Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Μπάιντεν χαλαρώνει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς από το εξωτερικό, απαιτώντας εμβόλια

Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2021

Αssociated Press

Φωτ. αρχείου: Υπάλληλοι στο αεροδρόμιο «La Guardia», στην Νέα Υόρκη, δεν ξεχνούν να φορούν τις μάσκες τους ενώ βοηθούν τις επιβάτες. (AP Photo/Frank Franklin II)


Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα χαλαρώσει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς στις ΗΠΑ στις αρχές Νοεμβρίου, όταν η κυβέρνησή του θα απαιτήσει από όλους τους ξένους που εισέρχονται στη χώρα να είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Ολοι οι ξένοι ταξιδιώτες που πετούν στις ΗΠΑ θα πρέπει να επιδείξουν απόδειξη ότι έχουν εμβολιαστεί πριν από την επιβίβασή τους, καθώς και απόδειξη αρνητικού τεστ Covid-19 που πραγματοποιήθηκε εντός τριών ημερών από την πτήση, δήλωσε ο συντονιστής του Λευκού Οίκου Covid-19, Τζεφ Ζίεντς (Jeff Zients), ο οποίος ανακοίνωσε την Δευτέρα τη νέα πολιτική. Ο Μπάιντεν θα ενισχύσει επίσης τους κανόνες διαγνωστικών τεστ για τους μη εμβολιασμένους Αμερικανούς πολίτες, οι οποίοι θα πρέπει να εξεταστούν εντός μιας ημέρας πριν επιστρέψουν στις ΗΠΑ, καθώς και μετά την άφιξή τους στο σπίτι.

Οι πλήρως εμβολιασμένοι επιβάτες δεν θα υποχρεώνονται σε καραντίνα, δήλωσε ο Ζίεντς.

Η νέα πολιτική αντικαθιστά ένα συνονθύλευμα ταξιδιωτικών περιορισμών που θεσπίστηκαν για πρώτη φορά από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ πέρυσι και ενισχύθηκαν από τον Μπάιντεν νωρίτερα φέτος, οι οποίες περιορίζουν τα ταξίδια μη υπηκόων που ήταν τις προηγούμενες 14 ημέρες στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρωπαϊκή Ενωση, την Κίνα, την Ινδία, το Ιράν, τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας, τη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική. «Αυτό βασίζεται σε άτομα και όχι σε προσέγγιση βάσει χώρας, οπότε είναι ένα ισχυρότερο σύστημα», δήλωσε ο Ζίεντς.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) θα απαιτούν επίσης από τις αεροπορικές εταιρείες να συλλέγουν στοιχεία επικοινωνίας από διεθνείς ταξιδιώτες για να διευκολύνουν τον εντοπισμό επαφών, δήλωσε ο Ζίεντς.

Δεν ήταν αμέσως σαφές ποια εμβόλια θα ήταν αποδεκτά στο σύστημα των ΗΠΑ και αν αυτά που δεν ήταν εγκεκριμένα στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν. Ο Ζίεντς είπε ότι αυτή η απόφαση εναπόκειται στο CDC.

Η νέα πολιτική θα τεθεί σε ισχύ στις «αρχές Νοεμβρίου», είπε ο Ζίεντς, για να δοθεί χρόνος στις αεροπορικές εταιρείες και στους ταξιδιωτικούς συνεργάτες να προετοιμαστούν για την εφαρμογή των νέων πρωτοκόλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου