Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Η ώθηση της κυβέρνησης Μπάιντεν για την ευρεία διανομή ενισχυτικών δόσεων εμβολίων Covid-19

Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021


ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. («WSJ»). Η ώθηση της κυβέρνησης Μπάιντεν για την ευρεία διανομή ενισχυτικών δόσεων εμβολίων Covid-19 αντιμετωπίζει μια δοκιμασία, καθώς η συμβουλευτική επιτροπή της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (Food and Drug Administration – FDA) συνεδριάζει για να σταθμίσει στοιχεία σχετικά με τις επιπλέον δόσεις, ένα θέμα που έχει διχάσει τους ομοσπονδιακούς αξιωματούχους Υγείας.

Η εξωτερική ομάδα περίπου 20 επιστημονικών συμβούλων αναμενόταν να εξετάσει τις πληροφορίες σχετικά με τη σταδιακά μειούμενη προστασία του εμβολίου Pfizer Inc. και BioNTech SE από τον Covid-19 με την πάροδο του χρόνου και τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ανέχονται πρόσθετες δόσεις. Θα ακούσει επιχειρήματα από την Pfizer, η οποία ζήτησε από τις ρυθμιστικές Αρχές να καθαρίσουν τις ενισχυτικές λήψεις για άτομα 16 ετών και άνω, και από τον FDA, ο οποίος αυτή την εβδομάδα δήλωσε ότι όλες οι λήψεις που έχουν εγκριθεί για χρήση στις ΗΠΑ παραμένουν αποτελεσματικές χωρίς ενισχυτική δόση. Το πάνελ θα εξέταζε επίσης αντίθετα επιστημονικά δεδομένα σχετικά με τον έξτρα εμβολιασμό.

Δεδομένου του πόσο διχαστικό έχει γίνει το θέμα των ενισχυτικών δόσεων εντός της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και μεταξύ εμπειρογνωμόνων δημόσιας υγείας -και τα περιορισμένα οριστικά στοιχεία που είναι διαθέσιμα στο κοινό- δεν είναι σαφές πώς θα ψηφίσει η ανεξάρτητη επιτροπή.

Ενα πιθανό αποτέλεσμα της συνάντησης θα μπορούσε να είναι η ομάδα να προτείνει ενισχυτικές δόσεις μόνο για ορισμένες ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης ή ενήλικες 65 ετών και άνω, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Οτιδήποτε άλλο από μια πλήρη υποστήριξη θα μπορούσε να περιπλέξει το σχέδιο της κυβέρνησης Μπάιντεν να αρχίσει να διανέμει επιπλέον δόσεις την επόμενη εβδομάδα για να ενισχύσει την ασυλία μεταξύ των εμβολιασμένων και να αντιμετωπίσει τις πολύ μεταδοτικές μεταλλάξεις του ιού, όπως η Δέλτα.

Εάν η συμβουλευτική επιτροπή για τα εμβόλια και τα σχετικά βιολογικά προϊόντα συνιστά την έγκριση ενισχυτικών δόσεων, ο FDA θα μπορούσε να κινηθεί εντός ημερών για να εγκρίνει τη διανομή τους. Ο FDA δεν απαιτείται να αποδεχτεί οποιαδήποτε απόφαση της επιτροπής, αλλά γενικά δέχεται τις συστάσεις της επιτροπής.

«Θα υπάρξει μια πολύ προσεκτική συζήτηση -σε ποιον πρέπει να δοθούν οι ενισχυτικές δόσεις- και θα είναι μια ανοιχτή συζήτηση», δήλωσε ο Αρνολντ Μόντο, αναπληρωτής πρόεδρος της επιτροπής του FDA και καθηγητής Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν για την αναμενόμενη συνεδρίαση.

Τα στοιχεία που υποστηρίζουν την ανάγκη για επιπλέον δόση, τουλάχιστον στο ευρύ κοινό, δεν ήταν οριστικά, σύμφωνα με ορισμένους ιατρικούς εμπειρογνώμονες.

Η επιτροπή θα ταξινομήσει επιστημονικά δεδομένα που δείχνουν διάφορους βαθμούς μείωσης της ανοσίας σε εμβολιασμένα άτομα σε διαφορετικά μέρη του Κόσμου. Θα εξετάσουν επίσης τα δεδομένα που εξετάζουν την αποτελεσματικότητα πρόσθετων εμβολιασμών στην προστασία των ανθρώπων από το να αρρωστήσουν με Covid-19. Μια επιπλέον δόση κινητοποιεί την ανοσοποιητική άμυνα του σώματος περαιτέρω για να το προστατεύσει από τον ιό, ειδικά από τις μεταλλάξεις όπως τη Δέλτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου