τσολιά! (pics/vid)

Ο γνωστός και ως «τσολιάς» του Πύργου, κατηγορούνταν για παραβίαση των κανόνων που προφυλάσσουν από την μετάδοση του ιού covid-19, για συκοφαντική δυσφήμιση μέσω του διαδικτύου και για εξύβριση μέσω του διαδικτύου.

Ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών με αναστολή για τη μη εφαρμογή των μέτρων κατά του Covid-19, και ακόμη δύο μήνες για εξύβριση επέβαλε σήμερα το δικαστήριο στον Αλέξανδρο Μαγκότσο.

Ο γνωστός και ως «τσολιάς» του Πύργου, κατηγορούταν για παραβίαση των κανόνων που προφυλάσσουν από την μετάδοση του ιού covid-19, για συκοφαντική δυσφήμιση μέσω του διαδικτύου και για εξύβριση μέσω του διαδικτύου, και του ασκήθηκε ποινική δίωξη μετά από μήνυση που κατέθεσε ο εκπαιδευτικός, Αθανάσιος Κατσίμπελης και Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου.

Ο κ. Μαγκότσος, ο οποίος είχε προκαλέσει αίσθηση με την επιλογή του να εμφανιστεί στα δικαστήρια την πρώτη φορά ντυμένος τσολιάς, αυτή τη φορά δεν προτίμησε ανάλογη αμφίεση ενώ αθωώθηκε για την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης, ασκώντας έφεση για τα παραπάνω.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Αλέξανδρο Μαγκότσο ο οποίος αυτή τη φορά προτίμησε
να μην φορέσει την στολή του τσολιά με την οποία έγινε ευρέως γνωστός

«Από τις 5 Φεβρουαρίου υπήρχε απόφαση να δίνονται εγκριμένες και πιστοποιημένες μάσκες στην κόρη μου. Ο κ. Διευθυντής δεν έδωσε τέτοια μάσκα στην κόρη μου και βρέθηκα ένοχος εγώ. Έγινε έφεση, θα ακολουθήσουν κι άλλες διαδικασίες. Επειδή ακούστηκε ότι εγώ παροτρύνω το παιδί μου, εγώ το λέω ξεκάθαρα: υπήρχε απόφαση να ο κ. διευθυντής να δίνει τις εγκεκριμένες μάσκες στην κόρη μου και εκείνος αρνήθηκε να τις δώσει και στη συνέχεια κατηγορήθηκα εγώ επειδή η κόρη μου δεν φόραγε μάσκα. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο σχολείο, ούτε με το άλλο μου παιδί».

Γιάννης Σπηλιόπουλος, συνήγορος κατηγορούμενου

«Το δικαστήριο κατέληξε σε μια ετυμηγορία ενοχής αναφορικά με το θέμα της μη εφαρμογής του μέτρου της χρήσεως της μάσκας, ενώ κατά την άποψή μας και σε νομικό επίπεδο απεδείχθη ότι δεν υπάρχει αξιόποινη συμπεριφορά. Υπήρξε απαλλαγή για το σκέλος της συκοφαντικής δυσφήμησης και μια πολύ ελαφρά ποινή για το θέμα τη εξύβρισης για μια ανάρμοστη φράση που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, κατόπιν αγανακτήσεως για όλα αυτά που γίνονται. Θα ήθελα να τονίσω ότι ως πρόσωπο και ως υπερασπιστής δεν έχουμε καμία σχέση με θέματα αρνήσεως χρήσεως μάσκας ή αρνήσεως εμβολιασμού. Είμαστε υπέρ αυτών των διαδικασιών, θεωρούμε ότι είναι άκρως απαραίτητα. Αντιμετωπίσαμε αμιγώς νομικά το συγκεκριμένο ζήτημα σήμερα και με κάθε σεβασμό απέναντι και στους εκπαιδευτικούς και στο γενικό πρόβλημα. Ασκήσαμε ήδη έφεση και θεωρούμε ότι στον δεύτερο βαθμό θα αξιολογηθεί κατά το πρέπον και προσήκον μέτρο η συμπεριφορά τους εντολέως μου και είμαστε σίγουροι ότι θα απαλλαχθεί».

Θοδωρής Αντωνόπουλος, συνήγορος υπεράσπισης εκπαιδευτικού

«Το δικαστήριο δέχτηκε ότι ο κατηγορούμενος με πρόθεση χειραγώγησε και χειραγωγούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα τη θυγατέρα του και μαθήτρια του Σχολείου να μη φορά εσκεμμένα τη μάσκα, με το πρόσχημα ότι θα έπρεπε είτε το κράτος είτε η Εισαγγελία είτε οι εκπαιδευτικοί να της χορηγούν μάσκα υψηλών προδιαγραφών κι όχι χειρουργική. Όλος αυτός ο ισχυρισμός κατέρρευσε και τον καταδίκασε για την παράγραφο του άρθρου 285, με την επιβαρυντική περίσταση μάλιστα ότι από την πράξη της κόρης του και κατ’ επέκταση του ίδιου έθεσε σε κίνδυνο ένας αόριστος αριθμός ατόμων που είναι τα παιδιά της μαθητικής κοινότητας. Καταδικάστηκε και για την εξύβριση που τέλεσε σε βάρος του δασκάλου. Εκμεταλλεύτηκε μια προηγούμενη “εκπαιδευτική” συμπεριφορά του δικαστηρίου, διότι έχει καταμηνυθεί πάλι για το ίδιο αδίκημα και η μήνυση εκκρεμεί».

Δείτε φωτογραφίες & βίντεο:

Ρεπορτάζ: Κων/νος Γκελντής, ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου