Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Europa League: Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός 0-3, μεγάλο ερυθρόλευκο διπλό

 Παρασκευή, 1η Οκτωβρίου, 2021

Ερυθρόλευκος θρίαμβος στην Πόλη

europa-league-fenermpachtse-olympiakos-0-3-megalo-erythroleyko-diplo-vinteo-561519664

Πριν την έναρξή του ο αγώνας με τη Φενέρμπαχτσε ήταν, θεωρητικά, μια πολύ δύσκολη αποστολή για τον Ολυμπιακό.

 Στη διάρκειά του όμως, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το ηφαιστειώδες «Σουκρού Σαράτσογλου» να παγώσει και να υποκλιθεί στην ομάδα από τον Πειραιά, που πέρασε θριαμβευτικά από την Κωνσταντινούπολη με 3-0 (6΄ Τικίνιο, 62΄, 68΄ Μασούρας) στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Δ΄ ομίλου στο Europa League, έκανε το «2Χ2» και οδηγεί την κούρσα, ούσα πλέον το φαβορί για την πρώτη θέση του γκρουπ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε φυλάξει μια έκπληξη στο ξεκίνημα του αγώνα για τον συμπατριώτη και φίλο του, Βίτορ Περέιρα, παρατάσσοντας άμυνα τριών με τους Σισέ, Παπασταθόπουλο, Μπα και μπακ-χαφ τους Μασούρα δεξιά και Ρέαμπτσουκ αριστερά. Μπουχαλάκης και Μαντί Καμαρά ήταν στον άξονα, Ονιεκούρου με Αγκιμπού Καμαρά ακραίοι στην επίθεση και ο Τικίνιο στην κορυφή, απέναντι σε Φενέρ που δεν είχε διαθέσιμο τον Οζίλ.

Από τα πρώτα λεπτά ο Ολυμπιακός θέλησε να πάει σε παιχνίδι υπομονής και αιφνιδιασμού και το πέτυχε άριστα ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό, όταν σε μια υποδειγματικά δομημένη αντεπίθεση ο Αγκιμπού Καμαρά βρήκε τον Μασούρα, που έβγαλε τετ-α-τετ τον Τικίνιο και ο Βραζιλιάνος με εντυπωσιακό τελείωμα πάγωσε το «Σουκρού Σαράτσογλου» ανοίγοντας το σκορ.

Οι γηπεδούχοι σοκαρίστηκαν από την εξέλιξη του αγώνα και κατάφεραν να φτάσουν σε τελική στο 27ο λεπτό, όταν ο Πέλκας «έκλεψε» μια μπάλα και βρήκε τον Βαλένσια που σούταρε διαγώνια, με τον Βατσλίκ να μπλοκάρει.

Ο Ολυμπιακός απάντησε από την πλευρά του με δύο μεγάλες ευκαιρίες σε ένα δίλεπτο. Στο 35΄ ο Μασούρας γύρισε την μπάλα στον Μαντί Καμαρά που σούταρε εν κινήσει κι ο Αλτάι απέκρουσε σε κόρνερ, ενώ στο 37΄ ήταν και πάλι ο ακάματος Μασούρας στο γύρισμα, με την μπάλα να στρώνεται εκ νέου στον Μαντί Καμαρά που ντρίμπλαρε έναν αντίπαλο και σούταρε πάνω από το δοκάρι.

europa-league-fenermpachtse-olympiakos-0-3-megalo-erythroleyko-diplo-vinteo0

Απέναντι στο τακτικά άρτιο παιχνίδι του αντιπάλου της η Φενέρμπαχτσε είχε μόνο μια πραγματικά καλή ευκαιρία κι εκείνη στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο Ρόσι ευνοήθηκε από τις κόντρες και μπήκε στην περιοχή, σουτάροντας μόλις άουτ.

Με το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου ο Μαρτίνς άλλαξε τον Μπα με τον Λαλά και η άμυνα πήρε τη συνηθισμένη μορφή των «τεσσάρων», καθώς ο Αφρικανός στο πρώτο μέρος ήταν επιφορτισμένος με την κάλυψη της δεξιάς πλευράς, παίρνοντας βοήθειες από τον Μασούρα. 

Η πειραϊκή ομάδα αντιπαρήλθε χωρίς απώλειες την ασφυκτική πίεση των Τούρκων στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης έχοντας πάντως και την τύχη μαζί της στο 56΄, όταν στην εξαιρετική μπαλιά του Νόβακ στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού ο Πέλκας πλάσαρε με τη μία, στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό δοκάρι (και άουτ). 

Αφού λοιπόν γλίτωσε την ισοφάριση, ο Ολυμπιακός ανασυντάχθηκε και προειδοποίησε για τα… μελλούμενα στο 58΄, όταν σε νέα αντεπίθεση τρεις με δύο ο Αγκιμπού δεν είδε Τικίνιο και Ονιεκούρου αλλά προτίμησε να τελειώσει τη φάση, αναγκάζοντας τον Αλτάι να αποκρούσει σε κόρνερ.

Το «μήνυμα» δεν ελήφθη υπόψη από τους παίκτες του Περέιρα, οι οποίοι βίωσαν στη συνέχεια εφιάλτη, καθώς από εκεί που προσπαθούσαν να ισοφαρίσουν βρέθηκαν στο 0-3 χωρίς να το καταλάβουν. Στο 62΄ ο Τικίνιο έκανε φανταστική ντρίμπλα κι έδωσε στον Μαντί Καμαρά που σούταρε στην κίνηση, ο Αλτάι απέκρουσε με τα πόδια και ο Μασούρας στο ριμπάουντ εκτέλεσε για το 0-2.

Έξι λεπτά αργότερα (68΄) η αποκάλυψη του αγώνα, Αγκιμπού Καμαρά, έκανε νέα εκπληκτική ενέργεια αλλά νικήθηκε από τον Αλτάι, με το πολυτιμότερο «εργαλείο» της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς, τον Γιώργο Μασούρα, να βρίσκεται και πάλι στο σωστό σημείο για να γράψει το τελικό 0-3, σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά για την ομάδα του. 

europa-league-fenermpachtse-olympiakos-0-3-megalo-erythroleyko-diplo-vinteo2

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλεχάντρο Ερνάντεθ (Ισπανία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Βαλένσια – Ρέαμπτσιουκ, Σισέ, Μπα

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Βίτορ Περέιρα): Αλτάι, Μιν Τζάε, Σάλαϊ, Νόβακ, Οσάγι-Σάμιουελ, Γιαντάς (75΄ Μέγερ), Λουίζ Γκουστάβο (70΄ Ζάγιτς), Καντίογλου (84΄ Σανλιτούρκ), Ρόσι (70΄ Μπερίσα), Πέλκας, Βαλένσια (75΄ Μουχάμεντ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Μασούρας (89΄ Βαλμπουενά), Μπα (46΄ Λαλά), Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Αγκιμπού Καμαρά, Μαντί Καμαρά (69΄ Βρουσάι), Μπουχαλάκης, Ονιεκούρου (63΄ Κούντε), Τικίνιο (86΄ Ελ Αραμπί).

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League:

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Σπάρτα Πράγας-Ρέιντζερς   1-0

Λιόν-Μπρόντμπι            3-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 2αγ.)              

Λιόν               6

Σπάρτα Πράγας      4

Μπρόντμπι          1

Ρέιντζερς          0 

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Σοσιεδάδ-Μονακό          1-1  

Στουρμ Γκρατς-Αϊντχόφεν  1-4

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 2 αγ.)

Αϊντχόφεν          4            

Μονακό             4

Σοσιεδάδ           2

Στουρμ Γκρατς      0 

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Λέγκια Βαρσοβίας-Λέστερ 1-0

Νάπολι-Σπαρτάκ Μόσχας   2-3

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 2αγ.) 

Λέγκια Βαρσοβίας   6

Σπαρτάκ Μόσχας     3 

Νάπολι             1

Λέστερ             1

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Αντβέρπ-Αϊντραχτ Φρ.   0-1

Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός 0-3

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 2αγ.)   

Ολυμπιακός        6

Αϊντραχτ Φρ.      4

Φενέρμπαχτσε      1

Αντβέρπ           0 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου